Gå til innhold

Matklubben del 2


Ulva

Anbefalte innlegg

Likte den kjempe godt jeg også :)

Einaste var at jeg kokte for mye ris og laga for lite dressing/saus, så i dag når den skulle være lunsj så var den litt tørr, men da har jeg lært til neste gang ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Godt å høre at den falt i smak! Jeg må lage den igjen snart jeg også! Begynner å bli lenge siden sist nå... Har jobbet 10-14 timer hver dag de siste tre ukene, så har ikke akkurat prioritert matlaging;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stekt laks på bulgursalat med tomat og kikerter

4 prosjoner

600 g laksefilet i 12 skiver

salt og pepper

Bulgur salat:

150 g bulgur

3 dl vann

1/2 ts salt

5 ss hakket bladpersille

2 ss hakket mint

2 plommetomat i terninger

1/2 agurk i terninger

3 ss grovhakket rødløk

1 ts hakket hvitløk

4 ss sitronjuice

4 ss olivenolje

2 ss rosiner

50 g kikkerter

50 g cottage cheese

Kok opp vann med litt salt, ha i bulguren og la trekke under lokk i 15 minutter.Rør av og til. Avkjøl.

Bland alle ingrediensene til salaten.

Stek laksen på varm panne bare på den ene siden i 2-3 minutter.

Legg laksen over salaten og server.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sorrrryyyyyyy!! Kom ikke på at det var meg igjen allerede!

Ok, denne gang blir det min favorittlunsjsalat!

Kok pasta, gjerne fullkorn, avkjøl og ha i en bolle sammen med:

En boks tunfisk i vann (uten vannet)

Cherrytomater

En hakket rødløk

Masse frisk dill

En pakke fetaost i olje (med hvitløk eller tomat)

Rucculasalat

Veldig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tacopaien var også god, skrapte ut frøene og det "våte" i tomaten, og kuttet ut vannet når jeg stekte kjøttdeigen og da ble den helt perfekt :) Samboeren min elsket den så jeg ble veldig populær :ler:

Kjempegod, men litt av en kaloribombe :fnise:

Takk for oppskriften!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager dårlige tilbakemeldinger fra min side, har ikke prøvd så mange av de siste oppskriftene. Trodde ikke jeg var så kresen jeg, og ser på seg selv som rimelig alt-etende, men her var det desverre flere ingredienser som jeg ikke bruker ;) Får vel revurdere synet på egen kresenhet :ler:

Men bulgursalaten var knallgod da! Droppet rosiner og cottagecheese da, ikke fordi jeg ikke liker men fordi jeg ikke orket en tur til i butikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært slapp i det siste :sjenert:

Sambo har jobbet mye, og jeg har vært mye hjemme alene..da blir det så som så med middagen.

Men NÅ har jeg store ambisjoner igjen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heller ikke vært så flink til å teste oppskriftene, men skal prøve å få testa litt nå frem mot jul.. Greit med noe nytt før man skal begynne å stappe i seg julemat ;)

Ny oppskrift i dag???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sorry, kommer nå!

Kosemat til helgen:

Består av tre 'dipper' som spises med tortillachips som 'bestikk', eller i tacoskjell. Til ca. 5 personer.

Chili:

400 g kjøttdeig

2 hvitløksfedd, hakket

2 gule løk, hakket

2 dl tomatpuré

1 chilipepper, hakket

1 boks maiskorn

salt

chilipulver

1/2 dl vann

Stek løk og kjøttdeig, tilsett resten og la det koke i 10 min eller til du synes konsistensen er bra.

Guacamole:

4 avocado

1 løk, hakket

4 fedd hvitløk, hakket

sitronsaft

salt

chilipulver

evt. litt majones, alt etter hvor modne avocadoene er

Jeg kjører i kjøkkenmaskin, men man kan godt mose avocadoen med gaffel også.

Tomatsalsa:

4 tomater, hakket og uten frø og kjerner

1 løk, hakket

1 chilipepper, hakket

4 ss majones

6 ss kruspersille

salt

chilipulver

Del opp og bland.

Nam nam :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Eg er desverre ganske kjedelig i matveien for tida, småen er kresen på kva eg spiser og liker ikkje mat med løk, hvitløk, epler, sterke krydder, kål, kålerabi osv..

Men eg rekner med at eg kjem sterkt tilbakers når han tåler litt meira. Men eg kjem til å legge ut oppskrift når det er min tur :)

Babord: oppskriftene dine ser deilige ut, gleder meg til å kunne prøve dei :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Kentucky kylling

30g hvetemel

2 ss hakket frisk persille eller 1 ss tørket

1 ss italiensk salat dressing mix (fra pose)

2 ts smør eller margarin (romtemperatur)

1 fedd knust hvitløk

½ ts paprika krydder

3 ss vann

1 stor rå kylling

Rør sammen mel, persille, salatdressingmix, smør, hvitløk og paprika og vann.

Del kyllingen i mindre stykker(slank versjon ta av skinnet)

Smør blandingen over kyllingstykkene. Legg kyllingen på bakepapir på en stekeplate. Sett inn i ovnen og stek i ca. 50-60 min på 190 grader.

Server med kokt ris og grønn salat.

Endret av Ulva
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gleder meg til å prøve Ulva! Jeg er litt 'redd' for hel kylling, og bruker nesten kun kyllingfilet, så det blir en interessant øvelse for meg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker hel kylling, så denne skal jeg lage! Men bør en ikke ha noe saus til?

Eg har ikkje saus til, for eg er litt på slankeren.... :sjenert:

Men denne sausen synst eg er god til kylling, men veit ikkje om den er god til denne retten...

Mangosaus:

1 stk. moden mango

2 stk. pasjonsfrukt

3 ss appelsinsaft

2 dl hønsebuljong (utblandet)

1 dl kremfløte

ca ½ ts sukker

¼ ts tabasco

Skrell mangoen og del i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Ha alt i en kjele sammen med appelsinjus. La det småkoke/trekke på svak varme til fruktkjøttet er mykt. Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det småkoke noen minutter til. Kjør sausen glatt i en hurtigmikser/stavmikser. Sil sausen og smak til med salt og kvernet pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...