Gå til innhold

Hva må man få med seg i Sydney?


*melis*

Anbefalte innlegg

Reiser til Sydney om et par måneder og lurer på hva som er et must å få med seg der. Blir i Sydney bare en uke, så vil gjøre mest mulig de dagene jeg har til disposisjon. Noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er noen linker:

http://debatt.aftenposten.no/item.php?Grou...ThreadID=186974

http://forbruker.no/reise/article1749963.ece

Du få med deg operahuset, shopping på Georges st. og i Pitt st., the Rocks, bridge climbing, fergetur til Manly beach, surfing på Maroubra eller Bondi beach, botanic garden, ta toget til Katoomba og opplev Blue Mountain, dra på vintur til Hunter valley, sitt ved Circular Key eller ved Darling Harbour på kvelden og se på folkelivet, besøk Sydney aquarium og Taronga Zoo og...... og hils datteren min :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare si meg enig med gjest1, hun har masse supre forslag, kjenner eg har veldig lyst å reise til Sydney!.. ville og lagt inn et måltid i Chinatown. sjekket utelivet rundt Kings Cross.. Og en pubrunde i The Rocks..Skal du videre rundt i Australia?? hvor? bare litt nysgjerrig.... Australia er verdens vakreste land..må tilbake en gang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du vil ta en titt på det mer alternative Sydney, så er Surrey Hills glimrende. Litt kunstnerisk, stille og rolig.

http://en.wikipedia.org/wiki/Surry_Hills,_New_South_Wales

Hvis du rusler langt nok kommer du også til Oxford Street, hvor homoparaden holdes årlig. Selv om det ikke er homoparade når du er der, så er det masse stilige butikker i den gata, vel verdt å oppsøke.

Du kan mer eller mindre sørge for å gjøre både operahuset, Taronga Zoo og The Rocks på samme dag. Ferja til zoo'en går fra fergekaia midt mellom operahuset og the Rocks. Veldig kjekt.

Vi skippet bridge climbing, siden min kjære har høydeskrekk. Det så ut som det var VELDIG høyt opp. Da er det bedre med the Observation Deck i sentrum. Der kan du se ut over hele Sydney, men du trenger ikke klatre på utsiden av brua...

Hvis det er pent vær, så er det fint å gjøre litt sightseeing fra båt.

Se også flere tips i denne artikkelen

http://www.femina.no/php/art.php?id=299431

Når reiser du? Jeg var i Sydney i begynnelsen av juli i fjor. Da var det litt samme temperatur som i påsken i Oslo. Ca 15 C om dagen. Passelig varmt i sola, men det blåste litt. Ta med en vindtett jakke og en tynn ullgenser + skjerf, så burde du være sikret. Ta også med paraply. Den første dagen vi var der, regnet det bøtter...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nesten aussie

Jeg ville hoppet over bridge climb, det tar halve dagen og er ikke så spennende (tro meg). Ta heller en tur opp i et av brokarene, er nesten like høyt men tar en brøk del av tiden.

Taronga zoo, flott utsikt til byen, samt at du får se alle de australske dyrene.

Fergen til Mainly.

The Rocks, operahuset og en tur i den botaniske hagen.

Sydney aqurium er helt topp om det skulle regne.

Ikke forvent deg mye av shoppingen i Sydney den er :Gjesp: , Melbourne er eneste byen i Australia med skikkelig shopping.

Og ta med varme klær, det begynner å bli veldig kaldt om kveld, natt, morgen. Det var bare 3,4 grader kl 0700 i dag der jeg bor, 45 min fra Syd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...