Gå til innhold

smelte smør eller bare mykt smør?


Eføy

Anbefalte innlegg

Jeg har laget gulrotkake i dag. Skal lage glasuren nå. Står at jeg skal blande mykt smør med meliset etc..

Skal jeg smelte smøret, eller skal det bare være mykt?

Sikkert dumt spørsmål, men jeg har ikke laget gulrotkake før, og litt kjedelig om jeg ødelegger glasuren. Er jo søndag, og i tillegg er kaken til besøk som kommer!

:grine:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det står vel slik du sier at det skal være mykt (ikke smeltet). Ellers har jeg bare blandet med ost før så vidt jeg kan huske. Er lenge siden jeg har laget dette. Er smøret hardt og du har dårlig til så bruk hendene og kna det mykt først. Evt. skjær opp med ostehøvel før du knar.

Noen oppskrifter. Ingen nevner å smelte noe så vidt jeg ser.

http://www.spise.no/oppskrifter/gulrotkake/op_gulrotkake.htm

http://oppskrifter.holmen.cc/index.php?kon...pskrift&query=2

http://www.vgb.no/16967/perma/123786/

http://www.kakeprat.no/index.php?option=co...d=117&Itemid=28

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg smelter det ikke...

Men det må være varmt og mykt også må du røre godt. Hvis ikke blir det smørklumper i glasuren....ekkelt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svarene. Jeg ringte svigermor i går (som også skulle få servert kaka), så da ordna det seg!

Nå har jeg i hvertfall lært meg å lage smørkrem ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...