Gå til innhold

Serinakaker


venus_

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Du kan se på for eksempel matoppskrift.no, der er det flere, med forskjellige karakterer. Selv bakte jeg etter denne oppskriften i dag:

- 500 g hvetemel (ca. 8 dl)

- 300 g margarin

- 2 ts bakepulver

- 2 ts vaniljesukker

- 200 g sukker (ca. 2,5 dl)

- 2 egg

- Egg til pensling, mandler/ perlesukker eller begge deler til topping

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og smuldre i margarinet. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid med deigen til den er helt javn. Trill den ut til en pølse, del den opp i like store deler og trill kuler. De skal trykkes litt flate med en gaffel og smøres med et vispet egg og toppes. Skal stekes i ca 12 minutter på 175- 190 grader, litt avhengig av komfyr.

Kjæresten min synes de skulle vært søtere, så det går jo an å ha i mer sukker, men det kommer vel an på smak og behag. Mange oppskrifter har hornsalt og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse serinakakene pleier jeg å lage, og de er knallgode! Lagde nettopp en porsjon deig som står og godgjør seg i kjøleskapet. :)

320 gram smør

240 gram sukker

- røres hvitt -

2 egg

- røres i -

6 dl hvetemel

1 ts hornsalt

1 ts vaniljesukker

- haes i -

Deigen skal egentlig stå kaldt til dagen etter.

Lag kuler, trykk med gaffel, pensle med egg og dryss perlesukker og hakkede mandler på.

Stekes i 10 minutter på 200 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...