Gå til innhold

skal ha julemiddag!HJELP


Gjest Gjest_cille_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_cille_*

hei :) Å god jul :)

skal ha hjortesteik på julaften,

første jula HEILT ALEINE at jeg skal fikse alt!!

off....

skal jo ha 1000 tinger til men har ALDRI steiket en STEIK engang.

(men er generellt ganske flink til å lage mat..)

men trenger noen tips og ideer...

medisterkaker også..

(skal de bare varmes i ovnen??i ei form i ovnen?!?) :tristbla:

kanskje jeg må avlyse...

for ont i magen når jeg skal ha bursdagsselskap til barna mine :(((((

noen som kan hjelpe?? med noen tips og ideer.

har tatt opp steika nå...

vi er 4 voksne å 2 barn som skal spise.hvor stor steik trenger man egentlig?

hvor mye regnes på en person?

er kjempe glad for all denne førjulshjelpen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

for ont i magen når jeg skal ha bursdagsselskap til barna mine :(((((

bare sånn at dere skjønner at jeg IKKE bruker å ha selskapeligheter...

jeg blir rett å slett dålig når jeg må stelle i stand noe..

veldig koselig men blir STRESSA :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei :) Å god jul :)

skal ha hjortesteik på julaften,

første jula HEILT ALEINE at jeg skal fikse alt!!

off....

skal jo ha 1000 tinger til men har ALDRI steiket en STEIK engang.

(men er generellt ganske flink til å lage mat..)

men trenger noen tips og ideer...

medisterkaker også..

(skal de bare varmes i ovnen??i ei form i ovnen?!?) :tristbla:

kanskje jeg må avlyse...

for ont i magen når jeg skal ha bursdagsselskap til barna mine :(((((

noen som kan hjelpe?? med noen tips og ideer.

har tatt opp steika nå...

vi er 4 voksne å 2 barn som skal spise.hvor stor steik trenger man egentlig?

hvor mye regnes på en person?

er kjempe glad for all denne førjulshjelpen :)

Ikke noe å stresse for. hjort er jo mørt da, så det trenger ike lang tid. beregn min 250 gr. pr person.

Varm stekpanna med margarin godt. lkrydre steken med pepper og annet viltkrydder. vend steken rundt i stekpanne så det får en jevn farve. varmen lukker porene. legg steken i en stekepose, sammen med noen løbåter, oppkuttet gulrøtter, noen skiver purre og to/tre hvitløk.

sett i steketermometer før du lukker posen. jeg husker ikke hva kjernetempraturen skal være, men tipperca 75 g. (sjekk kokebok) la steken hvile før du skjærer i den. det er et must. Min 20 min. Klipp hul i posen og få ut kraften som du koker saus på. Nydelig kraft til saus blir det.

jevn den ut, og smak til med krydder. Tilsett creme frech.

du kan servere fersk brokkoli, rosenkål, oppkuttet gulrøtter. Husk tyttebær.

den beste steken får du om du setter den på langtidsteking ved 100 g.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei hei!! :)

tuuuusen takk for svar :)

*tenkte å sette den inn i kveld.før jeg legger meg.

skal jeg sette den på 100 grader, hele natten?

eller skru ned etter hvert til en 70 grader?

har aliminiumsfolie , men det skal da gå greit.

har gnidd den inn med pepper og salt nå.så den står å "marinerer " (seg i kjøleskapet)

den er ca, 2 kg. skal jeg steke den på plata litt rundt om kring, å så sette den i ovnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei hei!! :)

tuuuusen takk for svar :)

*tenkte å sette den inn i kveld.før jeg legger meg.

skal jeg sette den på 100 grader, hele natten?

eller skru ned etter hvert til en 70 grader?

har aliminiumsfolie , men det skal da gå greit.

har gnidd den inn med pepper og salt nå.så den står å "marinerer " (seg i kjøleskapet)

den er ca, 2 kg. skal jeg steke den på plata litt rundt om kring, å så sette den i ovnen.

?? er det slik jeg skal gjøre det ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...