Gå til innhold

fløte utgått på dato, tips til hva den kan brukes til?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg har en pakke fløte stående i kjøleskapet som jeg ikke fikk brukt opp før vinterferien startet, og nå trenger jeg ideer til hva jeg kan bruke den til. Helst bakst, for jeg tror ikke den er så god fersk (pisket, etc)

Et søk på Det Søte Liv ga meg noen ideer til fløte i baking

http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=1500

http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=2088

http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=1689

http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=2210

http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=1644

men helst vil jeg lese hva dere bruker gammel fløte til.

På forhånd takk for hjelpen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Anbefaler også vafler. Nam nam. :)

Tror også det kan brukes i brød og rundstykker, men er ikke helt sikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva med i gryterett, suppe o.l. hvor den kokes?

Å kaste ting bare fordi de har gått ut på dato uten å sjekke om varen faktisk er god, er noe av det dummeste jeg vet. Datostemplinger settes for å være absolutt sikker på at varen er god frem til den datoen, ofte kan den være like god i flere dager - eller til og med uker - etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg benytter sjansen til å bake ektra gode rundstykker hvis jeg har fløte som er gått ut på dato.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis den bare er utgått på dato men fortsatt smaker like friskt kan du bruke den til hva som helst. Og den kan være i topp shape lenge etter datostemplingen. Bare husk å risteblande den godt først, den har en tendens til å skille seg litt og få et tykt lag på toppen og tynnere fløte under når den har stått en stund.

Men når først meieribehandlet fløte blir dårlig så blir den ikke sur (=rømme), den råtner. Så når den ikke smaker friskt lengre bør den kastes, det hjelper ikke å koke eller steke det du putter fløten i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...