Gå til innhold

pinnekjøtt av ferskt lam?


ToveL

Anbefalte innlegg

hei!

jeg bor i saudi og kan ikke få tak i pinnekjøtt til jul...

lurte på om det går an å lage av vanlig ferskt lammekjøtt fra slakter?

noen som kan fortelle meg hvordan det gjøres?..

tenkte jeg skulle gjøre et forsøk nå før jul.

mange takk

Tove

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Dallandra

For noen år siden laget vi pinnekjøtt selv. Dvs mannen gjorde. Du må ha hele ribbesider/brystkassa, salte det i noen dager, og henge det til tørking etterpå.

Klippet fra matprat.no :

Tørrsalting av pinnekjøtt

1 ribbeside m/ kam

2 kg salt, grovt eller fint

Gni alt kjøttet inn med salt og legg det i et kar eller trau med bunnen dekket av salt. Strø over salt så det dekker ribben. Sett kjølig (+8 til 10° C) i 3 dager. Snu ribben en gang per dag. Ta opp ribben, skyll av saltet og tørk godt med papirhåndkle. Heng ribben til tørking på et luftig og kjølig sted i 6-8 uker.

Her i Norge får man kjøpt både røyket og saltet, og bare saltet pinnekjøtt, det er flere tradisjoner ute og går.

Endret av Dallandra
Lenke til kommentar
Del på andre sider

mor min laget da alltid pinnekjøtt selv før av ferskt lam, det må først ligge i salt, men jeg aner ikke hvor lenge, og siden tørkes en god stund, mener det hang hjemme hos oss i god tid før jul. Så skal du ha det til jul bør du nok skynde deg, men det bør ikke være umulig å lage. Røykt pinnekjøtt er jeg ikke vant med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...