Gå til innhold

Matklubben del 2


Ulva

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fikk besøk av bestemor og bestefar her idag, så da laget jeg liksågreit den eplekaka til kaffen. Selv er jeg ikke så begeistret for eplekake, men denne var god. Og bestemor mente den var perfekt :5:

Gleder meg til ny oppskrift :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg må desverre melde meg ut av denne matklubben, håper det går greit. Oppskriftene er ikke helt slik jeg tenkte meg. :)

Endret av Nelly Pelly
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mja, det blir en litt dobbel oppskrift i dag slik at det blir et måltid av det:)

Dette et brød som farmoren min alltid har brukt å lage som tilbehør til middag, f.eks. gryteretter, supper eller hva som helst egentlig. Det har blitt berømt i den utvidede familien, og når det står på bordet går det plutselig veldig lite av middagen fordi alle spiser seg mette på brød...

Farmorbrød:

3 stk. stekt i brødform

1 l kefirmelk

2 never renska valnøtter, veldig grovhakket

1 pk. gjær

1 ts salt

1 dl rapsolje

2-300 g revet jarlsberg

1 neve med blandet lin- og solsikkefrø

200 g sammalt hvetemel

fint hvetemel til deigen er passe

Bland alt i en bolle, elt godt.

Hev til dobbel størrelse, ha i smurte former og hev til dobbel størrelse igjen

Stek på 180-200 grader i 45 min. og avkjøl på rist. Fint å fryse, tin siste minuttene i mikroen så blir det nesten som nystekt.

Dette brødet får til og med macho samboere til å godta at suppe og salat kan være middag :)

Så er det en av suppene jeg synes er god å ha til..

Soppsuppe:

2 store porsjoner

1 stk. eggeplomme

250 g kantarell

3 sjalottløk

30 g smør

6 dl hønsekraft/buljong

1 dl matfløte

1 dl creme fraiche

1 ss maisenna

salt og pepper

Kutt sopp og løk i små biter. Krydre og stek i smøret i en litt stor kjele til det er gyllent. Tilsett buljong og kok i ti minutt, og rør inn fløten.

Rør sammen creme fraiche, maisenna og egg, og pisk det inn i suppen. Varm opp, men ikke kok opp igjen. Smak til suppen med salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knallgode ble de!! Får ikke tid til å lage suppa denne uka, pga kurs utenbys, men skal definitivt teste den ut ved en senere anledning:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Oppskrifter uke 40.

Klarte ikke å velge helt, så det ble tre oppskrifter fra meg, en for hver smak vil jeg tro. :)

Her er en oppskrift jeg bruker til nesten alt av pizza av pasta. Den er perfekt til å ha som saus på pizza, som saus over pasta, eller fyll i piroger eller horn.

Tomatsaus til pizza og pasta

1 boks hakkede tomater

2 spiseskjeer tomatpuré

1 løk

2 hvitløksbåter

2 spiseskjeer olivenolje

Eventuelt kjøtt, f. eks kjøttdeig, kyllingfilet etc.

Oregano

Salt

Pepper

Surr løken og hvitløken i olivenolje til det blir mykt (og blankt).

Tilsett alle de andre ingrediensene. La det småkoke til sausen varmes opp.

Tilsett ferdigstekt kjøttdeig eller f. eks kylling i biter (om man skulle ønske det) som kan godgjøres mens f. eks pastaen varmes opp.

Smak til med oregano, salt og pepper.

Hjemmelagde fiskepinner

Et par stykker fiskefiléter, alt etter behov (bruker selv ca fire stykker til to personer).

Salt

Pepper

En skål griljermel/strøkavring

Ha salt og pepper på fiskefiletér (jeg bruker f. eks torsk). La dem ligge og trekke noen minutter.

Visp sammen 1 egg i en skål, ha griljermel i en annen skål.

Dypp fiskefilétene i skålen med vispet egg.

Vend fiskefilétene deretter i griljermelet slik at fileten er dekket med griljermel.

Fiskefiletene stekes i olivenolje eller smør i stekepanne ved svak varme i 10-20 min. Bruk lokk på pannen. Ved større mengder kan filetene med fordel stekes i stekeovn (180-200 grader) i ca 30 min.

Pizza foccacia

Foccaciadeig

3 dl hvetemel

10 g fersk gjær

2 dl lunkent vann

Bland mel og gjær og rør inn vannet.

Jobb med deigen til den her glatt.

Dekk til deigen og la heve i ca 30 min.

Sett deretter deigen i kjøleskapet natten over.

Ta ut deigen 45 min før bruk.

Fyll

Soltørkede tomater

Sorte oliven u/stein

12 stk cherrytomat

150 gram fetaost

1 pk pepperonipølse

500 gram revet ost

Bland inn fetaost, skivet oliven, strimlet soltørket tomat og 2/3 av den revne osten inn i deigen.

Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse.

Smør en bakeplate med bakepapir med olje, og legg over deigen og press ut i kantene.

Trykk fordypninger i deigen med fingrene og drypp på resten av osten.

Legg delte cherrytomater på til slutt. Hev i 30 min og stek deretter på nedersdte rille i ca 20 min på 220 grader, og deretter 200 grader i 10 min.

Mvh Yvonne :heiajente:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg bakt brødene som var forrige ukes oppskrift, men jeg må ha gjort noe feil. De hevet nesten ikke, og ble rå inni. Jeg lurte på et par ting underveis, som sikkert er grunnen til at de ble sånn: fersk gjær eller tørrgjær? Jeg brukte fersk gjær, rørte den ut i litt oppvarmet kefirmelk, og fulgte ellers oppskriften. Da deigen ikke hadde hevet etter en time, rørte jeg inn en pakke tørrgjær, og da hevet deigen litt bedre, men ikke noe særlig likevel. Ellers var jeg kanskje litt for forsiktig med hvetemelet. Skal det være såpass mye mel at deigen blir fast og kan eltes på bordet? Jeg lot den være litt flytende, fordi jeg var redd for å tilsette for mye. Så det er sikkert derfor de ble rå...

Vil gjerne prøve meg på brødene en gang til, for de ser jo utrolig gode ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte fersk gjær, og blandet kefiren med litt kokvarmt vann, sånn at den ble fingervarm. Brødene hevet godt, deigen var sånn at den var lett å elte. Prøv igjen du, de var kjempegode!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
I dag har jeg bakt brødene som var forrige ukes oppskrift, men jeg må ha gjort noe feil. De hevet nesten ikke, og ble rå inni. Jeg lurte på et par ting underveis, som sikkert er grunnen til at de ble sånn: fersk gjær eller tørrgjær? Jeg brukte fersk gjær, rørte den ut i litt oppvarmet kefirmelk, og fulgte ellers oppskriften. Da deigen ikke hadde hevet etter en time, rørte jeg inn en pakke tørrgjær, og da hevet deigen litt bedre, men ikke noe særlig likevel. Ellers var jeg kanskje litt for forsiktig med hvetemelet. Skal det være såpass mye mel at deigen blir fast og kan eltes på bordet? Jeg lot den være litt flytende, fordi jeg var redd for å tilsette for mye. Så det er sikkert derfor de ble rå...

Vil gjerne prøve meg på brødene en gang til, for de ser jo utrolig gode ut!

Rikelig med hvetemel må til ja, det er nok problemet ditt. Jeg bruker nesten like mye som jeg ville brukt for bolledeig eller noe annet som må formes med hendene.

Jeg bruker fersk gjær, og varmer ikke opp kefiren, men jeg hever over varmt vann, under plastfolie :) bedre lykke neste gang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært ute mye på farten i uken som var. Men i går fikk vi tid til å lage suppen. Nam nam, den skal inn i kokeboken min :jepp:

Brødet fikk jeg ikke tid til å lage , men tar vare på oppskriften slik at det kan lages ved en senere anledning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Farmorbrødet var kjempegodt! Jeg stekte en tredjedel av deigen i et sånt muffinsbrett, så vi fikk nystekte porsjonsbrød ved siden av suppen til middag i dag. Fikk ikke tak i fine kantareller, så det ble en annen suppe da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...