Gå til innhold

Matklubben del 2


Ulva

Anbefalte innlegg

Farmorbrødet var kjempegodt! Jeg stekte en tredjedel av deigen i et sånt muffinsbrett, så vi fikk nystekte porsjonsbrød ved siden av suppen til middag i dag. Fikk ikke tak i fine kantareller, så det ble en annen suppe da.

Luurt! Det skal jeg prøve:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Pizza foccacia var kjempe godt, lot vær å ha svarte oliven på siden gubben ikkje er så glad i det, men tenker eg tar det på neste gang så får han bare pitle det av ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, tror ikke jeg rekker å lage pizza focaccia før neste oppskrift kommer, men jeg lagde panert torsk på torsdag og det var veldig godt:) Og tomatsausen til Yvonne er nesten akkurat den samme som den jeg alltid har laget så der var vi enige fra før;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den panerte torsken pleier vi og å lage, så den vet jeg smaker godt :)

Pizza focaccia har jeg ikke rukket å lage, men skal lage den i dag.

Og så venter jeg spent på ny oppskrift som kommer i dag :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ukas oppskrift får jeg alltid masse skryt for, men den er ikke akkurat slankemat da ;)

Pasta med vårløk, soltørket tomat, artisjokkhjerter og oliven 4 pers

3-4 vårløk

3-4 ss hakket soltørket tomat i olje

en neve gode oliven, jeg kjøper ofte de brune som jeg aldri husker navnet på...

2-3 fedd hvitløk

saften av en sitron

et glass/boks hermetiske artisjokkhjerter

masse frisk persille

olivenolje

salt

svart pepper

Fersk pasta. Jeg bruker den 500g pakka med tagliatelle.

Snitt vårløken i skiver, hakk hvitløken og surr dette på svak varme i olivenolje. Jeg bruker opp mot en dl olje, men ta så mye du vil ha. Har du en sautépanne med høye kanter er det fint å bruke den Tilsett tomatene også. Poenget er å surre dette så oljen får masse god smak men ikke brune løken. Skyll artisjokkene og del dem i to eller fire, hell av laken fra olivnene og grovhakk persillen.

Kok pasta.

Ha sitronsaft, artisjokk, oliven og et pepperdryss i oljen. Vend inn persillen rett før du har pastaen oppi og blander.Dt bør være nok olje til å rikelig dekke pastaen.

Server med en grønn salat og godt brød. Maldonsalt og pepperkvern på bordet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal lage pastaen i kveld, men kva ligg i grønn salat? Bare forskjellige salater og kanskje agurk el sukkererter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal lage pastaen i kveld, men kva ligg i grønn salat? Bare forskjellige salater og kanskje agurk el sukkererter?

Det er helt opp til deg, har flere ganger brukt en sånn pakke med tre typer salatblader bare. Men egentli tenkte jeg "vanlig" salat med de grønnsakene man liker oppi. Skrev grønn salat for å skille den fra kremede salater, couscoussalater osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Yvonne, den pizzafocacciaen, holder den til tre personer, tror du? Dersom jeg har salat ved siden av?

Ja, det tror jeg. Eller, skal sies, kjæresten min og jeg spise oss stappmette på den, men om man har salat ved siden av tror jeg det skal gå bra. Eventuelt an du jo lage lage litt mer i oppskriften, f. eks legge til 1/2 av hvert.

Mvh Yvonne :heiajente:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...