Jinx Skrevet 8. april 2003 #1 Skrevet 8. april 2003 Har alltid bakt "Kjertis Langpanne" med suksess, men de siste gangene har kaken blitt brent, spesielt på kantene, og under.. Har skrudd ned varmen betraktelig, men syns ikke den er som den var.. Kan være ovnen min som trenger utskifting Men vanlige runde kaker går bra.. (enda) Men er det noen som har en kjempe bra oppskrift på sjokoladekakei langpanne, som blir høy og fin ? Da blir jeg kjempe glad
Englepusen Skrevet 8. april 2003 #2 Skrevet 8. april 2003 Prøv her http://home.no.net/lpkake/ Selv pleier jeg å lage en kake som heter kvikklunsjkake som er veldig god og enkel og lage. Oppskriften på den siden er nesten den samme som jeg bruker.
Englepusen Skrevet 8. april 2003 #4 Skrevet 8. april 2003 Spørs om det har så mye med ovnen å gjøre egentlig. Nå har jeg en splitter ny komfyr, men inntil i år hadde jeg en skikkelig gammel sak(10-20 år tipper jeg). Kakene ble bra i den og, men jeg måtte alltid steke de mye lenger enn det som stod i oppskriften. Så jeg måtte følge med hele tiden. Leste ett sted at hvis ting ble fort brent kunne du legge et tykt/grovt papirark over. Tror det gjaldt boller men det virker gjerne på kaker og?
Jinx Skrevet 8. april 2003 Forfatter #5 Skrevet 8. april 2003 Ja du kan legge bakepapir over kakene også.. Men for min del blir denne sjokoladekaken (bare den) brent under og på sidene.. Den segner sammen i kantene.. Trekker seg fra kantene på en måte.. Skal prøve den oppskriften på den sjokoladekake 1, som stod på linken din Englepusen Takk..
Nitha Skrevet 8. april 2003 #6 Skrevet 8. april 2003 MANGE kakeoppskrifter å velge i på www.kakemonsen no! Jeg baker cola-kake i langpanne. Høres pussig ut, men den blir kjempegod og saftig, og er mannens favoritt. NItha
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 8. april 2003 #7 Skrevet 8. april 2003 MANGE kakeoppskrifter å velge i på www.kakemonsen no! www.kakemonsen.no Minnie
Octavia Skrevet 8. april 2003 #8 Skrevet 8. april 2003 Her kommer Heges aller beste sjokoladekake Ingredienser: 6 dl sukker 6 dlhvetemel 2 ss kakao (gjerne toppet) 4 ts kanel - blandes Smelt 1.5 dl smør i gryte 7.5 dl kulturmelk tilsettes - varmes tilsett 3 ts natron - blandes – ikke koke Alt blandes sammen og helles i langpanne. Settes i kald ovn – midt i ovnen. Still ovnen på 180 grader. Kaken skal stå 25-40 min til den er ferdig. Krem: 200 g smeltet smør 500 g melis 2 ss kakao 6-8 ss kaffe 2 ts vaniljesukker Fremgangsmåte: Smør over kaken mens den er lunken Rask å lage og kjempegod. Saftig.
Gjest Anonymous Skrevet 8. april 2003 #9 Skrevet 8. april 2003 Denne kaka er også kjempegod, enkel å lage og har aldri blitt mislykket når jeg har laget den (og den fyller langpanna). Sjokoladekake 4 egg 6 dl sukker 3 dl melk 9 dl mel 6 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker 300 g margarin 2 ss kakao Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melka, så det tørre. Ha i smeltet margarin tilslutt. Røren helles i smurt langpanne. Stekes på 200-225 grader i 10-12 minutter. Glasur 6 dl melis 4 ss kakao 8 ss sterk kaffe 8 ss smeltet margarin Blandes sammen og smøres på kaka når den er lunken.
Jinx Skrevet 8. april 2003 Forfatter #10 Skrevet 8. april 2003 Takk for oppskrifter Har jo mange kokebøker, og linker selv til nettsider, men var i utganspunktet på jakt etter kaker folk hadde erfaringer med å bake
Englepusen Skrevet 8. april 2003 #11 Skrevet 8. april 2003 Formen du lager kaken i har noe og si tror jeg. Kvikklunsjkaken min har blitt mislykket en gang kun. Da lagde jeg den i langpannen som fulgte med komfyren. Da ble den helt flat og hevde seg ikke i det hele tatt. Ellers lager jeg den i en billig form som er bittelitt mindre enn en vanlig langpanne. Og da blir den alltid like god Mannen min elsker sjokolade generelt og spesielt sjokoladekake med rosiner. Så det blir halvdelen med rosiner og den forsvinner fort du! (liker ikke rosiner selv..)
Julie Skrevet 8. april 2003 #12 Skrevet 8. april 2003 Fanken,nå fikk jeg lyst på...*glllll*...sånn langpanne sjok. kake er jo bare best..saftig og god..*sukk*
Gjest Bakekona Skrevet 8. april 2003 #13 Skrevet 8. april 2003 Det at den trekker seg inn fra kanten, kan bety at røren er litt seig. Det blir den hvis du rører for mye, er min erfaring. Prøv å la være å blande røren mer enn nødvendig. Bruker du varmluft? Jeg syns kakene blir brent langs kanten når jeg bruker varmluft.
Gjest Anonymous Skrevet 8. april 2003 #14 Skrevet 8. april 2003 Nå vet jeg ikke helt hva dere mener med at kaka trekker seg fra kantene. Men jeg har lært at når kaka slipper kantene betyr det at den er ferdigstekt.
Jinx Skrevet 9. april 2003 Forfatter #15 Skrevet 9. april 2003 Har nå laget en kake som ser perfekt ut.. Har ikke skjært i den, og ikke smakt den enda Men den er kjempe fin Brukte denne oppskriften her : http://home.no.net/lpkake/sjokoladekake1.htm Skal prøve en annen til helga.. Håper denne kaka smaker like bra som den ser ut...
fruenge Skrevet 10. april 2003 #16 Skrevet 10. april 2003 Jinx, hva syntes du om kaken? Jeg skal ut å kjøre langt i påsken og hadde tenkt å lage litt kjøregodt.
Jinx Skrevet 10. april 2003 Forfatter #17 Skrevet 10. april 2003 Kaken var fin og god, men den sank sammen og ble litt for lav.. Kanskje jeg kjørte den for lenge i kjøkkenmaskinen... Kos deg i påska fruenge
Englepusen Skrevet 10. april 2003 #18 Skrevet 10. april 2003 Når er en kake for lav egentlig?? Kvikklunsjkaken min synker ikke sammen den Den lager jeg ved å piske egg og sukker til eggedosis og så blande inn de andre ingrediensene forsiktig med slikkepott. Sjokoladekake er jo nesten bedre dagen etterpå! Spesielt sammen med et stort glass melk *smattsmatt*
fruenge Skrevet 10. april 2003 #19 Skrevet 10. april 2003 Takk Jinx, det samme til deg og alle andre her inne.
Texas Skrevet 2. mai 2003 #20 Skrevet 2. mai 2003 Denne er bare nyyyydelig: Elins beste 300 g smør/ margarin 600 g farin 3,5 dl melk 4 egg 500 g mel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao Stekes på 175° i ca 30 minutter GLASUR 300 g melis 120 g smør/ margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 2 ss kakao Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, deretter melk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne, sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett; på midterste dersom du kun benytter langpannen. Avkjøl kaken noen minutter i formen, velv den over på rist og trekk av papiret. Pisk ingrediensene til glasuren og smør den over kaken når den er helt avkjølt. Skjær i ruter. Kan gjerne fryses - kaken tiner mens kaffen trekker!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå