Gå til innhold

kjøpe eller selge først


pluggen

Anbefalte innlegg

Det blir muligens selge først, men hva gjør dere hvis dere ikke får kjøpt før overtakelsesdato. Hvordan løser dere/ har løst selge/kjøpe dilemmaet? Hvor bodde dere evt i mellomtiden og hvor lang overtakelsesfrist hadde dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg synes det kommer veldig an på markedet, geografi og deres økonomi. Vi gjorde tingene omtrent samtidig. Vi satte i gang salgsprosessen samtidig som vi gikk på visninger for å kjøpe selv. Og hadde bestemt oss for å legge inn bud om vi fant noe interessant uavhengig av om boligen våa var solgt. Vi har økonomi til å kunne sitte på 2 boliger i en god stund om det skulle endt med det, og den ville vært attraktiv på leiemarkedet også.

Vi endte med å kjøpe ca 5 dager før vi selv fikk solgt. Overtakelsen ble da satt med 1 uke mellom.

Om vi hadde solgt først hadde jeg satt ca 3 mnd til overtakelse. Og om det begynte å nærme seg uten at vi fant noe hadde vi lett etter noe på kortidsleie.

Men vi bor i en stor by med hurtig utskifting bår på kjøpe og leiemarkdet, vi var ikke veldig bekymret for å ikke finne et egnet sted på 3 mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For oss var det åpenbart at vi skulle selge først. Vi hadde to meglere i leiligheten vår, og verdivurderingene skilte med 200 000. Vi ble såpass usikre at vi heller ville vite hva vi hadde (altså selge først) enn å risikere å gå på en smell med å måtte ta opp mer i lån enn planlagt. For oss ville det heller ikke være gunstig å sitte igjen med 200 000 mer enn vi trodde ved å selge etterpå, fordi det for oss var viktig å få brukt alt vi hadde på å få en så stor bolig som mulig.

Jeg var også stresset med tanke på om vi skulle finne et nytt sted før overtakelsesdato, men det løste seg helt fint. Vi avtalte for sikkerhets skyld sen overtakelsesdato med hun som kjøpte leiligheten vår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må kanskje legge til at vi ikke skulle så veldig opp i pris da vi var på jakt etter ny bolig, og at vi hadde et pristak på den som ikke var avhengig av hva vi fikk for vår egen bolig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...