Gå til innhold

Sjokoladekake i Langpanne


Jinx

Anbefalte innlegg

Har alltid bakt "Kjertis Langpanne" med suksess,

men de siste gangene har kaken blitt brent,

spesielt på kantene, og under..

Har skrudd ned varmen betraktelig,

men syns ikke den er som den var..

Kan være ovnen min som trenger utskifting :wink:

Men vanlige runde kaker går bra.. (enda)

Men er det noen som har en kjempe bra oppskrift

på sjokoladekakei langpanne, som blir høy og fin ?

Da blir jeg kjempe glad :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Spørs om det har så mye med ovnen å gjøre egentlig. Nå har jeg en splitter ny komfyr, men inntil i år hadde jeg en skikkelig gammel sak(10-20 år tipper jeg). Kakene ble bra i den og, men jeg måtte alltid steke de mye lenger enn det som stod i oppskriften. Så jeg måtte følge med hele tiden.

Leste ett sted at hvis ting ble fort brent kunne du legge et tykt/grovt papirark over. Tror det gjaldt boller men det virker gjerne på kaker og?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja du kan legge bakepapir over kakene også..

Men for min del blir denne sjokoladekaken (bare den)

brent under og på sidene..

Den segner sammen i kantene..

Trekker seg fra kantene på en måte..

Skal prøve den oppskriften på den sjokoladekake 1,

som stod på linken din Englepusen :wink: Takk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MANGE kakeoppskrifter å velge i på www.kakemonsen no!

Jeg baker cola-kake i langpanne. Høres pussig ut, men den blir kjempegod og saftig, og er mannens favoritt.

NItha

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Minnie Emmerdale
MANGE kakeoppskrifter å velge i på www.kakemonsen no!

www.kakemonsen.no

Minnie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer

Heges aller beste sjokoladekake

Ingredienser:

6 dl sukker

6 dlhvetemel

2 ss kakao (gjerne toppet)

4 ts kanel

- blandes

Smelt 1.5 dl smør i gryte

7.5 dl kulturmelk tilsettes

- varmes

tilsett 3 ts natron

- blandes – ikke koke

Alt blandes sammen og helles i langpanne.

Settes i kald ovn – midt i ovnen. Still ovnen på 180 grader. Kaken skal stå 25-40 min til den er ferdig.

Krem: 200 g smeltet smør

500 g melis

2 ss kakao

6-8 ss kaffe

2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Smør over kaken mens den er lunken

Rask å lage og kjempegod. Saftig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Denne kaka er også kjempegod, enkel å lage og har aldri blitt mislykket når jeg har laget den (og den fyller langpanna).

Sjokoladekake

4 egg

6 dl sukker

3 dl melk

9 dl mel

6 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

300 g margarin

2 ss kakao

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melka, så det tørre. Ha i smeltet margarin tilslutt. Røren helles i smurt langpanne. Stekes på 200-225 grader i 10-12 minutter.

Glasur

6 dl melis

4 ss kakao

8 ss sterk kaffe

8 ss smeltet margarin

Blandes sammen og smøres på kaka når den er lunken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for oppskrifter ;)

Har jo mange kokebøker, og linker selv til nettsider,

men var i utganspunktet på jakt etter kaker folk hadde

erfaringer med å bake :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Formen du lager kaken i har noe og si tror jeg.

Kvikklunsjkaken min har blitt mislykket en gang kun. Da lagde jeg den i langpannen som fulgte med komfyren. Da ble den helt flat og hevde seg ikke i det hele tatt. Ellers lager jeg den i en billig form som er bittelitt mindre enn en vanlig langpanne. Og da blir den alltid like god :)

Mannen min elsker sjokolade generelt og spesielt sjokoladekake med rosiner. Så det blir halvdelen med rosiner og den forsvinner fort du!

(liker ikke rosiner selv..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fanken,nå fikk jeg lyst på...*glllll*...sånn langpanne sjok. kake er jo bare best..saftig og god..*sukk*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bakekona

Det at den trekker seg inn fra kanten, kan bety at røren er litt seig. Det blir den hvis du rører for mye, er min erfaring. Prøv å la være å blande røren mer enn nødvendig. Bruker du varmluft? Jeg syns kakene blir brent langs kanten når jeg bruker varmluft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Nå vet jeg ikke helt hva dere mener med at kaka trekker seg fra kantene. Men jeg har lært at når kaka slipper kantene betyr det at den er ferdigstekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jinx, hva syntes du om kaken?

Jeg skal ut å kjøre langt i påsken og hadde tenkt å lage litt kjøregodt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Kaken var fin og god, men den sank sammen og

ble litt for lav..

Kanskje jeg kjørte den for lenge i kjøkkenmaskinen...

Kos deg i påska fruenge :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når er en kake for lav egentlig??

Kvikklunsjkaken min synker ikke sammen den :wink: Den lager jeg ved å piske egg og sukker til eggedosis og så blande inn de andre ingrediensene forsiktig med slikkepott.

Sjokoladekake er jo nesten bedre dagen etterpå! Spesielt sammen med et stort glass melk *smattsmatt*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Denne er bare nyyyydelig:

Elins beste

300 g smør/ margarin

600 g farin

3,5 dl melk

4 egg

500 g mel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

Stekes på 175° i ca 30 minutter

GLASUR

300 g melis

120 g smør/ margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

2 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, deretter melk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne, sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett; på midterste dersom du kun benytter langpannen.

Avkjøl kaken noen minutter i formen, velv den over på rist og trekk av papiret.

Pisk ingrediensene til glasuren og smør den over kaken når den er helt avkjølt. Skjær i ruter. Kan gjerne fryses - kaken tiner mens kaffen trekker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...