Munchlax Skrevet 17. april 2011 #61 Skrevet 17. april 2011 Fant ikke oppskriften jeg brukte, men denne var ganske lik. Tilsatte litt saft fra en appelsin og appelsinskall i tillegg. De ble veldig gode og veldig saftige Tusen takk! De skal lages i påsken en gang
Kvist Skrevet 17. april 2011 #62 Skrevet 17. april 2011 Saftig formkake med knasende sprø kokostopping. Bakt helt etter improvisasjonsmetoden Til dere som mener at det er fy-fy når det gjelder baking. Har dere tatt et åpent søk på nett etter kakeoppskrifter? Bare å google Cake recipes gir meg nesten 24 millioner treff. Noen er helt garantert døde linker og duplikater men alikevel da. Det finnes så enormt mange oppskrifter som er gode nok til at noen har tatt bryet med å skrive ned og legge på nett. Min tanke er da at så lenge man holder seg nogenlunde innenfor normale kakeingredienser og har ørlite forståelse for de ulike ingrediensenes egenskaper så er da eksperimentering helt OK. Sannsynligheten for at akkurat de improvisasjonene du gjør er gjort (og skrevet ned som vellykket oppskrift) er rimelig stor. 5
frkharepus Skrevet 18. april 2011 #63 Skrevet 18. april 2011 http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/knekkebroslashd-1366790.html Denne bruker jeg, blir skikkelig gode og er helt idotsikker Men husk å dele opp knekkebrødene før du steker de, har gjort den tabben et par ganger Takk for tipset! Den så lett og grei ut, og vil bli prøvd ut i nærmeste fremtid!
Fantomina Skrevet 18. april 2011 #64 Skrevet 18. april 2011 (endret) . Endret 23. februar 2015 av Fantomina 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2011 #65 Skrevet 18. april 2011 Jeg tenkte det kunne vært morro å hatt en lignende tråd om baking/laging av mat som ikke er middag, sånn som middagstråden Jeg er ofte her inne på "mat og drikke" for å få idèer til hva jeg kan bake. Enten det er kaker, pizzasnurrer, boller eller brød. Jeg beklager hvis det fins en slik tråd fra før. Det siste jeg bakte var brødpudding med sjokoladesaus rullekake med romkrem. I går
Lista Skrevet 18. april 2011 #66 Skrevet 18. april 2011 Ostekake på browniebunn med bringebærkrem Oppskrift? Selv lagde jeg ostekake sist jeg bakte.
Brunhilde Skrevet 20. april 2011 #68 Skrevet 20. april 2011 Karamellpudding som står og godgjør seg i ovnen akkurat nå. 1
Kvist Skrevet 20. april 2011 #69 Skrevet 20. april 2011 Dulce de leche Sammen med god vaniljeis ble det en dekadent kveldskos en tirsdagskveld.
Tears.of.the.Sun Skrevet 20. april 2011 Forfatter #71 Skrevet 20. april 2011 Jeg har såå lyst på blåbærpai! Må nok lage det en dag I går lagde jeg porsjons calzoner med tacofyll.
Paprica Skrevet 20. april 2011 #72 Skrevet 20. april 2011 Siste bakst: Grovbrød etter innfallsmetoden, med havregryn og havrekli, hvete, rug og solsikkekjerner, og en liten ss maltekstrakt. Funket fint! Har planer om å lage tigerkake/marmorkake med størstebarnet i løpet av de nærmeste dagene. Og så blir det hjemmelagde porsjonspizzaer i løpet av uken.
Gjest idakaroline Skrevet 20. april 2011 #73 Skrevet 20. april 2011 (endret) Knekkebrød! Etterpå skal det bakes grovbrød Endret 20. april 2011 av idakaroline
Gjest Hikken Skrevet 21. april 2011 #77 Skrevet 21. april 2011 Oppskrift? Selv lagde jeg ostekake sist jeg bakte. Brownie: 200 gram grovhakket mørk sjokolade 200 gram usaltet smør 250 gram melis 3 egg 110 gram hvetemel Ostekake: 400 gram kremost 150 gram melis en halv teskje vaniljeekstrakt 2 egg Krem: 4 dl kremfløte 100 gram melis 150 gram bringebær liten langpanne ( 33 x 23 x5 cm ) Forvarm ovnen til 170 grader Fremgangsmåte: Brownie: Ha sjokoladen i en v armebestandig bolle og sett den over en kjele med kokende vann. La den smelte til den er glatt. Ha smøret og melisen i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett ett egg om gangen, bland godt og bruk slikkepott for å få med rester langs kanten. Bland gradvis inn melet, bland godt hver gang. Sett maskinen på høy hastighet og kjør til du får en glatt blanding. Tilsett den smeltede sjokoalden sakte og bland godt. Så heller du blandingen over på stekebrettet og glatter den ut med en palettkniv. Ostekake: Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til en glatt og tykk masse. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten. Blandingen skal være glatt og kremaktig. Du kan øke hastigheten på slutten for å gjøre blandingen litt lettere og luftigere, men vær forsiktig for å ikke blande for mye, ellers vil osten skille seg. Bre fyllet over brownien med en skje og glatt over med en palettkniv. Stek i den forvarmede ovnen i 30-40 minutter, eller til ostekaken er fast å ta på og svakt gyllen i kantene. Midten skal fortsatt være lys. Dekk til og la stå i kjøeskap i 2 timer, helst over natten. Kremtopping: Ha fløte, melis og bringebær i en kjøkkenmaskin og visp til den er fast, men ikke stiv. Ta kaken ut av kjøleskapet og over på et brett. Smør topping jeevnt utover brownien. namnam, nå fikk jeg lyst på
Gjest Emera Skrevet 21. april 2011 #78 Skrevet 21. april 2011 Akkurat nå står en appelsinformkake i ovnen!
Gjest Doh Skrevet 22. april 2011 #79 Skrevet 22. april 2011 Sjokoladekake(chocolate passion fra detsoteliv.no). Er utrolig enkel å lage, og alle syns den er kjempegod
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå