Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Angående kålruletter...ser av min bestemors hauggamle håndskrevne oppskriftsbok at hun brukte et egg når hun spedde medisterdeig.   (Og kjøttdeig).

Noen som vet hvorfor? Er det en fordel?  Finner ikke det i "nåtidens" oppskrifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Jerry Lee skrev:

Angående kålruletter...ser av min bestemors hauggamle håndskrevne oppskriftsbok at hun brukte et egg når hun spedde medisterdeig.   (Og kjøttdeig).

Noen som vet hvorfor? Er det en fordel?  Finner ikke det i "nåtidens" oppskrifter.

Har med konsistens å gjøre, noen liker med noen uten. Blir ikke så smuldrete på en måte, siden egg binder deigen.

Kan ju også være at før brukte man mer «fyllstoff « i tillegg til kjøtt, for at det skal være mer økonomisk. Brukte man brød, kavring, hvetemel el. Så måtte nok ha egg for at det skal henge bedre sammen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, LittDiva skrev:

Har med konsistens å gjøre, noen liker med noen uten. Blir ikke så smuldrete på en måte, siden egg binder deigen.

Kan ju også være at før brukte man mer «fyllstoff « i tillegg til kjøtt, for at det skal være mer økonomisk. Brukte man brød, kavring, hvetemel el. Så måtte nok ha egg for at det skal henge bedre sammen.

Takk.  😀

Ja er nok slik.   Brukte det ikke sist, for ble fortalt at potetmel binder. Tenker jeg slenger i et egg denne gang.

Takk igjen. 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, Jerry Lee said:

Angående kålruletter...ser av min bestemors hauggamle håndskrevne oppskriftsbok at hun brukte et egg når hun spedde medisterdeig.   (Og kjøttdeig).

Noen som vet hvorfor? Er det en fordel?  Finner ikke det i "nåtidens" oppskrifter.

Bindemiddel. Er det ikke egg i nåtidens kjøttkakeoppskrifter da? 

Endret av Muskath
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 minutter siden, Muskath skrev:

Bindemiddel

Takk.

Ja.  Skjønner det nå.  Men trodde potetmel var nok. 

Og uten egg gikk bra forrige gang.   Men tar med et egg nå.   😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Jerry Lee said:

Takk.

Ja.  Skjønner det nå.  Men trodde potetmel var nok. 

Og uten egg gikk bra forrige gang.   Men tar med et egg nå.   😀

Det blir bra. Litt potetmel og egg 😀

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Jerry Lee skrev:

Takk.

Ja.  Skjønner det nå.  Men trodde potetmel var nok. 

Og uten egg gikk bra forrige gang.   Men tar med et egg nå.   😀

Jeg hadde tatt enten eller tror jeg. Men bare en følelse jeg har, ikke basert på noe vitenskapelig😶

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Takk.  😀

Ja er nok slik.   Brukte det ikke sist, for ble fortalt at potetmel binder. Tenker jeg slenger i et egg denne gang.

Takk igjen. 😊

Kooooos deg😋

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, LittDiva skrev:

Kooooos deg😋

Takk.  Håper gjest vil kose seg, og...   😀

 

12 minutter siden, Muskath skrev:

Det blir bra. Litt potetmel og egg 😀

Takk.  Begge går i deigen.....som må fingerknas.    😉

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest AthenaRavenLuna
2 timer siden, Jerry Lee skrev:

I dag blir det, etter inspo herfra og annen tråd, til en gjest og meg...

Kålruletter med spedd medisterdeig (farse) med godsaker i, poteter, gulrøtter, hvit saus med litt muskat. Og bacon.

Oh my :spise: Kos deg masse med maten og gjesten :)

Jeg skal ha rester fra i går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, Luna Llena skrev:

Oh my :spise: Kos deg masse med maten og gjesten :)

Jeg skal ha rester fra i går.

Ja, takk.   😀

Blir opptatt nå.   Kålruletter tar tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varmet opp kyllinggryte med ulike typer sopp og tømte i vannkatanjer, nam. Og var for sulten og utålmodig til annet enn å koke makaroni i fem minutter. Men det er godt til! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Grønn currysuppe. En pose med wokgrønnsaker, et glass grønn curry, sopp og scampi. Brukte selvsagt kyllingkraften, og litt kokosmelk

 

Toppet med koriander, eplebiter og lime.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...