AnonymBruker Skrevet 9. april 2011 #1 Del Skrevet 9. april 2011 Hei! Jeg blir veldig oppblåst og uvel av brød og bakevarer sånn sett, er knekkebrød et sunnere og bedre alternativ? I såfall hvorfor? Jeg kjøpte en pakke med knekkebrød, som inneholder 2 pakker. Kastet omslagspapiret så ser ikke innholdet mer, håper noen kan forklare Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baben Skrevet 9. april 2011 #2 Del Skrevet 9. april 2011 Jeg synes det er bedre for magen å spise knekkebrød, for de inneholder ikke gjær (jeg baker egne, eller kjøper ryvita). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. april 2011 #3 Del Skrevet 9. april 2011 Takk for svar! Det er bra det ikke inneholder gjær, tror det er det jeg reagerer veldig på, blir såå oppblåst.. Er ryvita det sunneste? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 9. april 2011 #4 Del Skrevet 9. april 2011 Jeg syns knekkebrød metter mer enn vanlig brød også. Om Ryvita er best er vel en smakssak. Jeg foretrekker Husman fra Wasa. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rød Heltinne Skrevet 10. april 2011 #5 Del Skrevet 10. april 2011 Hva med rugsprø? Jeg har veldig sansen for det, iallefall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
wahaj Skrevet 10. april 2011 #6 Del Skrevet 10. april 2011 I tillegg til ikke gjør så er det også mye mindre karbohydrater, spesielt raske, som veldig mange blir dårlige av/oppblåst av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tears.of.the.Sun Skrevet 10. april 2011 #7 Del Skrevet 10. april 2011 Jeg lager mine egne knekkebrød Det er ingenting hvetmel eller gjær i dem. Det er selvfølgelig en fordel fordi verken mel eller gjær er veldig bra å få i seg. Hvetemel er alt for fint mel og bidrar ikke til fordøyelsen på en god måte. Man bør erstatte hvetemel med noe som er mer fiber i, og mer langsomme karbohydrater som man blir mer mett av lengre. Gjær blåser bakevaren mer opp og gjør den full av luft. Og når man spiser brødet blir selvfølgelig luften også spist og havner i magen og det gjør at man får den oppblåste magen eller tarmer som er ubehagelig. Dessuten kan man se større ut. I kjøpebrød er det ofte mye av begge deler - gjær og hvetemel, inkludert en rekke andre rare ingredienser som jeg ikke tror bestemor ville regnet som mat. Mitt tips: Spis knekkebrød istedet Og ønsker du å lage ditt eget knekkebrød så er det helt klart det beste! (Ps: da må du ha varmluft funksjon på stekovnen din). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Linda sofie Skrevet 10. april 2011 #8 Del Skrevet 10. april 2011 Jeg spiser kun knekkebrød fra ryvita og de som jeg lager selv Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baben Skrevet 10. april 2011 #9 Del Skrevet 10. april 2011 Trenger ikke varmluft-funksjon på ovnen for å steke knekkebrød. Funker fint uten og. Det er gjær i mange knekkebrød man kjøper i butikken, men er ganske sikker på at det ikke er i de originale fra Ryvita. Men synes andre knekkebrød er mye bedre. Best er de jeg lager selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tears.of.the.Sun Skrevet 10. april 2011 #10 Del Skrevet 10. april 2011 Trenger ikke varmluft-funksjon på ovnen for å steke knekkebrød. Funker fint uten og. Wow, det visste jeg ikke. Alle oppskriftene jeg har sett på knekkebrød krever varmluft Men da lærte jeg noe nytt i dag og gitt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baben Skrevet 10. april 2011 #11 Del Skrevet 10. april 2011 Er en fordel med varmluft da, for da får man stekt flere brett samtidig, det tar jo lengre tid å steke ett og ett brett med vanlig ovns-varme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. april 2011 #12 Del Skrevet 10. april 2011 Jeg lager mine egne knekkebrød Det er ingenting hvetmel eller gjær i dem. Det er selvfølgelig en fordel fordi verken mel eller gjær er veldig bra å få i seg. Hvetemel er alt for fint mel og bidrar ikke til fordøyelsen på en god måte. Man bør erstatte hvetemel med noe som er mer fiber i, og mer langsomme karbohydrater som man blir mer mett av lengre. Gjær blåser bakevaren mer opp og gjør den full av luft. Og når man spiser brødet blir selvfølgelig luften også spist og havner i magen og det gjør at man får den oppblåste magen eller tarmer som er ubehagelig. Dessuten kan man se større ut. I kjøpebrød er det ofte mye av begge deler - gjær og hvetemel, inkludert en rekke andre rare ingredienser som jeg ikke tror bestemor ville regnet som mat. Mitt tips: Spis knekkebrød istedet Og ønsker du å lage ditt eget knekkebrød så er det helt klart det beste! (Ps: da må du ha varmluft funksjon på stekovnen din). OPPSKRIFT?? :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tears.of.the.Sun Skrevet 10. april 2011 #13 Del Skrevet 10. april 2011 Det fins tusen forskjellige oppskrifter på knekkebrød, og man kan gjøre det med forskjellige smaker. Jeg liker godt knekkebrød med havre. Forrige gang jeg lagde knekkebrød så brukte jeg denne oppskriften: http://www.bygdekvinnelaget.no/telemark/bo/content/oppskrift-p%C3%A5-knekkebr%C3%B8d-med-havre Det ble et kjempebra resultat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå