Rumohra Skrevet 5. juni 2010 #1 Del Skrevet 5. juni 2010 Hei! Jeg har akkurat flyttet, og funnet ut at "fryseren" her i leiligheten absolutt ikke er bra nok. Den er bare den øverste hylla i kjøleskapet, er en tynn plate som skiller, og den klarer ikke fryse is engang. Middagene i det siste har pga. dette blitt veldig ensformige. Mest pasta og salat. Jeg er vant med å ha masse nedfrossede posjonspakninger av kjøtt som kylling, laks og svin i fryser, samt frosne grønnsaker, men nå må jeg finne på andre ting. Jeg er student, og bare 1, så det er vanskelig for meg da å kjøpe ferskt kjøtt, når jeg verken får fryst det ned upreparert eller i en rett etter jeg har lagd det. Lurer derfor på om noen engler der ute har lyst til å gi meg tips til matretter som jeg kan lage som ikke krever så mye fryserplass, men likevel har litt kjøtt og sånt i, uten at det blir for dyrt og for mye svinn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sola^ Skrevet 5. juni 2010 #2 Del Skrevet 5. juni 2010 Det meste av kjøtt kan stå nokon dager i kjøleskapet. Så du kan dele opp ein pakke med kjøttdeig eller koteletter e.l. og bruke den enten dagen etter, eller 2-3 dager seinere i veka. Det viktigste er vel å tenke på kva du har i kjøleskapet og prøve å vere kreativ til å bruke den opp. Koteletter kan t.d. steikes og kokes i saus med grønnsaker og poteter, men også kuttes opp og brukes som rimelig kjøtt i wok, i pasta ++ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnneMarthe Skrevet 5. juni 2010 #3 Del Skrevet 5. juni 2010 Du kan jo kjøpe en grillet kylling og bruke resten av den til å lage en påleggsalat som du kan spise til de andre måltidene. Her er to eksempler Kylling tandoori (smaker som den på la baguette) Grillet kylling delt i små biter Majones Tadoorikrydder Eventuelt: salt, gul løk i små biter, maiskorn Bland alt sammen og smak til med tandoorikrydder og salt hvis det trengs Chilikylling En kvart grillet kylling Litt rødløk i små biter Litt eple i små biter 1 dl lettrømme 0,5 dl yoghurt naturell 1 ss søt chilisaus 0,5 ts paprikapulver Begge salatene er gode i baguetter sammen med litt salatblander, agurt, paprike etc. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dobby Skrevet 13. juni 2010 #4 Del Skrevet 13. juni 2010 Eit mogleg alternativ hermetikk, til dømes tunfisk eller bogskinke. Dei kan du ha ståande i åresvis. Spekemat kan også oppbevarast utan frysar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå