Gjest Sisu Skrevet 6. juni 2008 #1 Del Skrevet 6. juni 2008 Sikkert ikke bare familien vår som blir litt matlei i varmen. Hva serverer dere til middag nå, som kan virke fristende og som ikke "vokser i munnen"?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 6. juni 2008 #2 Del Skrevet 6. juni 2008 Jeg har ikke allverdens fantasi når det gjelder mat i varmen, men de siste dagene har jeg hatt: wok tomatsuppe med masse digg oppi spekemat grillmat omelett Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Casey Skrevet 6. juni 2008 #3 Del Skrevet 6. juni 2008 (endret) Uer eller annen stekt hvit fisk, paprika, sopp, oliven, sukkererter (wok) med ovnsstekte potetbåter eller pasta til med sitron, olivenolje og matyoghurt. Dette smaker bra på terassen ute med et glass chablis og vann. Endret 6. juni 2008 av Casey Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. juni 2008 #4 Del Skrevet 6. juni 2008 I går hadde vi gazpacho (med nystekt focaccia til), det var rett og slett nydelig i varmen. Og så er det kjapt å lage også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snil@ Skrevet 6. juni 2008 #5 Del Skrevet 6. juni 2008 I går hadde vi gazpacho (med nystekt focaccia til), det var rett og slett nydelig i varmen. Og så er det kjapt å lage også. For en som ikke er så flink til å lage mat, hva er gazpacho? Er såååå matlei og suger til meg alle tips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FoxyFish Skrevet 6. juni 2008 #6 Del Skrevet 6. juni 2008 Kylling- og pastasalat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frk Åberg Skrevet 6. juni 2008 #7 Del Skrevet 6. juni 2008 Det blir bare salat, i ulike varianter. Og store mengder frukt. Men det er jo ikke akkurat middag, da. Eller, det bør hvertfall ikke være det... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 6. juni 2008 #8 Del Skrevet 6. juni 2008 Aftenposten hadde tidenes mattips i dag til folk som ikke orker lage mat: Frossenpizza. Tips med substans ville være god og kald mat som ikke står i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 6. juni 2008 #9 Del Skrevet 6. juni 2008 For en som ikke er så flink til å lage mat, hva er gazpacho? Er såååå matlei og suger til meg alle tips Gazpacho er en spansk kald grønnsakssuppe. Jeg bruker rød og gul paprika (jeg pleier å grille halvparten og drar av skinnet siden det gir en litt annen smak enn kun rå paprika, men hvis du ikke gidder det kan du bare droppe det), tomater (flådde og uten frø), rødløk og hvitløk (vær veldig forsiktig med hvitløken, rå hvitløk kan fort gi en sterk og dominerende smak). Dette kjøres sammen i blender og smakes til med salt, pepper og olivenolje. I Spania er det også vanlig å bruke biter av loff uten skorpe, men personlig synes jeg det gjør suppen for tykk, jeg foretrekker faktisk å vanne den bittelitt ut med iskaldt vann. Jeg liker å sile suppen for å få vekk småbiter av grønnsakene, synes det blir mer delikat da, men det er ikke nødvendig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
milla-mor Skrevet 6. juni 2008 #10 Del Skrevet 6. juni 2008 Pastasalat med: -Avocado -Rødløk -Fetaost -Agurk -Tomat -Fullkorns-penne Olivenolje, salt og pepper. Nammis! Jeg spiser omtrent ikke kjøtt om sommeren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bond Skrevet 6. juni 2008 #11 Del Skrevet 6. juni 2008 (endret) Grønn salat med grillet kylling/fisk wraps pastasalater med diverse lette supper diverse grillmat Endret 6. juni 2008 av mrs_bond Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sisu Skrevet 6. juni 2008 #12 Del Skrevet 6. juni 2008 Å så mange gode tips! Men hva med unger som sier "æææsj, vi'kke ha", da? Og som sitter der med lidende blikk uansett hva de må tvinge i seg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Opa Skrevet 7. juni 2008 #13 Del Skrevet 7. juni 2008 Salat, salat, salat Varier den så det ikke blir kjedelig, i det siste har jeg brukt issalat (gjerne flere typer salat), agurk, snackpaprika, cherrytomater, mais, sukkererter, kikerter, feta, soltørket tomat, vannmelon. Lager en svær bolle som står i kjøleskapet. Gjerne grillet kylling til. Eller spekemat og eggerøre (og salat). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillesky Skrevet 7. juni 2008 #14 Del Skrevet 7. juni 2008 Grillmat! Med god salat og bakt potet til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lillebøll Skrevet 7. juni 2008 #15 Del Skrevet 7. juni 2008 Grilla pølser og potetsalat, gjerne hver dag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sommerglede Skrevet 9. juni 2008 #16 Del Skrevet 9. juni 2008 Jeg har ikke allverdens fantasi når det gjelder mat i varmen, men de siste dagene har jeg hatt: tomatsuppe med masse digg oppi hva slags digg har du i ??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sommerglede Skrevet 9. juni 2008 #17 Del Skrevet 9. juni 2008 Grilla pølser og potetsalat, gjerne hver dag øsj.. det er kjedelig... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
missLynch Skrevet 9. juni 2008 #18 Del Skrevet 9. juni 2008 Det blir mye spekemat m salat, cantalupe-melon, potet og rømme! Ellers så synes jeg sterk, salt mat smaker godt i varmen....nachos f.ex. Reker og hvitvin er en gjenganger på varme sommerkvelder.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 9. juni 2008 #19 Del Skrevet 9. juni 2008 Sommergjengangere hos oss: - "Lune" salater med både friske og stekte grønnsaker samt nystekt kyllingfilet. (Gjengangerne på grønnsaksfronten er hjertesalat, tomat, vårløk, avocado, sugar snaps, eple, ruccola hvis vi har, stekte asparges og stekt sopp.) Gjerne en enkel rømme-/yoghurt-/creme fraiche-dressing over. - Stekt kyllingfilet, tabbouleh og tzatziki. - Ovnsbakt ørret med sitron, ris og tzatziki e.l., salat til. - En fiskeform bakt i ovn med steinbit, løk, paprika og fennikel. - Kyllingsatay med ris eller nudler til. - Nudelsalat (Nigella-oppskrift, søk på Youtube). - Grillmat (gjerne fisk) med hjemmelaget potetsalat + salat når vi er på hytta. Og så videre. Men vi har jevnt over mat som avkjøles raskt sånn at det ikke blir for varmt å spise, gryteretter, risotto og lignende utgår. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snil@ Skrevet 9. juni 2008 #20 Del Skrevet 9. juni 2008 Gazpacho er en spansk kald grønnsakssuppe. Jeg bruker rød og gul paprika (jeg pleier å grille halvparten og drar av skinnet siden det gir en litt annen smak enn kun rå paprika, men hvis du ikke gidder det kan du bare droppe det), tomater (flådde og uten frø), rødløk og hvitløk (vær veldig forsiktig med hvitløken, rå hvitløk kan fort gi en sterk og dominerende smak). Dette kjøres sammen i blender og smakes til med salt, pepper og olivenolje. I Spania er det også vanlig å bruke biter av loff uten skorpe, men personlig synes jeg det gjør suppen for tykk, jeg foretrekker faktisk å vanne den bittelitt ut med iskaldt vann. Jeg liker å sile suppen for å få vekk småbiter av grønnsakene, synes det blir mer delikat da, men det er ikke nødvendig. Tusen takk Arkana, denne skal prøves Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå