dront Skrevet 11. april 2007 #1 Del Skrevet 11. april 2007 Vi har gått til innkjøp av en pose grønne linser, og jeg har lyst til å lage suppe av dem. Endel av oppskriftene jeg finner er imidlertid basert på røde linser - kan jeg bruke grønne i stedet, eller er det smaksforskjell som kan bli "feil" i forhold til de andre ingrediensene? Hva er forskjellen, egentlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 11. april 2007 #2 Del Skrevet 11. april 2007 (endret) Hvis det er flate, blekgrønne linser du har kjøpt, så er de ikke så veldig forskjellige fra røde linser. Hvis de ikke er flate, og har en mørk, nesten blågrønn farge (linser fra Puy eller Berry) kan de ikke brukes i stedet for røde linser uten at resultatet blir veldig forskjellig. Edit: Forskjellen mellom røde linser og linser fra Puy og Berry, er at sistnevnte har en "dypere", mer jordlig smak, og at de holder mye bedre på fasongen (dvs. at det skal litt til før de koker i stykker). Røde linser, samt de flate blekgrønne passer best i retter hvor det er meningen at de skal koke litt i stykker, som f.eks. i indiske linseretter eller i supper hvor de delvis tjener som jevning. Endret 11. april 2007 av bada Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dront Skrevet 11. april 2007 Forfatter #3 Del Skrevet 11. april 2007 Takk for svar - det er ganske flate og litt skrukkete/ruglete linser, ikke mørke blågrønne. Så da går det nok bra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jytte Skrevet 11. april 2007 #4 Del Skrevet 11. april 2007 Jeg bruker kun de grønne Puy-linsene. Fikk dem anbefalt av en mesterkokk da jeg var på kurs hos ham. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå