Gjest Gjest Skrevet 24. juni 2009 #1 Del Skrevet 24. juni 2009 Skal ha gjester i helgen, og har tenkt på å lage rabarbragrøt. Mener å ha hørt/lest at rabarbra ikke skal brukes etter St.Hans pga av planten utvikler noe stoff som ikke er bra... Noen som vet? Har en stor plante i hagen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 24. juni 2009 #2 Del Skrevet 24. juni 2009 Jeg har aldri hørt noe om at rabarbra utvikler giftstoffer etter en viss tid, men jeg har hørt at man ikke skal koke den i aluminiumskjele, kan det være det du tenker på? Ellers er kanskje den største risikoen at rabarbraen kan være forvokst og treen nå, så jeg ville kanskje prøvd å plukke de tynneste stilkene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 25. juni 2009 #3 Del Skrevet 25. juni 2009 Rabarbra utvikler ikke giftstoffer, verken etter St.Hans eller ellers. Men det er riktig at man ikke skal koke rabarbra i aluminiumskjeler. Bruk de tynneste stilkene, de er antakelig de beste nå. De tykke og grove drar du opp og kaster, og pass også på å skjær av blomsterstanden som kommer opp midt i planten. Jeg bruker rabarbra hele sommeren. Plukker hele tiden, slik at ingen stilker får bli gamle og grove, og så kommer det nye hele sommeren Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monkeyhub Skrevet 25. juni 2009 #4 Del Skrevet 25. juni 2009 Som de forrige innleggene sier, vil en nok kunne bruke rabarbra hele sommeren om en tar de tynneste stilkene. Rabarbraen vil ikkje utvikle giftstoffer etter St. Hans, men vil få et høyere innhold av garvesyre, og det setter en viss preg på smaken -og eg kan tenke meg at dette er grunnen til at en ikkje skal benytte aluminiumskjeler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 26. juni 2009 #5 Del Skrevet 26. juni 2009 Rabarbrastilker som har stått hele sommeren får høyere innhold av garvesyre, ja. Men plukker man hele tiden, slik at rabarbraen kommer med nye stilker og blad, inneholder ikke de mer garvesyre enn på våren. Dersom man ikke bruker all rabarbraen, kan man med fordel plukke (og kaste) resten av stilkene, så får den sjanse til å komme med nye skudd. Rabarbra er nyyydelig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 26. juni 2009 #6 Del Skrevet 26. juni 2009 Jeg har også hørt at dersom man kutter blomsten med en gang den kommer opp, så unngår man den bitre smaken. Stemmer det? Jeg har flere år brukt av rabarbraen hele sesongen, uten å merke bitter smak. Jeg har også kuttet blomsten tidlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 26. juni 2009 #7 Del Skrevet 26. juni 2009 Jeg har også hørt at dersom man kutter blomsten med en gang den kommer opp, så unngår man den bitre smaken. Stemmer det? Jeg har flere år brukt av rabarbraen hele sesongen, uten å merke bitter smak. Jeg har også kuttet blomsten tidlig. Det har definitivt noe å si ja, også for om stilkene blir trådete og grove (men de største bladene og stilkene vil vel uansett bli kjipe). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå