April07/Des09 Skrevet 14. april 2009 #1 Del Skrevet 14. april 2009 Nå har vi invitert foreldrene mine på middag til lørdag. Og siden det ligger noe reinsdyrkjøtt i frysen tenkte jeg å prøve meg på dette.. Men trenger din beste oppskrift???? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
GodsChild Skrevet 14. april 2009 #2 Del Skrevet 14. april 2009 Denne er god: Viltgryte med snøfrisk Ingredienser: 500 g reinsdyrskav eller finnbiff 2 ss meierismør 150 g sjalottløk 200 g frisk sjampinjong, eller annen skogsopp ca. 3 dl vann 125 g snøfrisk Naturell, einebær eller Skogsopp 2 dl crème fraîche 1 dl tyttebær smak til med salt og pepper Fremgangsmåte: Rens løken, skjær soppen i to eller fire og brun den i smøret sammen med reinsdyrskavet. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i ca. 15 minutter. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper. Dryss over tyttebær og server gjerne med ris og lettkokt brokkoli. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
April07/Des09 Skrevet 14. april 2009 Forfatter #3 Del Skrevet 14. april 2009 Denne er god: Viltgryte med snøfrisk Ingredienser: 500 g reinsdyrskav eller finnbiff 2 ss meierismør 150 g sjalottløk 200 g frisk sjampinjong, eller annen skogsopp ca. 3 dl vann 125 g snøfrisk Naturell, einebær eller Skogsopp 2 dl crème fraîche 1 dl tyttebær smak til med salt og pepper Fremgangsmåte: Rens løken, skjær soppen i to eller fire og brun den i smøret sammen med reinsdyrskavet. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i ca. 15 minutter. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper. Dryss over tyttebær og server gjerne med ris og lettkokt brokkoli. Takk, den hørtes god ut.. Noen fler??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fisk Skrevet 14. april 2009 #4 Del Skrevet 14. april 2009 Nam! Hørtes godt ut! Litt juks- men jeg syns Rondane viltgyte fra Toro er et supert utgangspunkt. Den har en deilig smak - og med litt ekstra krydder, sopp, løk, rømme og en klump brunost blir det riktig så godt! Gjerne med hjemmelaget potetstappe til. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Silmarill Skrevet 14. april 2009 #5 Del Skrevet 14. april 2009 (endret) Jeg bruker å ha noen skiver av brunost i sausen + avkok av einerbær i tilegg til det førstemann her skrev! Nå får du også kjøpt viltkrydder fra Santa Maria også Forøvrg serverer jeg ofte viltgryte med rosenkål og gulrøtter til - ja gjerne brokoli/blomkål også altså........men rosenkål er et must! Endret 14. april 2009 av Silmarill Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. april 2009 #6 Del Skrevet 14. april 2009 jeg synes gryta blir for tyntflytende hvis jeg har i så mye vann som angitt her (eller på posen), så jeg pleier å kutte ned på mengden. Også pleier jeg å bruke rømme. "Viltsaussmak" får du ved å knuse 5 einerbær og tilsette disse og timian i gryta (gjerne relativt tidlig, kanskje sammen med løken?), i tillegg til å ha i et par ksiver brunost. Jeg har også pleid å ha i 1-2 ts solbærgele. Serverer med mandelpoteter eller god mandelpotetmos, nyrørte tyttebær og rosenkål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Megana Skrevet 15. april 2009 #7 Del Skrevet 15. april 2009 (endret) Nam! Hørtes godt ut! Litt juks- men jeg syns Rondane viltgyte fra Toro er et supert utgangspunkt. Den har en deilig smak - og med litt ekstra krydder, sopp, løk, rømme og en klump brunost blir det riktig så godt! Gjerne med hjemmelaget potetstappe til. Lykke til! Signerer den. Masse sopp som er stekt med salt og pepper på forhånd Gjerne litt bacon også Bruker alltid sæter rømme. Hjemmelaget potetstappe er et must, nesten litt skam å servere poteter eller ris til, potetstappe gjør susen. (Tyttebærsyltetøy og evt rosenkål er supert på siden. For å gjøre det litt stiligere kan du servere halve pærer med tyttebærsyltetøy på, nydelig) Endret 15. april 2009 av Megana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå