Gå til innhold

På bilferie for første gang


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Vi har tenkt å fordele overnattingene litt mellom telt og hotell. Vi har derfor naturligvis med oss telt, soveposer (eller er det bedre med lette sommerdyner kanskje?) og luftmadrass med pumpe. Men hva mer trenger vi? I tillegg til klær, sko og toalettsaker såklart. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest *Mim*

NAF-kort hvis dere er medlemmer, hvis ikke - finn ut hvordan dere får veihjelp dit dere skal.

Husk kart! Selv om vi har GPS på bilen, har vi hatt bruk for kart i noen situasjoner.

Gode lybøker er fint å ha med i bilen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elfrida

Vi hadde en sånn elektrisk kjølebag som kan plugges inn i sigarettenner-uttaket. Det var veldig kjekt å kunne stoppe langs veien og ta lunsj etc. Og å ha kald drikke, ikke minst.

Ting til å koke mat på hvis dere skal campe.

Et par klappstoler, evt campingbord.

Det spørs jo hvor mye dere skal campe i forhold til å være på hotell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

soveposer fint å bruke i Skandinavia og i Alpene, har engang våkna i allerede klissvått telt til snøvær i Berner Oberland i juli mnd og det var en mildt sagt kald fornøyelse. Andre steder burde lette sommerdyner holde greit nok. Elektrisk kjøler er nevnt, uunværlig på varme dager. Gjerne en som går til både 12v og 230v, slik at dere også kan bruke den som kjøleskap på campingplassen når bilen står parkert. Dog ikke alle steder som normalt eurostøpsel kan brukes, noen steder må du leie en overgang i tillegg. Stråmatter ved inngangen til innerteltet en grei løsning for å redusere mengden bøss. En god veikartbok som er såpass detaljert at de har merket av spesielt vakre veistrekninger, utsiktspunkt, historiske steder, campingplasser og gode badeplasser. Myggmiddel. Campinglykt (på batteri) hvis noen må på do i løpet av natta. Extra dorull. Lesestoff. Reiseguide som er lett å slå opp i (f.eks. 'Turen går til..) om dere vet hvilke land som skal besøkes. Og til slutt: masse snop, god musikk og et åpent sinn;) God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for mange gode tips! Skal sannelig printe ut alle svarene jeg!

Bilferien skal foregå i Norge. Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen. Med mange impulsive avstikkere innimellom. Hvem vet hvor vi ender? :)

Gleder oss som to små unger. To uker der vi bare setter oss i bilen og kjører hvor vi vil. Mmmmm! Vi elsker å kjøre tur, og gjør ofte det en vanlig tirsdagskveld i nærområdet her vi bor.

Bor forresten nordpå, men strekningene herfra til Oslo, og så fra Bergen og nordover igjen ser vi på som transportetapper. Landet er langt, kan ikke ta alt på en ferie. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Litt OT hvis dere har bestemt dere for telt og hotell vekselvis. Noen steder er det jo vandrerhjem også ;) . Billigere enn hotell, men bedre komfort enn telt. Mange vandrerhjem holder jo nesten hotellstandard nå. Hvis dere etter denne "reklamen" begynner å tenke i de baner så er det lurt å ha med enten sengetøy eller (enda bedre) lakenpose. Sistnevnte kan forresten være lurt å ha inni en vanlig sovepose i telt også. Da sparer man seg en del soveposevasking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...