tineline Skrevet 4. februar 2010 #1 Del Skrevet 4. februar 2010 Ok, jeg har skjønt at jeg må prøve cottage cheese, som alle snakker så varmt om. Men hvordan kan jeg gjøre den klumpete greia til en kulinarisk gull(klump)åre? Har prøvd med solbærsyltetøy, og det var godt nok, men så slapp jeg opp for ideer. Søtt, salt, syrlig og bittert - kom med deres spenstigste cottage cheese-kreasjoner her! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 4. februar 2010 Forfatter #2 Del Skrevet 4. februar 2010 Jeg kan jo begynne selv med å fortelle hvorfor jeg syns cottage cheese er vanskelig: Min mor hadde en slankeperiode på 80-tallet, da jeg fortsatt fikk matpakke av henne, og dermed hadde vi ikke smør i huset. I stedet fikk jeg brødskiver med cottage cheese som "smør", og fårepølse oppå. Det er altså anslagsvis 22 år siden sist jeg spiste cottage cheese, men må få bukt med denne fobien nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Lotte_* Skrevet 4. februar 2010 #3 Del Skrevet 4. februar 2010 Jeg bruker den i lapper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miko Skrevet 4. februar 2010 #4 Del Skrevet 4. februar 2010 Jeg har cottage cheese i havregrøten til frokost hver dag. Den smaker jo ikke noe, bare gir en litt annen konsistens på grøten, men grunnen til at jeg har den i er proteininnholdet som gjør meg mett lenger. Jeg blir ellers sulten veldig fort så prøver stadig å spise noe med mye fett eller protein så det varer lenger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjestja Skrevet 4. februar 2010 #5 Del Skrevet 4. februar 2010 Hehe *ler seg i hjeeeel* Stakkars trådstarter vil jo ha noen helt fantastiske oppskrifter, og så kommer det... "jeg har det i lapper".... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skya Skrevet 4. februar 2010 #6 Del Skrevet 4. februar 2010 Jeg har heller ikke blitt helt venn med den. Men bruker den innimellom som en slags dessert eller mellommåltid. Blander den da med litt mager kesam for å få den smidigere og blander i en banan og litt økologisk peanøttsmør. Det er ganske godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monkeyhub Skrevet 4. februar 2010 #7 Del Skrevet 4. februar 2010 cottage cheese med avokado på knekkebrød er ok. ellers sammen med nøtteblanding i en skål, til salat som dressing eller i frokostblandinger. Tror tine har et oppskriftshefte med forskjellig oppskrifter som involverer cottage cheese. du får søke på nettet.. Cottage cheese ER vanskelig:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aricia Skrevet 4. februar 2010 #8 Del Skrevet 4. februar 2010 Jeg bruker cottage cheese som pålegg med epleskiver på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cessa25 Skrevet 4. februar 2010 #9 Del Skrevet 4. februar 2010 Å, kjenner meg så igjen i det tineline skriver, og jeg er enig i det som står over; cottage cheese er vanskelig. Jeg har også prøvd forskjellige varianter for å få meg selv til å like det, men får det ikke til. Så jeg venter også spent på om det kommer noen så fristende forslag at jeg prøver meg igjen... :gjeiper: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 4. februar 2010 #10 Del Skrevet 4. februar 2010 Brødskive + cottage cheese + banan + kanel! Turbofokost! Ellers er det endel oppskrifter på matoppskrift.no Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_katlina_* Skrevet 4. februar 2010 #11 Del Skrevet 4. februar 2010 Cottage cheese smaker faktisk FANTASTISK i tomatsuppe!! Slenger lett oppi 100 g i tallerkenen.. Og jeg er absolutt ikke begeistret for cottage cheese ellers... Jeg lager en slags grønnsaks/kikærte/tomatsuppe, men sikkert god i vanlig også. Det finnes også noen oppskrifter på cottage chesse i gratenger.. Søk på grateng og cottage cheese.. og lasagne kan du også prøve. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 4. februar 2010 Forfatter #12 Del Skrevet 4. februar 2010 Takk for svar, så langt! Brødskive + cottage cheese + banan + kanel! Turbofokost! Ellers er det endel oppskrifter på matoppskrift.no Visste jeg kunne stole på deg! Jeg skal nok prøve denne fra matoppskrift: Bringebærdessert med pasjonsfrukt 4 porsjoner 350 g bringebær 2 pasjonsfrukter 225 g cottage cheese 2 ss sukker bringebær og friske mynteblader til pynt Mos bringebærene i en bolle med gaffel til saften renner. Ha pasjonsfruktkjøttet i en annen bolle, tilsett cottage cheese og sukker og bland godt. Legg vekselvis bringebærmos og pasjonsfruktblanding i 4 glass med stett eller andre serveringsglass. Rør lett slik at du får et spiralmønster. La desserten stå kjølig før servering og pynt hvert glass med et helt bringebær og mynteblader. Flere oppskrifter som får meg til å like cottage cheesen "som den er" (vel, eh... med pønt) er fortsatt velkomne! Å putte den i lasagne er jo ikke noe som gjør meg mer kjent med selve hytteosten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. februar 2010 #13 Del Skrevet 4. februar 2010 Man kan jo lage en liten dessert ut av det. Selv liker jeg å ha oppi sukrin (eller annen søtning), noen dråper vaniljeessens, litt sukkerfritt syltetøy kjørt i mikseren så det blir klumpfritt, og et dryss kanel oppå. For å øke fettinnholdet og spe på med enda litt mer god smak, er hakkede nøtter godt å ha oppi. Her er det en del gode forslag: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=...=cottage+cheese Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest snups Skrevet 4. februar 2010 #14 Del Skrevet 4. februar 2010 Bruker den til bla : taco (sløyfer da både ost og rømme) på skiva sammen med banan,eple eller avocado blander 50/50 med vaniljekesam og har div frukt og evt kanel oppi i havregrøt ved siden av gryterett sammen med salat bare å prøve seg frem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fortunatus Skrevet 5. februar 2010 #15 Del Skrevet 5. februar 2010 Cottage cheese lapper. 3 egg 1 dl cottage cheese 2 ss rapsolje 1 ss store havregryn 10 dråper vaniljeessens Litt salt 1 ts sukker Med syltetøy og yoghurt naturell er det en deilig søt start på dagen Jeg moser alle ingrediensene i food processoren fordi jeg liker ikke konsistensen. Lager lapper Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tineline Skrevet 5. februar 2010 Forfatter #16 Del Skrevet 5. februar 2010 Supert, her var det mange forslag. Vil presisere at dette er en smakstråd, ikke en slanketråd, da jeg er normalt slank og bare er nysgjerrig på om denne klumpete massen kan tilføre en ny smak/konsistens til mitt kosthold. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 5. februar 2010 #17 Del Skrevet 5. februar 2010 Cottage Cheese er godt som mellommåltid med masse kanel på. Det passer også godt i smoothies, det gjør den sunnere og mektigere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Kari_* Skrevet 5. februar 2010 #18 Del Skrevet 5. februar 2010 Med eplemos og litt kanel - nammm Med litt salsa (sånt glass man bruker bl.a. til mais-chips-dip). Dette passer også som pålegg. Med grovrevet pepper på, som pålegg. Med avocado, ja, og til taco som nevnt over. Eller bare naturell. Jeg elskercottage cheese, jeg da :gjeiper: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pingting Skrevet 5. februar 2010 #19 Del Skrevet 5. februar 2010 (endret) Visste jeg kunne stole på deg! Ære den som æres bør, brødskivetrikset har jeg stjålet fra din tidligere assistent Endret 5. februar 2010 av Pingting Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Rekaaa Skrevet 5. februar 2010 #20 Del Skrevet 5. februar 2010 Som mellommåltid i en yoghurt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå