Gjest itla Skrevet 27. mars 2007 #1 Del Skrevet 27. mars 2007 Er det noen her som kan hjelpe meg med oppskrifter på cubansk mat? Var på en cubansk restaurant i Barcelona i sommer, og maten var bare helt nydelig. Enkel, men kjempegod. Spiste blant annet en blanding av ris og svarte bønner som var godt krydret, og ikke minst stekte bananer (det kan også ha vært plantain, men de var relativt små). Kyllingen vi spiste var også nydelig - sprøstekt etter å ha vært dyppet i en slags røre. Nå har jeg lyst til å prøve å lage selv. Så - gjerne oppskrifter på disse rettene, eller helt andre ting - så lenge det er godt! Hvis noen kan tipse om gode kokebøker med cubansk mat er det også velkomment (engelsk, norsk eller fransk funker - spansk tror jeg blir litt for avansert... ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 27. mars 2007 #2 Del Skrevet 27. mars 2007 Lette faktisk etter en 'black beans & rice' oppskrift nå nettopp.. Det finnes tusenvis ute på nettet, men fant noe som så ok ut: Cuban Black Beans with Rice Ingredients Black Beans (Frijoles Negros) - 2 cups Onion - 1 big Bell Pepper (red or green) - 1 Green Chilli - 1 or 2 Garlic Paste - 1 tsp Tomato Puree (or Sauce) or Black Bean Puree - 1 tbsp Bay Leaves - 4 or 5 Cumin Powder - 1 tsp Black Pepper (freshly grounded) - 1 tsp White Vinegar - 1 tsp Cilantro(chopped) - 1 cup Olive Oil - 1 tbsp Salt - 1 tsp Preparation Soak the beans overnight. Pressure cook the beans till soft. Drain them and keep the water aside. Heat olive oil in a pan. Add chopped onion, chopped bell pepper, garlic paste and white vineger to it. Cook till onion turns golden. Add tomato puree or Black Bean Puree, drained black beans, finely chopped green chilli, cumin powder, bay leaves, salt and black pepper powder. Pour 2 cups of drained bean water to it. Mix well. Simmer till everything blends equally and thickens. Garnish with cilantro (optional) to serve. Pressure cook rice separately. Serve rice with hot black beans. Other Methods are Bay leaves and cumin powder can be added while pressure cooking the beans. You can add Thyme leaves instead of Bay leaves. Half a teaspoon of Tabasco sauce (red or green) can also be added. To thicken the stew you can add 1 tsp of cornstarch dissolve in 3 tbsp of water in the final step. Carrots, potatos etc. can be added 1/2 tsp of dried crushed oregano can be added 1/2 tsp of lime juice can be added before serving Some prefer Tamari sauce instead of Tomato puree To get extra flavor, 1 tsp of olive oil may be added in the third step or before serving. Cooking time: 20 min http://www.tasteofcuba.com/cubanrecipes.html http://www.geocities.com/NapaValley/7035/cuba.html http://icuban.com/food/ Friterte bananer/plantains er jo veldig enkelt å lage, du kutter de bare i passelige biter og steker i masse olje til de ser ferdige ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest itla Skrevet 27. mars 2007 #3 Del Skrevet 27. mars 2007 Takk, jeg googlet litt jeg også - men formulerte meg kanskje litt dårlig. Vil gjerne ha oppskrifter som folk har testet, hvis mulig. Forøvrig var det ikke grønnsaker i ris-og-bønne-retten vi fikk servert, så det er vel ikke helt det samme... Og bananene var dyppet i en form for røre før de var stekt. Jeg er litt vanskelig i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 27. mars 2007 #4 Del Skrevet 27. mars 2007 To andre oppskrifter på fried plantains (riktignok afrikanske): Plantains in palm oil one cup of palm oil, or any cooking oil, or a mix of the two four or more plantains (they don't have to be completely ripe) one or two hot chile peppers, cleaned and chopped (for a mild taste, use one hot pepper, left whole, so it can be removed before serving) one onion, chopped salt to taste What you do Heat most of the oil in a large skillet. Peel plantains. Cut plantains into disks of equal thickness. Fry the plantains in the hot oil for several minutes, until they are golden brown. Remove them from the oil and place them on absorbent paper. Heat the rest of the oil in a deep pot. Fry the peppers and onion over high heat for a few minutes, stirring often. Add the fried plantains to the peppers and onion. Add a spoonful of water, cover and simmer at a low heat for a few minutes. Salt to taste. Serve hot, alone or as a side dish. Plantains in coconut milk four or more plantains (they don't have to be completely ripe) one-half teaspoon mild curry powder one-half teaspoon cinnamon (optional) a few cloves or a pinch of powdered cloves (optional) salt to taste pat of butter (optional) one to two cups of coconut milk (canned is okay, see the note about coconut milk on the Wali wa Nazi recipe page) What you do Peel plantains. Cut plantains into slices, or into quarters by cutting once lengthwise and once across the middle. In a saucepan, combine all ingredients except coconut milk. Heat slowly, stir gently, and add coconut milk little by little until all is absorbed. Simmer until plantains are tender. Add a little water if necessary. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest damara bakke Skrevet 1. mars 2009 #5 Del Skrevet 1. mars 2009 HEi jeg er en cubansk jente son kanskje kan klare litt norsk :gjeiper: jeg kan hjelper til med det som du ønsker , jeg kan lage selv , men kan prøver å hjelpe deg til å lage de bønenne med ris og den kylling Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 1. mars 2009 #6 Del Skrevet 1. mars 2009 Er det noen her som kan hjelpe meg med oppskrifter på cubansk mat? Var på en cubansk restaurant i Barcelona i sommer, og maten var bare helt nydelig. Enkel, men kjempegod. Spiste blant annet en blanding av ris og svarte bønner som var godt krydret, og ikke minst stekte bananer (det kan også ha vært plantain, men de var relativt små). Kyllingen vi spiste var også nydelig - sprøstekt etter å ha vært dyppet i en slags røre. Nå har jeg lyst til å prøve å lage selv. Så - gjerne oppskrifter på disse rettene, eller helt andre ting - så lenge det er godt! Hvis noen kan tipse om gode kokebøker med cubansk mat er det også velkomment (engelsk, norsk eller fransk funker - spansk tror jeg blir litt for avansert... ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest damara bakke Skrevet 1. mars 2009 #7 Del Skrevet 1. mars 2009 Hei jeg kan hjelpe til :gjeiper: jeg er en jente fra cuba og kan mye om cuba mat belive me jeg kan lage selv men kan også hjelpe til ..... hvis du tar svart bønenne y en kaserolla med vann og koker dem til de er myke, da i hakke du løk, paprika,hvitløk, oregano,laurel blader som du kan kjøpe hos turkia butikk, komin bare litt... alt dette med 1 dl oljie steke den i 1 minutt, også tar du alt dette opp i bønenne mykk ferdig salt, os 2ss svart sukker. sette de igjen å koker til de blir tykk saus. jeg tror å håper at du vet hva jeg menner,,,,,,,, lykke til,,,, la meg vite om hvis du klarte ............ bare tar kontakt hvis det er noe mer du lurer på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå