salsera Skrevet 30. oktober 2008 Forfatter #161 Del Skrevet 30. oktober 2008 Ja, jeg har brukt den oppskriften noen ganger. Jeg antar du mener den hvor man bruker food processor? Jeg liker den godt, men siden jeg bare skulle lage en liten porsjon og ikke hadde lyst til å vaske opp food processoren, brukte jeg denne gangen hendene og slumpemetoden med utgangspunkt i ett egg. Vi hadde nemlig noen lasagneplater liggende og ville få dem unna. Det var ikke nok til en hel lasagne, men jeg ville ikke kjøpe flere, så resten av pastaen måtte lages. Vi kommer nok til å gå over til å bare bruke hjemmelaget pasta til lasagne. Kjøkkenskapene er overfylte, og jeg vil heller bruke den plassen til noe annet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 30. oktober 2008 Forfatter #162 Del Skrevet 30. oktober 2008 Retter jeg har lyst til å lage snart: - tyrkisk bønnesalat - spinatsalat med kasar - rødbetehummus - tyrkisk linsesuppe - squashkaker med dill, persille og mynte - gulrotfrikadeller med yoghurtsaus - syltetøy av plomme og banan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zia Skrevet 30. oktober 2008 #163 Del Skrevet 30. oktober 2008 Retter jeg har lyst til å lage snart: - tyrkisk bønnesalat - spinatsalat med kasar - rødbetehummus - tyrkisk linsesuppe - squashkaker med dill, persille og mynte - gulrotfrikadeller med yoghurtsaus - syltetøy av plomme og banan Mye spennende! Du er fremdeles på Tyrkia-kjøret, ser jeg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 30. oktober 2008 Forfatter #164 Del Skrevet 30. oktober 2008 (endret) Mye spennende! Du er fremdeles på Tyrkia-kjøret, ser jeg! Ja, jeg er visst det. Jeg er en periode-matlager. Egentlig burde jeg lage noe indisk snart, det begynner å bli lenge siden sist. Jeg må notere her også at jeg har en brokkolistilk liggende. Jeg har begynt å planlegge ukemenyen. Endret 30. oktober 2008 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Yoghurt Skrevet 30. oktober 2008 #165 Del Skrevet 30. oktober 2008 Ja, jeg er visst det. Jeg er en periode-matlager. Egentlig burde jeg lage noe indisk snart, det begynner å bli lenge siden sist. Jeg må notere her også at jeg har en brokkolistilk liggende. Jeg har begynt å planlegge ukemenyen. Jeg har vært "stuck" i middelhavet (ikke fysisk nei, om enn.... *drømme*) siden jeg ble vegetarianer, men har lenge hatt lyst å prøve meg på indisk mat. Har du noen tips til meg for å "komme i gang". Krydder jeg MÅ ha, aller helst en god vegetarisk, indisk oppskriftsbok (må ikke være norsk, er flytende i engelsk) osv? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter #166 Del Skrevet 31. oktober 2008 For tiden er jeg bedre til å gi råd om tyrkisk matlaging. Jeg vil også anbefale deg å stikke innom Zia, hun har noen gode oppskrifter på rødbetecurry og gulrotcurry, om jeg ikke husker feil. Jeg skal svare litt bedre i helga, akkurat nå er jeg bare innom en kort tur for å lete etter oppskrift før jeg stikker i butikken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 31. oktober 2008 Forfatter #167 Del Skrevet 31. oktober 2008 Denne kokeboka er den jeg har brukt mest, i tillegg til Internett, når jeg har laget indisk mat. Krydder er det litt verre å gi råd om. Det kommer an på hva du vil lage. Jeg har få krydderblandinger i krydderskuffen min, men jeg gjør et unntak for MDH Chana Masala. Den inneholder ingen smaksforsterkere, bare diverse krydder og salt. Hvis du har lyst til å prøve deg på en enkel, men veldig god rett med kikerter, kan du kanskje begynne med å kjøpe denne pakken. Jeg vet ikke hvor du bor, men jeg har funnet den på innvandrerbutikker i Oslo. Hvis du ikke er så vant til sterk mat, kan du prøve deg fram med litt mindre krydder enn det som står på pakken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 2. november 2008 Forfatter #168 Del Skrevet 2. november 2008 I går fikk vi uventet besøk, så lunsjplanene våre ble endret litt. For å få nok til alle, ble den gratinerte brokkolien byttet ut med tyrkisk linsesuppe. Det hadde vi alt vi trengte til i kjøleskapet og det var det første vi kom på. Rødbetehummus ble det også. Den var veldig populær. Jeg var redd det skulle bli litt lite, så jeg laget også geitostdip, men jeg hadde ikke nok basilikum, så jeg brukte en blanding av basilikum og persille. Vårløk hadde jeg heller ikke, men en halv liten finhakket rødløk gikk også bra. Valnøtter og chevre byttet jeg ikke ut. Brød hadde jeg heldigvis nok til alle. Vi har også laget syltetøy av plommer og bananer i helga. Et par glass har vi alt gitt bort, for vi spiser ikke så mye syltetøy selv. Kanskje lager jeg en liten porsjon vafler senere. ' Nå putrer pastinakksuppen på komfyren og jeg gleder meg til lunsj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Yoghurt Skrevet 2. november 2008 #169 Del Skrevet 2. november 2008 Takk for tips! Høres ut som du lager utrolig mye spennende mat ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 6. november 2008 Forfatter #170 Del Skrevet 6. november 2008 Hvor spennende maten er, er litt opp og ned, men jeg er glad i å prøve nye oppskrifter. chickpea-and-spinach-curry Dette ser ut til å kunne bli en bra middag en dag vi har dårlig tid og lite i kjøleskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 6. november 2008 Forfatter #171 Del Skrevet 6. november 2008 Da visse bøker skiftes ut altfor ofte, stjeler jeg med meg en oppskrift inn hit igjen. Jeg skal nå alltid skryte sånn - og når noen vil ha oppskrift får jeg prestasjonsangst. Men uansett - her er den, sånn ca. Hamburgerbrød 25 g gjær 1 dl lettmelk 0,75 dl nykokt vann fra vannkokeren 2 ss olivenolje 1 egg 275 g hvetemel 75 g grov spelt 1 ts bakepulver 2 ss sukker litt salt Bland melk fra kjøleskapet og vann fra vannkokeren, ha i gjær ved 37 grader og rør til gjæren løser seg opp. Bland det tørre og rør inn melkeblandingen pluss egg og olje. Kna godt, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Kjevle ut deigen, stikk ut brød, lag evt kryss på toppen og etterhev. Stek ved 200 g i ca. 8(-10) min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 6. november 2008 #172 Del Skrevet 6. november 2008 Jeg vil også anbefale deg å stikke innom Zia, hun har noen gode oppskrifter på rødbetecurry og gulrotcurry, om jeg ikke husker feil. Jeg kjenner ikke til noen gode vegetarkokebøker, men søsteren min (som er vegetarianer) er veldig fornøyd med denne boken. Majoriteten av indere er jo vegetarianere, så veldig mange generelle kokebøker inneholder en god del vegetaroppskrifter. Da visse bøker skiftes ut altfor ofte, stjeler jeg med meg en oppskrift inn hit igjen. Unnskyld. Hei salsera! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 6. november 2008 Forfatter #173 Del Skrevet 6. november 2008 Hei Ludovie! Jeg trenger visst litt tid på å venne meg til det nye navnet. Hva betyr det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 6. november 2008 #174 Del Skrevet 6. november 2008 Jeg vet ikke hva navnet betyr, bare at det er den poske versjonen av Louise. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 6. november 2008 Forfatter #175 Del Skrevet 6. november 2008 Jeg vet ikke hva navnet betyr, bare at det er den poske versjonen av Louise. Jeg tenker for komplisert og var allerede i gang med å dele det opp i flere biter for å analysere det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 6. november 2008 #176 Del Skrevet 6. november 2008 Jeg tenker for komplisert og var allerede i gang med å dele det opp i flere biter for å analysere det. Nå ser jeg jo at man faktisk kan få enkelte ting ut av det. En kombinasjon av latin og fransk vil jo for eksempel gi noe à la "jeg leker liv", evt "lekeliv". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2008 #177 Del Skrevet 6. november 2008 Jeg kjenner ikke til noen gode vegetarkokebøker, men søsteren min (som er vegetarianer) er veldig fornøyd med denne boken. Majoriteten av indere er jo vegetarianere, så veldig mange generelle kokebøker inneholder en god del vegetaroppskrifter. Jeg er veldig glad i den boken, og også Jaffrey's World Vegetarian . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest misa Skrevet 6. november 2008 #178 Del Skrevet 6. november 2008 Hei! Jeg har ikke tid å lese gjennom hele tråden nå, så et par spørsmål: * Hva betyr overskriften? :gjeiper: (googlet, men fant ikke) * Lager dere bare vegetarmat? Denne tråden så så spennende ut at jeg må ha den på Mine innlegg. -misa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 6. november 2008 Forfatter #179 Del Skrevet 6. november 2008 Nå ser jeg jo at man faktisk kan få enkelte ting ut av det. En kombinasjon av latin og fransk vil jo for eksempel gi noe à la "jeg leker liv", evt "lekeliv". Ja, det var i de baner jeg også tenkte. Hei! Jeg har ikke tid å lese gjennom hele tråden nå, så et par spørsmål: * Hva betyr overskriften? :gjeiper: (googlet, men fant ikke) * Lager dere bare vegetarmat? Denne tråden så så spennende ut at jeg må ha den på Mine innlegg. -misa Det er et spansk ordtak, litt i samme retning som "uten mat og drikke duger helten ikke", men maten og drikken er brød og vin som man trenger når man går langs veien. Ja, vi lager bare vegetarmat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aimee Skrevet 7. november 2008 #180 Del Skrevet 7. november 2008 Det er et spansk ordtak, litt i samme retning som "uten mat og drikke duger helten ikke", men maten og drikken er brød og vin som man trenger når man går langs veien. Gøy, nå lærte jeg litt mer spansk også! Har gått to spanskkurs for moro skyld og er veldig glad i språket. Skal jammen meg pugge det ordtaket God helg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå