Darkannie Skrevet 8. mars 2010 #1 Del Skrevet 8. mars 2010 Jeg klarer ikke lenger å pumpe slik at jeg er ajour med melk til podens måltider, og er nødt å begynne å høste av fryselageret. Men hvordan tiner jeg frossen morsmelk? Gjør jeg det i varmt vannbad må den jo egentlig spises med engang i og med at oppvarmet morsmelk ikke skal varmes opp på nytt, og legger jeg den i rom temperatur vil den jo overgå holdbarheten i rom temp før den er helt tint...? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Susan Sto Helit Skrevet 8. mars 2010 #2 Del Skrevet 8. mars 2010 Du tar den fra fryseren og setter i kjøleskapet, hvis den ikke skal brukes med en gang. (Da smeltes/tines/varmes den i vannbad.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Darkannie Skrevet 8. mars 2010 Forfatter #3 Del Skrevet 8. mars 2010 Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Susan Sto Helit Skrevet 8. mars 2010 #4 Del Skrevet 8. mars 2010 Hvor lenge kan den stå i kjøleskapet? Over natta, eller fra morgen til ettermiddag, ville jeg tro. Om den var fersk da den ble fryst. Ville ikke latt den stå flere dager, hvertfall... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Serenity88 Skrevet 8. mars 2010 #5 Del Skrevet 8. mars 2010 Jeg trodde MM kunne lagres i kjøleskap rundt 4 dager? Holdbarhet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Darkannie Skrevet 8. mars 2010 Forfatter #6 Del Skrevet 8. mars 2010 (endret) Jeg trodde MM kunne lagres i kjøleskap rundt 4 dager? Holdbarhet Ja, det gjelder for nylig pumpet melk. Men hva med mm som har vært fryst noen måneder? EDIT, DER STO DET GITT! Fersk morsmelk Fersk morsmelk er holdbar i kjøleskap (4 grader) i 3-5 døgn. Dersom man ikke har tilgang til kjøleskap, kan fersk, ubehandlet morsmelk oppbevares i 6-8 timer i romtemperatur. Tint, tidligere frosset melk er holdbar i 24 timer i kjøleskap. Endret 8. mars 2010 av Darkannie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Lotten_* Skrevet 8. mars 2010 #7 Del Skrevet 8. mars 2010 Det beste er å tine den i kjøleskap. Ferdig opptint morsmelk kan oppbevares i inntil 24 timer i kjøleskap. Dvs i praksis bør melken brukbar i ca to døgn fra du starter å tine melken i kjøleskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå