Gå til innhold

Hvor mye koster det egentlig å ha bil?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Jeg begynner å få veldig lyst til å kjøpe bil. Samtidig hører jeg hele tiden fra bileiere hvor dyrt det er. Er det noen som kan gi et omtrent overslag over hvor mye det koster i året? Da tenker jeg forsikring, avgifter og bensin primært. Jeg er 23, så jeg må vel beregne en forholdsvis dyr forsikring. (Får håpe ikke bilen bryter sammen ofte, for da blir det jo enda dyrere...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette kommer jo helt an på bil du kjøper og hvordan du kjøper den, osv.

Men for å ta min sit. :Bilen kosta 130 000(+ca8000,- i omreg. Jo nyere bil jo dyrere). 2000 mod SUV type.

Har ikke lån på denne bilen, men et mindre på en annen, og det koster ca 2300,- i mnd.

Så er det forsikringa, som i året er på 12 000,- (Bilen er generellt dyr å forsikre, men er jo tillegg fordi du må ha ungdoms forsikring, og under 25 år, osv, osv. ALT for å få prisen høyere:)

Så er det jo bensin/diesel, vi bruker 300-500,- i uka på det.

I tillegg kommer denne veiavgifta på ca 3000,-(avrunda) rundt mars mnd.

Også er det EU-kontroll hver annet år(tror jeg på eldre biler?), og event. ting du da må ordne for å få den godkjent.

Noe mer da tro?

Noen regner også hvor mye bilen synker i verdi hvert år, men jeg orker ikke dette styret:) Jeg har nå kjøpt bil jeg vil ha, og kommer nok til å ha den til den dagen den virkelig bukker under:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heia,ja det koster med bil men for å si det sånn,er det første gang så prøv deg ut med en "billigbil"Det gjorde jeg første gang, for da ser du hvordan det går uten å ha lån og dritt.Kjøper du en som er 11 år så slipper du omreg.på 1300 tror jeg det er..Forsikringa blir billigere for du trenger kun ansvar på en billigbil.Du kan jo dele opp forsikringa på så du bet hver 3 mnd mener jeg.Så over til hva det vil koste i mnd.Jeg vil jo tro at du må legge av 1500 ca for da ha råd til forsikring,veiavgift,eukontroll,dekk og småting.Så kommer jo drivstoff,olje,bompenger og alt annet dritt i tillegg.Min første bil hadde jeg da jeg var 18 og den holdt i ett år,he he.Hadde ikke råd til en dritt dengang.Så kjørte til du så trådene i dekka og juksa til alt som røyk, for deler kunne jeg heller ikke kjøpe, så derfor greit med noe billig, for får du en bulk så trenger du ikke bet 15 lapper for oppretting og lakk.Da kan bulken bare være.Så klarer du detta som ingenting så kan du jo kjøpe en som koster litt mere neste gang.Biler rauser i pris hver mnd du har den og da er det kjipt om du tar lån på 100.000 og må selge den for 70.000 etter 6mnd.Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da tenker jeg forsikring, avgifter og bensin primært.

Avgifter likt for alle biler (+300 kr på dieselbiler uten p.filter).

Forsikring er er ganske likt for vanlige personbiler. Avhenger mest av kasko eller ikke, og din bonus.

Bensin (diesel) er enkelt. Større bil = større forbruk.

Den største kostnaden er verdifallet og eventuelt reparasjoner. Konsentrer deg om å redusere dem hvis du ønsker billigst mulig bil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bensin (diesel) er enkelt. Større bil = større forbruk.

Ikke nødvendigvis, vår større amerikanske SUV bruker mindre enn både den andre personbilen vår(ja, den er "frisk og rsk, uten problemer), og den forrige gammelbilen vi hadde(en Ford Escort med 1.5 l motor, slurpa 1.2-1,3 på mila. 1.5 på slutten, men da var det feil på den som gjorde det)

Når det er sagt synes jeg ikke noe om å bruke en veldig liten pengesum(si 5-10 000,- på en bil, kanskje må den da vrakes etter noen få mnd event. rep og slikt for flere tusen.. Synes det er mye bedre(og tryggere både for deg og meg for å si det sånn) at en bruker litt mer penger når en førsta kjøper bil, trenger ikke være 100 000,-! Men kanskje 40 000,-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...