Gå til innhold

Butikkene i Norge jukser med datomerkingen på kjøtt


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Butikker og forhandlere i Norge gjør ofte om på datomerkingen til kylling, kjøttdeig, karbonadedeig, biff, indrefilet, laks og andre delikatesser.

Har du også merket den beske smaken på gammelt kjøtt noen gang?

Her i huset oppdaget vi forfallet kyllingfilet kjøtt fra nærmeste lokale butikk...vi måtte klage og få et nytt produkt. Det går da virkelgi ikke an å narre kundene på den måten? :kjefte:

http://e24.no/naeringsliv/article2140404.ece#AF

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Splitter Pine

Er det galningenes ball i denne tråden? Den ene tror at svenske butikker er norske. Den andre mener at EU har skylda for det hele.

Herre jemini! :klaske:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Senterpartiet skal mye av skylden for dette. Sp har hele tiden vætr i mot EUs retningslinjer for kjøtt. Svenskene er ikke bedre, med all grensehandelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Senterpartiet skal mye av skylden for dette. Sp har hele tiden vætr i mot EUs retningslinjer for kjøtt. Svenskene er ikke bedre, med all grensehandelen.

Hvilke retningslinjer er det Senterpartiet er imot?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest =tentacle=
Butikkene i SVERIGE, mener du.

Nei, noen butikker i Sverige er fersket på video. Norske butikkeiere er like "smarte", og selger bakteriebefestet og råtnende kjøtt og fisk som ferskvare, og som ferdig tilberedt varmmat i "delikatessen". Dette gjøres for å begrense tapet med overinnkjøp som ikke blir solgt før datofristen. For pakket og lettbedervelig mat som kjøttdeig kunne det være en ide å gjøre noe med emballasjen slik at datolapp ikke kunne jukses med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg tror nok heller svaret ligger i å øke kraftig kontrollene til Næringsmiddeltilsynet, og lage reaksjoner overfor kjedene, som virkelig kjennes.

De kan f.eks tvinges til å ha oppslag ved ferskvarediskene om når siste kontroll var, og hva resultatet ble. Da kunne man f.eks satse på en kombinasjon av harde fakta, som bakterieinnhold i diverse matvarer, i absolutte tall, og i prosenter av tillatte grenseverdier, sammen med mer lettfattelig info som smileys eller stjerner. Kanskje KG`s spysmiley kunne komme til anvendelse.

Kjøttdeig kontrollert sist for en uke siden, den hadde 300% av tillatt bakterieinnhold. Ville du handlet der da? Ikke jeg.

Hvis du var butikkeier og visste at du kunne få et slikt oppslag i matdisken din om du trikset med varene eller var uforsiktig, ville du tatt en spansk en da? Ikke jeg heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Tildels enig med deg Mann42. Det har vært slike kontroller i restaurantbransjen en stund og dessverre er det jo fremdeles etter 2 år med disse kontrollene steder som ikke evner/vil forstå/vet hva mathygiene er. Ved siste kontroll her i Bergen var det riktignok ingen som måtte stenge så det går jo fremover.

Disse kontrollene blir i alle fall i Bergen fulgt opp med stor artikkel i avisen med liste over alle stedene som ble kontrollert og karakteren. Så kanskje "gapestokken" kunne fungert for matvarebransjen også?

Ekle profittjegerne som gjør sånt ... æsj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65
Høye norske priser, moms og avgifter har skylden...

Nei den biter jeg ikke på. Det er i alle fall ikke forklaringen på hvorfor norske butikker driver denne typen fusk.

Høye priser, mva og andre avgifter er grunnen til at folk handler i sverige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...