kitekatt Skrevet 20. februar 2007 #1 Del Skrevet 20. februar 2007 Vil gjerne ha oppskrift på disse rettene. Synes Toro sine er gode, men synes de er fælt fulle av kalorier og salt. Så kanskje det finnes sunnere varianter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 20. februar 2007 #2 Del Skrevet 20. februar 2007 (endret) Jeg deler gjerne mine oppskrifter på lasagne og moussaka. I lasagnen bruker jeg mest grønnsaker, litt bacon - og dropper kjøttdeigen. I moussaka synes jeg det skal være lammekjøttdeig, viktig å få tak i en av god kvalitet, med lite fett (den jeg bruker er av oppmalt lammestek). Ellers griller jeg aubergineskivene til moussakaen i tørr grillpanne i stedet for å steke, det har mye å si for at retten ikke blir så fet. Og så gir det god grillsmak. Ingen av oppskriftene er imidlertid noen slanke- eller helsekost - mye mettet fett i begge to. Men gode er de. Bacon- og grønnsakslasagne (2 pers) 1/2 pk (ca. 75 g) skivet bacon olivenolje 1 stor løk 2-3 stilker stangselleri 2-3 gulrøtter 2-3 fedd hvitløk 1 boks hermetiske tomater ca. 3 dl vann oregano laurbærblad salt, pepper 1 knivsodd sukker ca. 1/2 dl fløte nyrevet muskat lasagneplater revet mozzarella og parmesan Skjær baconet i små biter og stek gyllent i olivenolje. Tilsett finhakkede grønnsaker og surr videre i noen minutter. Ha i tomater, vann og krydder, la småkoke med lokk halvveis på i 30 min. Hell så fløten i sausen og riv en god slump muskatnøtt i sausen (i stedet for separat ostesaus), kok opp igjen og smak til med evt mer salt og pepper. Legg lagvis med lasagneplater i form, og ha revet mozzarella og parmesan på toppen. Moussaka (3 pers) 1-2 ss olivenolje 1 stor hakket løk 2-3 fedd hakket hvitløk 400 g lammekjøttdeig 2 ss tomatpuré ca. ½ dl rødvin 1 boks hakkede tomater 2 ts kanel 1 ts allehånde evt litt revet muskat 2 ts tørket oregano salt, pepper 1 knivsodd sukker 2 auberginer 1 ss smør 2 ss mel 3 dl melk 1 egg 2-3 never revet parmesan Surr løk og hvitløk i olivenoljen, tilsett lammekjøttdeig og brun den. Ha i tomatpuré og stek litt, tilsett så tomater, rødvin og krydder, la koke under lokk ca. 30 min. Grill i mellomtiden aubergineskivene i tørr grillpanne. Lag den hvite sausen, koketid 10 min, avkjøl litt før du rører i det sammenvispede egget. Smak til kjøttsausen, og legg lagvis med auberginene i en ildfast form, fordel så den hvite sausen på toppen og strø revet parmesan over. Stekes ved 200 g i 25 min til den er gyllen på toppen. Vi pleier å ha gresk salat og godt brød til. Endret 20. februar 2007 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. februar 2007 #3 Del Skrevet 20. februar 2007 Jeg synes den vanlige lasagne bolognese er den beste. Vil du gjøre den litt magrere kan du jo bytte kjøttdeig med karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig, du kan bruke mager ost og du kan lage ostesausen ved å koke opp melk og tilsette meljevning (mel rørt ut i litt kald melk) istedet. Ellers følger jeg ingen eksakt oppskrift, men det blir omtrent slik: Steker en stor hakket løk og så mye hakket hvitløk man vil ha. Tar ut og bruner kjøttdeigen. Ha løken tilbake og tilsett en revet gulrot (og evt litt finhakket selleri hvis jeg har), hermetiske tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, litt sukker, salt/pepper, oregano, basilikum, timian og laurbærblad. Lar småputre minst en halvtimes tid. Smelt et par ss smør og rør inn et par ss hvetemel. Spe med melk til en passe tykk saus og smak til med salt og pepper. La småkoke et par minutter og rør inn godt med revet ost. Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form (avslutt med ostesaus), dryss på revet ost (bruk den osten du liker, jeg foretrekker cheddar både i sausen og på toppen) og stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karmøy Skrevet 20. februar 2007 #4 Del Skrevet 20. februar 2007 Dette er en annen form for moussaka, ikke mager, tvert imot, men utrolig god. Smakte den i veninneklubb og siden har den vært en av "middagene" vi har på lørdagen: * 6-7 store poteter (forkok potetene litt)- skjæres i skiver og legges i ildfast form. * Stek ca. 750 gr kjøttdeig (evt. karbonadedeig) i panne, bland i 1 1/2 - 2 pk. med tacopulver og vann som anvist på pakken (som man bruker i tacokjøttdeigen).....man må prøve seg fram ifht. hvor sterk man ønsker retten. * Kjøttdeigblandingen helles over potetene. * Hell over 2 pk. med kremfløte Stekes i ovnen v ca. 200 grader i 1/2 time, ta deretter formen ut og strø godt med revet ost over. Sett i ovnen igjen og stek videre i ca. 15 min. Sereveres med salat og baguetter. Høres ut som en kjedelig rett, men tacosmaken gjør den utrolig god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karmøy Skrevet 20. februar 2007 #5 Del Skrevet 20. februar 2007 Glemte å si at løk kan også brukes i denne retten, men jeg bruker ikke løk i noe som helst Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 20. februar 2007 #6 Del Skrevet 20. februar 2007 Jeg synes denne blir bra, men man bør ha lammekjøttdeig. Det ble brukt rødvin i oppskriften over og det sla jeg prøve neste gang. Auberginer er en selvfølge. Jeg bruker hvitløk istedenfor hvitløkssalt. Moussaka http://www.mat.no/vis_oppskrift.aspx?artid...mnu2id=&mnu3id= Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kitekatt Skrevet 20. februar 2007 Forfatter #7 Del Skrevet 20. februar 2007 Takk alle Noen som har oppskrifter på magre lasagne bolognese da? Er det rett og slett bare bolognesesaus og hvitsaus med ost og lasagneplater? I toropakken virker det som om disse sausene er blandet. Jeg får den kanskje ikke nesten helt lik samtidig magrere....karbonadedeig og lettost bruker jeg fra før Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 20. februar 2007 #8 Del Skrevet 20. februar 2007 Arkanas lasagneoppskrift er ikke så fryktelig fet, men det avhenger selvfølgelig av ha slags kjøtt man bruker. Og som hun sier kan man la være å bruke smør i ostesausen. Og du kan jo eventuelt også være litt gjerrig med osten hvis du vil ha en enda magrere variant. Og ja - lasagne bolognese består av lasagneplater, ostesaus og bolognesesaus lagt lagvis i en form. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 20. februar 2007 #9 Del Skrevet 20. februar 2007 Nam sier jeg! Ble sulten nå! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest linselusa Skrevet 23. februar 2008 #10 Del Skrevet 23. februar 2008 bytt ut endel av kjøttdeigen med kikerter. Spiser mye linser og bønner til hverdags. Men generelt synes jeg man skal kose seg og ikke telle kalorier hele tiden.Man legger ikke på seg av å skeie ut en gang i blandt og lasagen er vel ikke noe man spiser hver dag, vel? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå