Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

*mine innlegg*

Her er vi helt i prøvefasen ennå. Hun får et måltid med grøt (ikke hjemmelaget), og skal nå begynne med middag. Foreløpig har hun fått hjemmelaget potet/gulrot pure. Det var stas. Tenkte å kjøpe inn grønnsaker i morgen og koke pure, for så å fryse hver for seg og kunne blande.

Hva er fine grønsaker til ei på 5 mnd?

Tenker:

Gulrøtter

Søtpotet

Brokkoli

Blomkål

Kålrot

Vanlig potet

Og svisker, står det med bakevarene? Vi bruker litt sviskemos i grøten for å unngå treg mage, og tenker det er billigere og bedre å lage selv?

Har foresten fryst i isterningsposer og bare tatt ut antall terninger hun skal ha, for så å tine i middagsglass i kjøleskapet.

Gjest Clafoutis
Skrevet (endret)

Jeg har gitt alt du nevner over, og i tillegg også gitt most pastinakk, sellerirot og tomat (ikke blandet, altså!). Sellerirot smaker jo ganske kraftig, så det blandet jeg med litt potet for at det skulle bli mildere smak. Men det gikk greit ned det også (tenker at de like godt kan bli vant til litt mer "spesielle" og særpregede smaker fra starten av).

Svisker finner du ved bakevarene ja! Jeg pleier å legge dem i vann noen timer, så koke dem til de blir møre og så kjøre dem i food processoren. Helt sikkert billigere enn å kjøpe ferdig, tror jeg gir rundt 25 kr for to poser svisker, og da holder det til tre isterningsbrett (jeg har brett med "isstaver" kjøpt på Biltema- blir litt større biter enn vanlige isterninger).

Edit: jeg gir forresten mye avocado også, det er veldig populært. Men det har jeg ikke forsøkt å fryse, spiser det mye selv også, så da bare tar jeg av litt til baby når jeg skal ha til meg selv.

Endret av Clafoutis
Skrevet (endret)

Supert med gode råd! Aprikos kan man gjøre likt som svisjene? Tenkte å lage litt fruktmoser når jeg først er i gang. :)

Endret av Orchideae
Gjest Clafoutis
Skrevet

Har gjort akkurat likt med aprikosene, ja :)

Skrevet (endret)

Og persillerot! Gir veldig god smak. Organiske aprikoser uten svovel er absolutt sunnest, men de koster mer og er ikke så friske som de vanlige knalloransje med svovel.

Edit: Mango er også kjempegodt! Fersk, moden mango kokt med minst mulig vann. Mmmm. Og pære! Modne pærer blir kjempesøtt og godt. Jeg heller av ganske mye av saften og fryser for seg, ellers blir det suppe og ikke mos. Bruker den (saften) blant annet i hjemmekokt hirsegrøt.

Hjemmelaget babymat er gøyyyyyy! Gleder meg til lillegull er ferdig med fussy perioden sin og vil ha litt mere mat igjen... :P

Endret av FrkRose
Gjest Clafoutis
Skrevet

Og persillerot! Gir veldig god smak. Organiske aprikoser uten svovel er absolutt sunnest, men de koster mer og er ikke så friske som de vanlige knalloransje med svovel.

Organiske? :klo: Økologiske, mener du vel? Men hvor får man tak i det? Visste ikke at det var svovel i "vanlige" arikoser.

Skrevet

Jajaja, organiske økologiske biodynamiske dyrket av ekte bondekoner med skaut! Haha. Neida, det heter vel kanskje økologiske ja. Får dem på helsekost, kanskje noen større dagligvare, helt sikkert mye billigere i Sverige og sånt.

Gjest Clafoutis
Skrevet

Jajaja, organiske økologiske biodynamiske dyrket av ekte bondekoner med skaut! Haha. Neida, det heter vel kanskje økologiske ja. Får dem på helsekost, kanskje noen større dagligvare, helt sikkert mye billigere i Sverige og sånt.

Hehe ja, alt vi spiser er jo organisk :) Men da skal jeg jammen se om jeg får tak i det, vil gjerne unngå svovel i maten til lillegutt hvis det er mulig (selv om det vel egentlig ikke er veldig skadelig heller, produktet blir jo solgt i norske butikker, liksom :klo: )

Skrevet

Her dampet jeg all frukten i steden for å koke de, da beholder man mer av vitaminene :)

Gjest Clafoutis
Skrevet

Her dampet jeg all frukten i steden for å koke de, da beholder man mer av vitaminene :)

Jeg koker ikke noe annet enn svisker og aprikoser (av frukten jeg gir), resten gir jeg rått. Men alt av grønnsaker dampes ja, lurt å ikke koke ut alle næringsstoffene :)

Skrevet

Så lenge man bruker kokevannet i mosen, så blir det jo ingen forskjell. Men helt klart damping på mest mulig ja. Vi er jo sunne, er vi ikke? :D

Skrevet

Da har jeg laget pure av søtpotet, gulrot, blomkål, brokkoli, svisker, aprikos og mango. Puhh.. jeg kokte, men brukte kokevannet. :)

  • Liker 1
Skrevet

Da har jeg laget pure av søtpotet, gulrot, blomkål, brokkoli, svisker, aprikos og mango. Puhh.. jeg kokte, men brukte kokevannet. :)

Wow, det får'n si, Orchideae! Litt av en økt. Da er det bare å håpe at det faller i smak.

Skrevet (endret)

Wow, det får'n si, Orchideae! Litt av en økt. Da er det bare å håpe at det faller i smak.

Ja, godt mannen er like enig med meg at hjemmelaget er best. Sånn at det ikke ble noe tema at jeg har vært mange timer på kjøkkenet.

Hadde kokt kålrot også, men så når jeg hadde avkjølt at den ikke var helt gjennomkokt og da var jeg så lei og sliten at jeg ikke gadd å koke det opp igjen.

Hun fikk smake aprikospureen før jeg frøys ned og ble fornærmet da hun ikke fikk mer. :)

Endret av Orchideae
  • 3 måneder senere...
  • 1 år senere...
Skrevet

Mens det diskuteres hvorfor man ikke lager barnematen selv så dytter jeg litt på denne!

Noen som har tips til hjemmelaget grøt og brød til småttisene?

Mitt lille tips: Har de siste middagsbatchene tilsatt enten noe ananas, syrlige epler eller appelsin. Passer veldig bra til fisk, svin og kylling.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...