Jump to content
Rachel

Middagstråd - alle typer.

Recommended Posts

Brunhilde

Gårsdagens pizzaplan ble flyttet til i dag fordi jeg fikk besøk som gjerne ville ha pizza. Jeg lagde to forskjellige, en med biff, tomater, sopp og sort oliven og en med forsjellige pølser og bare det. 

Det smakte, sa besøket, og da er jeg fornøyd og enig, det ble god pizza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Jerry Lee
Posted (edited)
8 timer siden, Catalina Culès skrev:

Jeg ble litt skuffa pølsa smakte nesten ikke hvitløk 

Å. Det var dumt. Kjedelig når ting ikke står til forventningene.

 

Nattmat"middag"  :

Pork'n'beans rett fra panna utenfor teltet i hagen.    :cowboy:       :fnise:

Edited by Jerry Lee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
3 timer siden, Pjolterbeist skrev:

Gradestokken viser helvetes forgård. Det eneste som jeg gidder da, er vinblader fylt med ris, børek med spinat, og kisir. To førstnevnte kjøpt på Bondens Marked, sistnevnte hjemmelaget. Foruten "standard"-ingrediensene hadde jeg også i gul, rød, og grønn paprika, samt agurk. 

Iskaldt vann til, og siden det er lørdag ble det isbiter i vannet. Snakk om å slå på stortromma! :danse:

Aner ikke hva du har spist...   😉   Men det er fint å se deg innom igjen.     :hug:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hunter7
10 minutter siden, Jerry Lee said:

Aner ikke hva du har spist...   😉   Men det er fint å se deg innom igjen.     :hug:

Takk, fineste og snilleste Jerry! :klem1:

Vinblader finner du mye av i kjøkkenet i Middelhavsområdene. Det er blad fra vinranker som forvelles og fylles med kjøtt, ris, eller begge deler (finnes et vell av oppskrifter og variasjoner), og så får trekke i syreholdig væske. Børek er ruller av filodeig som er fyllt med kjøtt, feta, potet, og/eller spinat, og så fritert. Kisir er en typisk tyrkisk salat med bulgur (små korn av hvete), ymse krydder, tomat- og paprikapasta, vårløk, hvitløk, kepaløk, finhakket persille og mynte, granateplesirup, sitron, og olivenolje.  

Fylte vinblad og børek orker jeg ikke lage selv i denne varmen, men salaten er relativt rask å tilberede. Og så holder den seg fint i kjøleskapet i fire, fem dager. 

Forøvrig, litt nattmat her i gården: Agurk, tomat, samt pitabrød med olivenolje og zatar (zatar er en urteblanding fra Midt-Østen, og består av tørket timian, sumak, majoram, oregano, sumak, karve, ristede sesamfrø, og salt)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee

Tusen takk for inngående beskrivelse, venn.   😀

Ser ikke for meg at dette er noe jeg vil prøve å mekke med det første...     😉

Men det er sikkert nydelig.   😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
LiseTV

I dag blir det koteletter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

I dag skal jeg lage hjemmelaget bacalao for første gang. La klippfisken til utvanning i kjøleskapet i går. Håper den er ferdig vannet ut til i ettermiddag. Tenkte å prøve trinesmatblogg sin oppskrift. Noen som har noen tips til meg? 

Anonymkode: cef60...886

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hunter7
1 hour ago, AnonymBruker said:

I dag skal jeg lage hjemmelaget bacalao for første gang. La klippfisken til utvanning i kjøleskapet i går. Håper den er ferdig vannet ut til i ettermiddag. Tenkte å prøve trinesmatblogg sin oppskrift. Noen som har noen tips til meg? 

Anonymkode: cef60...886

Skift ut vann nå, ellers kan det hende at fisken blir noe vel salt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
11 minutter siden, Pjolterbeist skrev:

Skift ut vann nå, ellers kan det hende at fisken blir noe vel salt. 

Jeg skiftet vann i går kveld. Det holder vel? 

Anonymkode: cef60...886

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hunter7
2 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg skiftet vann i går kveld. Det holder vel? 

Anonymkode: cef60...886

Da bør det gå greit. Hvis det enda er noen timer igjen til du skal lage maten, så kan du jo bytte vann nå også. 
Vanligvis hoder det med ett til to vannskift, men det avhenger av hvor salt fisken var til å begynne med. 
Poteter har forøvrig den fine egenskapen at de kan ta til seg mye salt, så du får litt drahjelp derifra. 

Lykke til - bacalao er jo nydelig! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anki-

I dag blir det plankebiff med duchesspoteter, broccoli og bearnaisesaus her

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarianneE

Krisetur på søndagsKiwi og nappet til meg en pakke svinekoteletter som skal på grillen 

Share this post


Link to post
Share on other sites
SoWhat?

En av mine favoritter i dag, salt kjøtt, røkt middagspøle og rotmos av poteter, kålrabi og gulrøtter. Kan spise meg ihjel 😄 og hadde nok til å varme opp ikveld. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

SoWhat?
12 timer siden, Pjolterbeist skrev:

Takk, fineste og snilleste Jerry! :klem1:

Vinblader finner du mye av i kjøkkenet i Middelhavsområdene. Det er blad fra vinranker som forvelles og fylles med kjøtt, ris, eller begge deler (finnes et vell av oppskrifter og variasjoner), og så får trekke i syreholdig væske. Børek er ruller av filodeig som er fyllt med kjøtt, feta, potet, og/eller spinat, og så fritert. Kisir er en typisk tyrkisk salat med bulgur (små korn av hvete), ymse krydder, tomat- og paprikapasta, vårløk, hvitløk, kepaløk, finhakket persille og mynte, granateplesirup, sitron, og olivenolje.  

Fylte vinblad og børek orker jeg ikke lage selv i denne varmen, men salaten er relativt rask å tilberede. Og så holder den seg fint i kjøleskapet i fire, fem dager. 

Forøvrig, litt nattmat her i gården: Agurk, tomat, samt pitabrød med olivenolje og zatar (zatar er en urteblanding fra Midt-Østen, og består av tørket timian, sumak, majoram, oregano, sumak, karve, ristede sesamfrø, og salt)

 

Her var det mye godt jeg må prøve! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chuck

Indisk take away. Biryani med lam, garlic naan og litt salat pluss raita. Må bare komme meg hjem fra jobb først.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee

Lofotens grove fiskeburgere (80% fisk) med poteter, gulrot kokt og rårevet, remulade, sitronskvis, pepper og smeltet smør.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
9 timer siden, LiseTV skrev:

I dag blir det koteletter.

Og tilbehøret er?     ☺

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee

Riktig god middag ønskes alle.     :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thildamor

I dag blir det ovnstekt laks, kokte nypoteter, agurksalat. Har ikke bestemt meg om det blir saus (og hvilken saus), rømme eller smeltet smør til. Time får sjå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
5 minutter siden, Thildamor skrev:

I dag blir det ovnstekt laks, kokte nypoteter, agurksalat. Har ikke bestemt meg om det blir saus (og hvilken saus), rømme eller smeltet smør til. Time får sjå.

Kommer!     :spise:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...