Gå til innhold

Verdens beste pastasaus


BillyBoy

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

I mellomtiden poster jeg min favorittoppskrift ;) i rekkefølgen:

1 løk, surres i olje

1 fedd hvitløk

1 pk kjøttdeig 

2 ss tomatpure 

1 boks hakkede tomater 

1 ts salt

En klype sukker 

Smaker til med oksefond

Et par dråper worchestersaus 

Tilsetter tilslutt litt grovkvernet pepper 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, O.G. skrev:

Hvorfor blir denne tråden trukket opp?

Det er nesten ett år siden siste innlegg, før du dro den opp igjen. ;)

Anonymkode: 097eb...29a

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Annonse

Min er superenkel.

1boks hakka tomat

1 ss tomatpure

1/2 løk finkuttet og stekt

1 fett hvitløk knust og stekt sammen med løken

1 ts sukker

1 liten klype chili piri piri

grovkvernet pepper og salt

en klype oragano.

Kokes i 10 min. Brukes både til pizza og pasta

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg varierer mellom to stykker. Men den mer "rafinerte" er egentlig ganske standard ragu.

1 løk

Selleri (litt mindre mengde enn løken)

Gulrot (lik mengde som sellerien)

Hvitløk (1-2 fedd)

Kjøttdeig

Tomatpuré

1 boks hakka tomater

Olivenolje

Oksekraft

Rødvin

Hvitløk

En klype sukker om nødvendig (pleier å surre tomatpureen i olje når kjøttet og løken er stekt ferdig, det gir litt mindre rå tomatpuré smak)

Basilikum og litt oregano 

Salt, pepper

En splash melk på slutten av koketiden om nødvendig

Kokes i underkant av 2 timer

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Nå, Anto? Hvor blir det av oppskriften din? Bare 9 år siden du lovet oss den. 

La meg gjette: 1 glass Dolmio som kokes inn i kjøttdeigen, smak til med piffi allkrydda? ;) 

Anonymkode: f984e...6a0

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 6.9.2019 den 10.21, AnonymBruker skrev:

Nå, Anto? Hvor blir det av oppskriften din? Bare 9 år siden du lovet oss den. 

La meg gjette: 1 glass Dolmio som kokes inn i kjøttdeigen, smak til med piffi allkrydda? ;) 

Anonymkode: f984e...6a0

Eller rømme, ketchup og soyasaus😇

Anonymkode: 3471b...7de

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Eller rømme, ketchup og soyasaus😇

Anonymkode: 3471b...7de

Å, gud, nå ble jeg faktisk kvalm. Virkelig. :spy:

Anonymkode: 097eb...29a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
AnonymBruker skrev (På 6.9.2019 den 10.21):

Nå, Anto? Hvor blir det av oppskriften din? Bare 9 år siden du lovet oss den. 

La meg gjette: 1 glass Dolmio som kokes inn i kjøttdeigen, smak til med piffi allkrydda? ;) 

Anonymkode: f984e...6a0

Har hen lurt dere?

Anonymkode: 245f1...bb3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og vi venter og vi venter. Har mest trua på at det er dolmio jeg, ass. 

Anonymkode: f984e...6a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Antoinette skrev (På 25.10.2010 den 16.09):

Raffinert er ikke et begrep jeg ville brukt. Og hva er greia med disse bønnene.

 

Man skal alltid tilsette en klype sukker i tomatsauser for å bryte tomatsyren. Tomater i seg selv er søte nok. 5 ts er galskap.

 

Kanelen er jeg med på men du er ikke helt der du skal være ennå trådstarter. Du mangler 2 viktige grønnsaker og balansen mellom krydder, pepper, salt og sukker er helt ute å kjøre. Hvitløkspresse er satans oppfinnelse og du vannet ut sausen med den "spe ut" metoden din.

 

Så nei, du går ikke videre i Masterchef.

Hvordan er din oppskrift? Bytter mot min gryteoppskrift hvis du sender pm 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, AnonymBruker said:

Har hen lurt dere?

Anonymkode: 245f1...bb3

Hun*

Og nei, hun har ikke det. Oppskriften hennes skulle komme etter at TS innrømte at dette ikke var verdens beste pastasaus. Noe den overhodet ikke er.

Anonymkode: 576b8...4ad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Hun*

Og nei, hun har ikke det. Oppskriften hennes skulle komme etter at TS innrømte at dette ikke var verdens beste pastasaus. Noe den overhodet ikke er.

Anonymkode: 576b8...4ad

Hen!

Anonymkode: 8ce26...547

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Antoinette skrev (På 25.10.2010 den 16.09):

Raffinert er ikke et begrep jeg ville brukt. Og hva er greia med disse bønnene.

 

Man skal alltid tilsette en klype sukker i tomatsauser for å bryte tomatsyren. Tomater i seg selv er søte nok. 5 ts er galskap.

 

Kanelen er jeg med på men du er ikke helt der du skal være ennå trådstarter. Du mangler 2 viktige grønnsaker og balansen mellom krydder, pepper, salt og sukker er helt ute å kjøre. Hvitløkspresse er satans oppfinnelse og du vannet ut sausen med den "spe ut" metoden din.

 

Så nei, du går ikke videre i Masterchef.

Gulrot og stangselleri? Er godt å steke disse finhakket sammen med løk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest 123 eller noe
Atea skrev (På 20.4.2017 den 14.54):

Noen savner Milla tror jeg.

Kødder du eller, jeg registrerte meg på KG for første gang i 2003 og husker fortsatt henne, skulle ønske hun var her fortsatt og kjefta! 😄 Men hun var allerede borte da jeg kom hit som Skruttveig, det er synd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...