Gå til innhold

Reisebrev fra flytur fra Stavanger til Kuala Lumpur


gard

Anbefalte innlegg

I forrige uke var jeg på jobbtur til Kuala Lumpur. Dette er en by som jeg har vært i noen ganger etterhvert både på ferie og på jobb (se reisebrev med bilder på http://gardkarlsen.com/malaysia_kuala_lumpur.htm ). Dette er et reisebrev som fokuserer på flytur opplevelsen fra Stavanger til Kuala Lumpur via København og Bangkok. Jeg benyttet meg av Atlantic Airways, SAS og Thai Airways. Det er en del linker til bilder som jeg tok underveis.

Da jeg kom til Stavanger lufthavn på fredag 20/2-09 rundt kl 16 var det lange køer for innsjekking. Men heldigvis var køen for business sjekk inn veldig kort så innsjekking tok bare 5 minutter. Ettersom jeg hadde en økonomi ekstra billett spurte jeg om damen bak skranken kunne registrere at jeg ønsket oppgradring med poeng men det virket ikke ut som hun helt hadde kontroll på dette for hun måtte spørre en kollega av seg en del ganger.

Utsikt til et par fly på Sola flyplass

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...utsikt_sola.jpg

Så var det bare å stille seg opp i køen for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen...køen av lang men det gikk heldigvis fort. Utenlandsterminalen til Stavanger lufthavn er ikke direkte spennende men jeg benyttet tide til å knipset litt bilder med mitt nye Canon IXUS kamera og siden jeg har med PC (med tilnavnet Bjarne 5.) kunne jeg også koble meg på nett.

Utenriksterminalen på Sola er ikke direkte spennende

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...ndsterminal.jpg

Første del av turen gikk med SK1879 til København med Atlantic Airways.

Mitt Atlantic AIrways fly til København

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...tic_airways.jpg

Jeg satt ved midtgang og heldigvis var det et ledig sete mellom meg og neste mann for det er ikke så godt med plass på BAe 146...og det var også greitt med litt avstand til sidemannen ettersom det hørtes ut som om han skulle hoste opp lungene. Ser forresten at Atlantic Airways har kommet med en forklaring på lyden man hører etter take-off: http://www.atlantic.fo/Default.aspx?pageid=4431 . Ettersom jeg satt på business fikk vi servert et kaldt måltid: egg, pålegg på grovt brød og fruit trifle til dessert. Helt greitt det for en så kort tur...jeg fikk også kost meg litt med en flaske vin og litt Baileys i kaffeen :-)

Mat ombord på Atlantic Airways

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...tic_airways.jpg

I København bar det rett til SAS loungen. Jeg spurte igjen om det var mulig å få en upgrade med poeng og damen bak skranken knottet litt på sin PC og sa â€Nå er det lagt inn en requestâ€...så det virker ikke som damen i Stavanger hadde fått det helt til. Det ble et par timer ventetid i loungen men de hadde jo flere sorter ost (til og med Manchego ost) og et par forskjellige rødviner så jeg koste meg :-)

Her er en kort video fra SAS loungen i København

Boarding skulle ikke være før kl 22 men allerede i 9 tiden sto det at gaten var åpnet så jeg gikk ut til gaten for å se om jeg kunne ordne oppgraderingen. Da jeg kom ut var det allerde godt med folk der og det var flere foran meg i køen som ville oppgradere med poeng. Karen som sto rett foran meg ville oppgradere sin gruppe på 4 fra economy til economy extra men der var det fullt. Dermed tok han like godt en oppgradering for alle 4 til Business. Da tenkte jeg at løpet var kjørt for min del ...men heldigvis var det fremdeles ledig da jeg kom frem til skranken og jeg fikk nytt boardingkort og ble tildelt sete 4E :-). Det var minst 7 som fikk oppgradering med poeng så det må ha vært en del ledige plasser på business denne kvelden.

Menyen på SAS businessklasse:

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...en/SAS_menu.jpg

Etter litt venting ble det boarding – det tok en stund til take off ettersom det snødde en del i København så vi måtte til de-icing før take-off. Tror ikke jeg har vært med på det i Køben før. Men rundt kl 23.30 var det take off mot Bangkok. Dette var flight SK973 i en SAS Airbus A340. Etter takeoff var det utlevering av noise cancelling headset, tøfler samt toalettveske. Kl 00.30 ble maten servert. På menyen sto en liten forrett bestående av chorizo, artisjokk, sopp, soltørket tomat etc...slettes ikke verst. Som hovedrett kunne man enten velge kveite med ris eller biff. Jeg gikk for biffen og det smakte greitt det selv om jeg ofte synes de har problemer med å få til biffen på skikkelig måte.

Middag på SAS flyet til Bangkok:

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g..._class_meal.jpg

Til dessert var det to oster og det ble servert portvin til (selv om jeg mener det sto at man kunne få Sauterne i menyen - og det har det stått alle de andre gangene jeg har hatt business sete). Etterpå var det servering av konfekt (som ikke tok helt av synes jeg) sammen med kaffe og noko attåt dersom en ønsket det. Jeg hadde da vært gjennom forskjellige rødviner, portvin og Baileys i kaffe så det var på tide å pusse tennene og legge seg til å sove. Det er deilig å kunne legge ned sete skikkelig men det hadde vært enda bedre dersom sete ble helt flatt og 180 grader. Man har litt helning på sete og det fører til at jeg sklir ned...men jeg har funnet ut at trikset er å stramme setebeltet skikkelig :-)

Kaffe og konfekt etter middag:

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...ffe_konfekt.jpg

Her er en kort video som viser SAS businessklassen (den fremre kabinen):

Nok en gang må jeg si at jeg ikke synes at underholdningssystemet til SAS tar helt av...det er ikke så mange nye filmer på programmet og spillene er ganske kjedelige. Er det ikke mulig å kjøpe en oppgradering av spillepakken f.eks.

Jeg la meg til å sove rundt 01.30 og sov relativt godt og våkent opp rundt kl 07. Klokken 8 var det servering av frokost og jeg koste meg litt med Shrek mens jeg spiste.

Frokost på SAS fly til Bangkok

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...SAS_frokost.jpg

Rundt 09.30 (eller 15.30 lokal tid) landet vi på Suvarnabhumi flyplassen i Bangkok. En søt dame sto med et skilt med mitt navn på i det jeg gikk ut av flyet og jeg ble eskortert til Thai skranken for å få boardingkort. Der spurte jeg forresten om det var mulig for meg å oppgradere med Eurobonus poeng fra Economy til Business. Men det virket ikke som det var mulig. Men jeg tenkte jeg kunne spørre ved gaten også men det virket ikke som de helt forsto. Da jeg spurte om oppgradering svarte de "No, the flight is not full today" ..så de trodde vel at jeg håpet at economy skulle være full slik at jeg kunne få businessklasse.

Bilde fra en av Thai loungene på Bangkok flyplassen:

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g..._lounge_BKK.jpg

Det ble bare et express-stopp i Bangkok...kl 16 var det boarding på TG417 og jeg tok plass på sete 32D i denne Boeing 777-200. Thai kjører et fargerikt interiør forresten...gule, blå og mørk rosa stoler. Det står forøvrig i stil med de fargerike uniformene som damene har på seg ombord.

Thai Airways fly fra Bangkok til Kuala Lumpur

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...thai_flight.jpg

Så var det mat igjen...denne gangen hadde jeg valget mellom fisk og kylling. Jeg var ikke så veldig sulten men jeg gikk for kylling og nudler...Thai er ganske effektive med serveringen men det hjalp selvfølgelig på at flighten ikke var full. Men de kom med brett der de blant annet hadde helt oppi glassene og dermed var det bare for folk å forsyne seg. Og de gikk også rundt mange ganger for å etterfylle vinglasset. Kyllingen var mør og god og skikkelig varm. Sjokolademoussen til dessert var også veldig god....og det var også en tunfisk salat til forrett. Ikke verst dette for økonomiklasse på en flytur som varer under 2 timer.

Mat ombord på flight til Kuala Lumpur:

http://i570.photobucket.com/albums/ss143/g...hai_economy.jpg

Rundt kl 20 landet jeg på Sepang flyplassen utenfor Kuala Lumpur. Jeg var litt nervøs for om bagasjen min hadde kommet med ettersom stoppet i Bangkok var ganske kort. Men jeg fikk bagasjen, slengte meg på KLIA Expresstoget og deretter ble det taxi fra KL Sentral til Traders hotell. Som dere ser av videoen http://gardmobile.blogspot.com/2009/02/bac...ala-lumpur.html var det ikke mye å si på utsikten iallefall :-)

Hjemover ble det økonomiklasse med SAS ettersom jeg ikke fikk oppgradert med poeng og det ble dermed første gang jeg benyttet SAS økonomi på long-haul. Ellers skal det også bli spennende å prøve Emirates businessklasse i slutten av denne måneden for da er det ny tur til Østen. Det skal bli spennende å se hvordan dette er sammenlignet med SAS. Jeg gleder meg mest til å fly den "nye" Airbus A380 :-)

Innlegget er endret iht. Kvinneguidens regler. Skya (mod)

post-11474-1236025874_thumb.jpg

Endret av gard
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hehe...takk for det. Noen må en jo gjøre når man er på forretningstur alene og kjeder seg :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Hehe, ja det skjønner jeg.

Koser meg med leserbrevene dine jeg, og misunner deg alle de spennende stedene du får oppleve.

Jobbreiser er vel ikke alltid like spennende. Blir vel ofte mest jobb uten at man får sett og gjort så mye annet, men det virker som at du/dere er flinke til å reise endel på privaten også / kombinert jobbturer med ferie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det er ikke alltid like spennende å være på jobbtur når man reiser alene. Men heldigvis kjenner jeg noen i Kuala Lumpur og dermed får jeg litt selskap :-) Men uansett, det er spennende og eksotisk å reise på jobbreiser til plasser som Thailand, Malaysia etc.

Neste tur blir nok en kombi tur. Først en uke med jobbing i Kuala Lumpur og deretter er planen å utvide horisonten litt i Asia...foreløpig er planen å besøke Kambodsja og Vietnam. Vi får se hva det blir til slutt :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Gjest
Nei, det er ikke alltid like spennende å være på jobbtur når man reiser alene. Men heldigvis kjenner jeg noen i Kuala Lumpur og dermed får jeg litt selskap :-) Men uansett, det er spennende og eksotisk å reise på jobbreiser til plasser som Thailand, Malaysia etc.

Neste tur blir nok en kombi tur. Først en uke med jobbing i Kuala Lumpur og deretter er planen å utvide horisonten litt i Asia...foreløpig er planen å besøke Kambodsja og Vietnam. Vi får se hva det blir til slutt :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...