Gå til innhold

Hvordan lage god muffins


Gjest Muffi

Anbefalte innlegg

Gjest Muffi

Muffins er jo det letteste i verden å lage,men har ingen gode oppskrifter....

Noen som sitter der ute med gode oppskrifter? Orker ikke å prøve å feile på alle dem som ligger ute på nett

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Disse er gode, og enkle å lage. :)

Amerikanske muffins (8 store)

2,5 dl melk

1 egg

¾ dl matolje

4,8 dl hvetemel

3 store ts bakepulver

en klype salt

1,5 dl sukker

Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Ha i ønsket smakstilsetning. Fyll i store muffinsformer som ligger i muffinsbrett. Stek ved 200-220 grader i 15-20 minutter.

Forslag til smakstilsetning:

* sjokoladebiter, evt bytt ut litt av melet med kakao

* revet gulrot (bruk gjerne brunt sukker i stedet for hvitt, + litt kanel og kardemomme)

* revet eple/epleterninger + kanel (gjerne brunt sukker istedet for hvitt)

* most banan + hakkede mandler

* blåbær eller andre bær

* revet appelsinskall + bytt ut litt melk med appelsinjuice

* finhakket aprikos + hakkede pecannøtter

* 1 ss kaffepulver + hakket sjokolade

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Bare drar opp denne litt jeg. Ser flere brukere henviser til Arkanas gode oppskrift når noen spør etter muffinsoppskrifter.

Jeg lurer bare på en liten ting:

Det står at det ikke skal være en jevn røre, vil det si at det skal være "melklumper" i den.. Blir det da ikke klumper av mel i selve muffinsene og? Noen som har laget disse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også et spørsmål til det med matolje. Hvilken type er greit å bruke og hva må man ikke bruke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også et spørsmål til det med matolje. Hvilken type er greit å bruke og hva må man ikke bruke.

Til baking bør man bruke en nøytral matolje som ikke avgir smak, for eksempel rapsolje, solsikkeolje, peanøttolje eller soyaolje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eplemuffins

Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins.

Varm stekeovnen til 180 ºC.

Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig.

Hell i smurte muffinsformer.

Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min.

Ingredienser125 g smør

4 dl hvetemel

1,50 dl sukker

2 ts bakepulver

2 dl kefir

1 stk stort egg

1 stk eple

0,50 ts kanel

Tips: Eple og kanel kan erstattes av :

per porsjon:

- 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule)

eller

- 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao

Trikset er kefir! Da blir de og høye, og ikke minst utrolig saftige! :popcorn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...