Grønt blad Skrevet 21. mai 2007 #1 Del Skrevet 21. mai 2007 Mamma hadde tidligere en oppskrift på en karrygryte med kylling. Tror den het Chicken ala Bombay, men det kan også hende den het noe helt annet... Oppskriften var en helside med bl.a. steg for steg hvordan man gikk fram. De anbefalte bl.a. å servere agurk, ananas, rosiner og banan til. Oppskriften kom fra bladet Familien, og hun fikk den for mer en ti år siden. Dessverre har hun klart å legge den et så lurt sted at hun ikke finner den igjen (les: rotet den bort...). Vet dette kan være litt søkt, men den gryta var helt fantastisk god. Noe av det beste jeg har smakt, og den har alltid vært veldig populær når vi har hatt gjester! Hvis noen har oppskriften vil jeg veldig, veldig, veldig gjerne ha den. Takker også for andre gode oppskrifter på karrykylling, og hvis noen kjenner til andre forum som jeg kan spørre i, så si gjerne ifra. På forhånd takk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blondie65 Skrevet 21. mai 2007 #2 Del Skrevet 21. mai 2007 Dette er vel det enkleste du kan gjøre: Send en epost til Familien og forklar situasjonen? http://www.familien.no/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 21. mai 2007 Forfatter #3 Del Skrevet 21. mai 2007 Det var ikke dumt. Sender en e-post nå, jeg. Håper de har den selv om det er mer enn ti år siden den var på trykk... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SuperMoo Skrevet 21. mai 2007 #4 Del Skrevet 21. mai 2007 Her er en oppskrift som er veldig god. Min mor fikk den av en pakistaner hun jobbet sammen med. Den kan lages med lam eller kylling. Litt tidkrevende, men vel verdt det! PAKISTANSK LAMMECURRY Hovedingrediensen er lammekjøtt, helst stykker av lår, men det blir like godt med kylling eller kanin. De øvrige ingrediensene blir til en krydret saus, så dimensjonr kjøttmengden til antall personer uten å regne med at det blir noe særlig annet i gryte som fyller opp. Star med å finhakke løk, beregn ca en stor løk per kg kjøtt (mer løk=tykkere saus). Løken stekes gylden i smør eller olje. Tilsett så (en av gangen hvis du har tid): 3 hvitløksbåter i skiver 2 cm fersk ingefær skåret i skiver 1 fersk rød chili, strimlet 4 tomater, i småbiter 10 hele pepperkorn 4 nellikspiker 2 1/2 cm kanelbark La det hele sause seg skikkelig på ganske sterk varme. Rør ofte! Bland sammen følgende og rør det inn: 1 1/2 ts salt 1/2 ts chilipulver 3/4 ts carrypulver 1/2 gurkemeie 1/4 ts hvitløkspulver 1/4 ts malt ingefær 2 ts malt karve 2 1/2 ts malt koriander Tilsett så ca 1/2 l vann. Du bør nå ha holdt på i ca 1 time med gryta og kan tilsette kjøttstykkene. La det koke på svak varme i 30 min og smak så til sausen med 1-2 ts Garam masala (krydderblanding). Tilsett om nødvendig mer vann (sausen skal ikke være for tynn). La det koke 30 min til eller til kjøttet slipper beina. Lengre koketid gir mer kryddersmak på kjøttet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 21. mai 2007 Forfatter #5 Del Skrevet 21. mai 2007 (endret) Fikk svar nå. Her er det: Hei X, Takk for en hyggelig henvendelse. Dessverre kan vi nok ikke gå så langt tilbake i våre arkiv. Jeg foreslår at du søker på nettet med de stikkordene du har oppgir, så finner du kanskje en som er nesten lik. Uff... Jeg som hadde håpet på positivt svar... Takk for oppskrift Supermoo. Jeg får prøve den engang, men vil også gjerne ha "min" oppskrift. Noe som kan hjelpe? Hvilke andre forum kan jeg spørre i? Endret 21. mai 2007 av Grønt blad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blondie65 Skrevet 21. mai 2007 #6 Del Skrevet 21. mai 2007 http://www.cooksrecipes.com/poultry/almond...bay_recipe.html http://fooddownunder.com/cgi-bin/recipe.cgi?r=53467 Søkte: recipe +"chicken bombay". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 22. mai 2007 Forfatter #7 Del Skrevet 22. mai 2007 dytte opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. mai 2007 #8 Del Skrevet 22. mai 2007 Jeg skal prøve å huske å lete i oppskriftsdatabasen min når jeg har fått satt sammen PC'en min igjen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleOrkide Skrevet 22. mai 2007 #9 Del Skrevet 22. mai 2007 Denne er usansynlig god, og minner mye om kyllingbombay på smak. Ingredienser: 4 til 6 kyllingfileter 3 ss vegetabilsk olje 2 løk i skiver 2hvitløksfedd, finhakket 2 grønn chilli, uten frø. finhakket 1 ts middels sterk karripurë 1ts malt koriander 150g sjamoungjonger i skiver 8dl buljong 3 tomater hakket 1 ts salt Skjær kyllingen i små strimler. Stek i varm olje på stekepanne. Fjern kyllingen fra pannen og stek løk, hvitløk, chili, karripure firsiktig i 2 minutter. Rør inn soppen, buljongen og tomatene. Krydre med salt. Legg kyllingen i pannen og la det surre under lokk i 1 til 1og en halv time. Yil kyllingen er mør Serveres med ris. Du kan også tilsette kokosmelk og koriander for mer eksotisk smak Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 22. mai 2007 Forfatter #10 Del Skrevet 22. mai 2007 Takk for oppskrift, LilleOrkide. Kan godt hende jeg prøver den ut. Kom på noe mer i forbindelsen med oppskriften jeg savner. Tror man starter med å kutte opp løk og hvitløk og steker det i olje til det er litt gult. Husker også at det ikke er sopp, chilli, youghurt, tomater, karve og nellik i. Tror heller ikke det var buljong i. Vet ikke om det hjalp så mye, jeg. Men det er vel verdt forsøket... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 24. mai 2007 Forfatter #11 Del Skrevet 24. mai 2007 dytte... Noen som kan hjelpe? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 25. mai 2007 Forfatter #12 Del Skrevet 25. mai 2007 (endret) *Dytte en gang til...* :sjenert. Endret 25. mai 2007 av Grønt blad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 25. mai 2007 #13 Del Skrevet 25. mai 2007 Har lett i databasen min, men finner dessverre ikke noe som ligner. :-( Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå