Gå til innhold

Å sette en surdeig?


Amarone

Anbefalte innlegg

Er det noen som vet hvordan man lager en surdeig fra begynnelsen av? Jeg har en oppskrift på en veldig god surdeigskake, men den forutsetter at man får en bit med surdeig av noen... Hjelp mottas med stor takk ( og etterhvert takknemlig kakemomsing)!

Amarone

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det noen som vet hvordan man lager en surdeig fra begynnelsen av? Jeg har en oppskrift på en veldig god surdeigskake, men den forutsetter at man får en bit med surdeig av noen... Hjelp mottas med stor takk ( og etterhvert takknemlig kakemomsing)!

Amarone

Kanskje litt dumt spørsmål, men hva er en surdeig. Hva smaker den som og hva brukes den til?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Her, her og Her står det litt om surdeig.

Lett surdeig:

Bland:

6 dl sammalt rug, grov

1 ts salt

25 g (halv pose) tørrgjær

3 dl lunkent vann

Ha blandingen i en skål eller en vidhalset flaske som dekkes til så ikke innholdet fordamper. La den stå varmt, 25 – 30 grader, i 2 døgn, inntil du kjenner en syrlig lukt av blandingen. Hvis du ikke skal bruke surdeigen med en gang, tåler den godt å stå i tildekket i kjøleskap. Ta den fram i romtemperatur noen timer før den skal brukes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...