Jump to content
Sign in to follow this  
Malama

Klimakvote for flyreiser

Recommended Posts

Malama

Reelt? Er det noen en eller annen plass i verden som forurenser litt mindre, dersom jeg betaler en slump for en klimakvote for flyturen min til Malta i sommer? (Jeg nekter å ha dårlig samvittighet for bryllupsreisen vår, vi har ellers aldri vært på "sydenferie" og flyr ikke akkurat ofte, så dra skal jeg, og jeg skal kose meg!)

Jeg tenker... slike kvotegreier funker jo bare dersom alle er lojale mot ordningen.

Altså: Om ti barn får utdelt hver sine ti enheter med vann, som de kan drikke eller selge, og et av barna selger en av sine enheter til hver av de andre, så har dette barnet bare en enhet, og kan bare drikke den. Kan jo ikke drikke noe det ikke har. Men om ti stykker for ti slike "kvoter" hver, og en selger en til hver av de andre, slik at de kan forurense litt mer, og selv da bare har en igjen, hva gjør man om denne likevel forurenser mer enn en enhet? det er jo ikke som med vannet, at der ikke ER mer vann, det er jo snakk om å slippe ut noe med lov (kvote) eller uten?

ER det reelt slik at noen en eller annen plass forurenser mindre om jeg betaler en slik kvote? I så fall burde jeg sikkert kjøpe litt flere enn jeg bruker på fly da, for å gjøre litt opp for at jeg kjører bil, spiser kjøtt og sånn... Men om det ikke fungerer som reelt utslippsreduserende, så velger jeg meg heller en annen god sak å støtte...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Tabris

Det er også slik at disse beløpene er øremerket teknologisk forbedring på flyene slik at de forurenser mindre - dvs. at de er øremerket innenfor det firmaet du flyr med. I hvertfall slik jeg har forstått det.

Når det gjelder sikkerhet om at man faktisk gjør det man skal, så snakket forbrukerprogrammet på NRK (husker ikke helt hva det heter) at det er en merking man må se etter. Det står kanskje mer på Forbrukerombudets hjemmesider?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...