Gå til innhold

Skjønner meg ikke på israel =(


waco

Anbefalte innlegg

Hvorfor er israelittene så livredde for at Iran skal skaffe seg A-bomb når de har atombomba selv? Er ikke det litt teit tankegang? Blir man ikke litt småskremt over sånne folk?

Det er litt sånn som dere, når dere sier at "vi må hjelpe folk der dem er", når den egentlig hjelpen er å flytte mennesker og fjerne landegrenser.

Waco

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er ikke plass til hele verdens befolkning i Norge. Slik er det bare.

Israelittene er redde for at Iran skal skaffe seg a-bomben, for da er det noen som kan/ er troendes til å sende i deres retning.

Noe mer du lurer på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg snakker ikke om norge, men om vesten. Det er visst 3 milliarder mennesker på denne planeten som har mindre enn 2 dollar dagen å leve for...

Er det rettferdig på noen som helst måte?

Hvis Israelerne var så redde for at folk skulle fjerne dem med atommakt, er det ikke på tide å granske årsakene til det da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

her er det en som må lese litt historie!

Årsakene er jo at et annet folk har lyst å råde i Isreal, og de skulle helst sett at hele det israelske folket ble utryddet!

Hvis Israel hadde hatt planer omå bruke denne a-bomben sin, så hadde de nok gjort det for lenge siden. Hadde blitt skremt jeg også hvis danmark plutselig satt med en a-bombe, og jeg visste at deres største drøm var å se hele det norske folket ligge utryddet i gatene.

Israel ble enstemmig vedtatt som et land for det jødiske folket (i FN ) i 1948, og de har ikke startet en eneste krig siden det... Likevel har det aldri vært fred i landet, og hvorfor ikke? Fordi araberne ikke aksepterer det fakta at det er jødisk land. skjønner ikke hvorfor folk er så blinde og ikke ser det som virkelig foregår?

Skulle vi bare lagt oss død dersom tyskerne prøvd å angripe oss enda en gang...?

Vær så snill, les historiebøkene deres før dere uttaler dere...

Og en ting til: norske medier er gjennomsyret med falske saker...

Se heller på CNN el BBC

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er israelittene så livredde for at Iran skal skaffe seg A-bomb når de har atombomba selv? Er ikke det litt teit tankegang? Blir man ikke litt småskremt over sånne folk?

Det er litt sånn som dere, når dere sier at "vi må hjelpe folk der dem er", når den egentlig hjelpen er å flytte mennesker og fjerne landegrenser.

Waco

Litt sånn USA-mentalitet som råder. Vil helst ha kontroll over alt for det er da alle har det best.... :roll:

Brownie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Camelia
Og en ting til: norske medier er gjennomsyret med falske saker...  

Se heller på CNN el BBC

Det er i hvertfall sant!!

Litt sånn USA-mentalitet som råder. Vil helst ha kontroll over alt for det er da alle har det best....  

Tja... USA står definitivt for mye faenskap, men de har utrettet mye bra også, som det trengs en stormakt til for å utrette...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Poirot
Skulle vi bare lagt oss død dersom tyskerne prøvd å angripe oss enda en gang...?

Nå skal det jo sies at araberne har bodd der like lenge som jødene, slik er det ikk med tyskerne.

Alle jøder kan flytte til Israel . DE mest agressive jødene/nybyggerne er ofte innflyttere fra USA og Russland. Kjenner selv noen "normale" jøder i Israel, og de liker ikke at det kommer så mange som starter ufred.

I dag er det nesten apartheid i Israel. Jeg forsvarer ikke selvmordsbombere, men kan skjønne at noen gjør dumme ting i desperasjon.

Verden har glemt at eks Mandela faktisk også bombet og drepte for sin sak (før han ble fengslet).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

feminin & usexy....

Var det i 66 Israel angrep vestbredden og gaza..?

Skal vi bare sitte og vente på at israelerne bruke A-bomb sånn som amerikanerne har gjort?

Vel så fikk de seg noen udetonerte scud i 91 av saddam, men det kan kanskje ha sammenheng med at hele verden forsvarte Kuwait, et land Bill Hicks har kalt "DAMIEN", lurer på hva han mente med det?

Israel har også vært i noe bråk med Syria for en tredve år siden....

Nei Sharon passer nok best som dartskive...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

her er det en som må lese litt historie!

1: Årsakene er jo at et annet folk har lyst å råde i Isreal, og de skulle helst sett at hele det israelske folket ble utryddet!

2: Hvis Israel hadde hatt planer omå bruke denne a-bomben sin, så hadde de nok gjort det for lenge siden.

3: Israel ble enstemmig vedtatt som et land for det jødiske folket (i FN ) i 1948, og de har ikke startet en eneste krig siden det... Likevel har det aldri vært fred i landet, og hvorfor ikke? Fordi araberne ikke aksepterer det fakta at det er jødisk land. skjønner ikke hvorfor folk er så blinde og ikke ser det som virkelig foregår?

Vær så snill, les historiebøkene deres før dere uttaler dere...

Hvis folk er uenige, trenger ikke det bare å komme av uvitenhet.

1: Jødene og muslimene har kjempet om herredømme i midtøsten og spes. jerusalem i over tusen år. FN var ikke noe annerkjent internasjonalt organ av muslimer i 1948. Vet ikke om det er det nå, men de må vel bare godta etter som FN er the lesser evil + er backet opp av USA's arsenal.

Personlig synes jeg opprettelsen av staten Israel i 1948 er usedvanlig klønete diplomatisk håndverk. Ja, jødene bør få sitt eget land å råde i. Ja, verden hadde en usedvanlig skyldfølelse over hva de lot skje med det jødiske folket i WW2. Men å dytte bort folk som har bodd på jorden i slektsledd, og forvente at de skal godta det? Fordi Europa sto og så på holocaust? Det er urimelig å forvente at det skulle skje uten konflikt. Det er okkupasjon i deres øyne, selv om FN sto bak. Hvis diplomatene den gang hadde kunnet se inn i fremtiden, og sett hvor mange penger som ble brukt for å støtte israel, spesielt fra USA, så hadde de innsett at de billigste ville være å kjøpe landet fra hver enkelt grunneier. Og da hadde de unngått konfliktene også.

Muslimer flest og jøder flest er faktisk interessert i å leve fredelig som naboer. Fordi det er slik jøder og muslimer har levet ved siden av hverandre i århundrer i det området. Så alle arabere er ikke nødvendigvis ute etter å utslette alle jøder. Selv om konflikten kanskje har skapt dette ønsket hos flere arabere enn normalt. + tilstrømningen av fundamentalister, som donpedro snakket om, på begge sider, fyrer opp konflikten.

2: Israel tørr ikke bruke noen a-bombe uten godkjennelse fra USA. Og USA har brukt dem før, og de så ødeleggelsene, og det skal mye til før de brukes igjen av dem. Israel er fullstendig under vingen på USA.

3: Les litt historie selv.

Israel har deltatt i kriger som de ikke har startet selv, riktig. Israel er landlocked mellom arabiske land, og "okkuperer" hva arabere lenge har ansett for "sitt". Fra 1948 har araberne prøvd seg, ikke klart å hive dem ut, og jeg tror arabere idag har justert målet til at Israel skal ha landegrensene som ble bestemt i 1948. Israel okkuperer andres landområder pr. idag, dette er det fundamentalistiske jøder som står for. Israel har overtatt vannforsyninger andre også er avhengige av. Skal de oppnå godt naboskap, må Israel også jenke seg litt og være villige til å dele på ressursene.

For øvrig, historiebøker flest er ikke særlig oppdatert på denne konflikten. Det skjer noe hele tiden. Så nyhetene vil være mer oppdatert. Jeg er uenig når du hevder at CNN er uavhengig nyhetsmedium. Amerikanske nyheter er mye mer politisk styrt enn våre (selv om våre er styrt av tabloid-nyheter litt). De store nyhetskanalene sitter på få hender, som bl.a. etter 11.sept lovet troskap til regjeringen i USA, om at de ikke ville skrive noe "upatriotisk" eller bedrive noe kritisk journalistikk... I tillegg er det en grunn til at USA har valgt side med Israel. Anti-muslimske strømninger + mange jøder i USA i høye stillinger som har påvirkningskraft.

Bort med Ariel the Hut.. Han er ikke interessert i å oppnå fredelig naboskap, han er ute etter å grafse mest mulig til israel og til helvete med arabere. Han skaper nye selvmordsbombere hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ted Turner har trukket seg. Pengeinntjeningen ble ikke helt som forventet, så styreformann gikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest dorian

CNN er helt forferdelige! :ler:

Den smaker McDonalds og Cola, usj.

Men BBC er desto bedre :briller:

Har vært spennende å følge den pågående debatten i England ang. BBC og beskyldningene mot Campbell (Blairs lille hjelper) for å ha "sexed up" etteretningsrapporter før krigen, bl.a. at Hussein hadde kapasitet til å slå til på 45 min, at han hadde prøvd å kjøpe fissilt materiale fra Nigeria (som Bush i kveld tilsto var bare babbel), osv. osv.

Utenriksminister Jack Straw krevde en unnskyldning fra BBC på direkten i går, men sjefen der nekter :ler:

Og det er jeg VELDIG enig i!

Blair (og Bush) er langt fra ferdiggrillet...

dorian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Har reist en del i Midtøsten og har sett litt hvordan ting fungerer. Det har seg faktisk slik at små araber barn har skolebøker hvor det står:

"Hvis du ser tre jøder og skyter to. Hvor mange har du igjen å skyte da?"

Dette er ikke noe enestående eksempel. Barna blir lært opp til å hate jødene, og det er virkelig vondt å se at mange selvmordsbombere er små barn. De som sprenger seg selv i luften er sikret en plass i himmelen...

Husker dere en episode for noen år siden hvor det var store nyhetsoppslag fordi en israelsk soldat hadde skutt en araber på tretten år? Dette var også feilinformasjon til det norske folket. Faktisk ble denne lille gutten truffet av sine egne, skutt av en araber. Hvorfor? Fordi barna fungerer som skjold for de arabiske soldatene, og denne gangen gikk det feil.

Krig er forferdelig å se på, men det er ikke tvil om at det aldri kommer til å bli fred i Midtøsten. De kjemper ikke en krig om land, de kjemper en åndelig krig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Poirot

Ingen tvil om at arabiske skolebøker er sterkt politisk inspirert.

Heller ingen tvil om at Sharon skøt ned og drepte 69 sivile på 50-tallet, som hevn for at arabere hadde drept en jødisk kvinne og 2 barn (hvilket også er grusomt). Ikke uten grunn at han kalles for slakteren...

Min jødiske israelske venninde har blitt spyttet på av fremmede ortodokse jøder i Jerusalem, fordi hun ikke er bra nok troende. Hun har også opplevd at de ikke vil sitte i samme minibuss (taxi-buss i Jerusalem) som henne. De titter inn, og sier nei.

Tenk dere da hva slags hat disse har mot palestinerne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke plass til hele verdens befolkning i Norge. Slik er det bare.

joda. hvis alle står oppreist og lærer seg å gå på vannet får vi plass på mjøsa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sssh Ivanka... veslebråka forstår ikke begreper som befolkningstetthet. Er det 137 millioner mennesker som bor i Japan?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Der lyktes dere fint i å kverke en god debatt med usakligheten deres, igjen. Gratulerer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...