Gå til innhold

Vidvandre vandrer videre


vidvandre

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er derfor jeg lager rødvinsgryte sånn cirka nå ;)

Den blir god, her er oppskrift.

ca. 1/2 - 1 kg svinekjøtt

8-10 sjampinjonger

2 gulrøtter

4-5 poteter

1 purrekvast

1 løk

1 hvitløk (eller mindre om man vil)

Ca. 1,5 liter væske, fordelt på rødvin og vann (jeg bruker half-and-half)

En teskje pepperkorn

1/2 ts norsk vanlig karri

1 laurbærblad

Salt, pepper

Mel til jevning

1 buljongterning

Kutt sjampinjongene i to om de er store. Kutt purre i skiver og finhakk den. Hakk løk og hvitløk.

Skjær kjøttet i terninger. Man kan bruke hvilket som helst kjøtt i denne, jeg skjærer opp nakkekoteletter for det er billig.

Skrell gulrøtter og poteter og skjær dem i skiver.

Ha en smørklatt i pannen og i gryta.

Lag vanlig saus ved å ha i mel i gryta når smøret har smeltet og blitt litt brunt. Visp som faen. Spe ut med vann og rødvin mens du visper (som faen). Ha i buljongterning og pepperkorn, samt karri. La den stå og surre uten lokk, slik at rødvinen får frest ut alkoen.

Stek kjøtt i to porsjoner, forsiktig med saltet - det er bedre å smake til når det koker i gryta. Når det er litt brunet har du i løk, hvitløk, purre og sjampinjong. Ikke stek poteter og gulrøtter, de skal rett i gryta. Når det er sånn passe stekt har du det over i gryta sammen med gulrøtter/poteter. Spe med væske til det er 'nok'. Ha oppi et laurbærblad og noen dråper sukkerkulør for fargens skyld.

La det stå og koke ca. 45 min til en time.

Serveres med ris og salat, om ønskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bor ikke i Oslo nei... bor ca 1,5 time unna Oslo.

OK, jeg tror jeg har bodd der selv, om det var din blogg jeg snoka i da :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, jeg tror jeg har bodd der selv, om det var din blogg jeg snoka i da :ler:

Jeg har ingen blogg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen blogg..

OK, sorry da tok jeg feil ;)

Det var den badeanda i dagboka di jeg fant den gjennom. Erroneous assumption, story of my life :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, sorry da tok jeg feil ;)

Det var den badeanda i dagboka di jeg fant den gjennom. Erroneous assumption, story of my life :ler:

Den badeanda fant jeg bare tilfeldigvis bilde av. Jeg fikk en slik en i julegave, skulle bare vise den fram :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den badeanda fant jeg bare tilfeldigvis bilde av. Jeg fikk en slik en i julegave, skulle bare vise den fram :)

Fin and, og den var i en morsom blogg, jeg leste litt der.

Nå er det snart middag her i huset :ler: *sulten*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har aldri vært inne på Twitter. Holder meg til Facebook

Ja, fb er bedre enn twitter. Men kg er best, hva? :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:jepp::ler:

Her er et eksempel fra twitter:

"Hva er det som hender? - Nå har jeg sittet stille så lenge at jeg måtte anstrenge meg litt for å åpne et nytt glass med skivede agurker."

Ikke at jeg ikke kan leve meg inn i den situasjonen, men :ler:

Synd at bredbåndsutviklingen ikke har kommet lenger, Mia. Ellers skulle jeg sendt over litt av den rødvinsgryta over...umm..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jepp, veldig god :jepp:

Må nok la litt av æren tilfalle rødvinen her, med det som basis skal det mye til før det ikke smaker godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri smakt rødvinsgryte før. Liker ikke rødvin, men kanskje det er godt i mat..?

Men nå sier jeg :natti:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri smakt rødvinsgryte før. Liker ikke rødvin, men kanskje det er godt i mat..?

Men nå sier jeg :natti:

Rødvin i mat er kjempegodt, selv om man ikke liker drikken.

Sov godt, Mia. Hyggelig å ha deg her ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...