Gå til innhold

Godterispisere relativt sunnere enn ikke-godterispisere


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fra Candy consumption was not associated with body weight measures, risk factors for cardiovascular disease, or metabolic syndrome in US adults: NHANES 1999-2004:

Energy (9973 ± 92 vs 9027 ± 50 kJ; P < .0001), saturated fatty acid (27.9 ± 0.26 vs 26.9 ± 0.18 g; P = .0058), and added sugar (25.7 ± 0.42 vs 21.1 ± 0.41 g; P < .0001) intake were higher in candy consumers than nonconsumers. Body mass index (27.7 ± 0.15 vs 28.2 ± 0.12 kg/m(2); P = .0092), waist circumference (92.3 ± 0.34 vs 96.5 ± 0.29 cm; P = .0051), and C-reactive protein (0.40 ± 0.01 vs 0.43 ± 0.01 mg/dL; P = .0487) levels were lower in candy consumers than nonconsumers. Candy consumers had a 14% decreased risk of elevated diastolic blood pressure (P = .0466); chocolate consumers had a 19% decreased risk of lower high-density lipoprotein cholesterol (P = .0364) and a 15% reduced risk of MetS (P = .0453). Results suggest that the current level of candy consumption was not associated with health risks.

Konsumpsjon av mettet fett og sukker, samt totalt energiinntak var høyere for godterispisere, likevel kom de bedre ut på en rekke helseaspekter enn de som ikke spiste godteri.

Underrapporterte de som ikke spiste godteri? Er goterispisere mer aktive enn ikke-godterispisere? Spiser ikke-goterispisere mer junkfood?

Kommentarer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...