Den rosa elefant Skrevet 31. august 2009 #1 Del Skrevet 31. august 2009 Jeg bruker den i Ruccola-salat sammen med gode tomater og i carbonara og pizza. Dere da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 31. august 2009 #2 Del Skrevet 31. august 2009 På supper sammen med f eks olivenolje, salt og pepper (og evt hvitløk og basilikum), i salater, som gratinering på cottage pie-varianter....hm, i perioder bruker jeg mye parmesan, men kommer ikke på alt nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spatula Skrevet 31. august 2009 #3 Del Skrevet 31. august 2009 (endret) Salater, særlig med tomat, rødløk og crispysalat. Mye brukt på kyllingfilet som blir ovnsbakt med parmesan under "flappen" og oppå kyllingen. Bruker det blant annet på biff. På pizza med skinke, rucola og pesto. På seranoskinke med paprikasmak. Bruker også parmesan på tomat med salt og pepper på. Parmesan er Endret 31. august 2009 av Agnethe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 31. august 2009 #4 Del Skrevet 31. august 2009 Lasagne! Og så lager jeg parmesankrem til laks/ørret noen ganger, men det tetter minst fire blodårer hver gang. Ellers er det til salater, på pastaretter, som snacks eller det som måtte falle meg inn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 31. august 2009 #5 Del Skrevet 31. august 2009 Ingenting, jeg syns det lukter spy og smaker ikke noe godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 1. september 2009 #6 Del Skrevet 1. september 2009 Åh, noe av det beste jeg vet er god skinke, pesto, balsamicomarinerte cherrytomater, rødløk, parmesan og godt brød til et glass rødvin Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 1. september 2009 #7 Del Skrevet 1. september 2009 Ingenting, jeg syns det lukter spy og smaker ikke noe godt. Enig med deg! For enkelte er parmesan den nye ketsjupen. Om noen år kommer vi til å synes ukritisk parmesanbruk er skikkelig harry. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
twinklestar Skrevet 1. september 2009 #8 Del Skrevet 1. september 2009 Jeg bruker det mest til pastaretter og lasagne. Men tror jeg skal prøve meg litt med parmesan i salater også. Jeg har så lett for å ty til fetaosten... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 1. september 2009 #9 Del Skrevet 1. september 2009 Enig med deg! For enkelte er parmesan den nye ketsjupen. Om noen år kommer vi til å synes ukritisk parmesanbruk er skikkelig harry. Parmesan verken lukter eller smaker spy. Er du sikker på at det er ekte vare du har smakt? For øvrig har vel ukritisk parmesanbruk alltid vært harry. For parmesan som alt annet bør jo selvfølgelig bare brukes der det passer. Selv bruker jeg det til det meste av pastaretter, i salater, til gratinering (da gjerne blandet sammen med annen ost), i mange typer risotto, til panering, i enkelte typer quiche (det passer spesielt bra sammen med grønne bladgrønnsaker som mangold, spinat og grønnkål, synes jeg), i pesto (selvfølgelig), i sellerirotpuré og -suppe samt i minestronelignende supper, bare for å nevne noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 1. september 2009 #10 Del Skrevet 1. september 2009 (endret) Parmesan verken lukter eller smaker spy. Er du sikker på at det er ekte vare du har smakt? Joda, jeg har smakt "the real thing" Enkelte av oss er innrettet på en slik måte at parmesan assosieres med s*y, både på lukt og smak. Jeg er dessverre en av dem. Det skal svært lite parmesan til før jeg reagerer på det, men i svært små mengder i enkelte risottoretter og pesto, spiser jeg det når jeg får det servert. (Dermed har jeg moderert meg litt fra forrige innlegg.) Endret 1. september 2009 av Spinell Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå