Gjest lurven Skrevet 29. januar 2007 #21 Del Skrevet 29. januar 2007 Jeg spizer bare de stygge dyrene siden de søte dyrene er så søte lzm Slike har jeg ikke mye til overs for. Mora mi sa kan du ikke spise tikka masala med kylling da, de er jo så stygge! Jeg lar vær å spise det av prinsipp, nemlig at alle dyr er like mye verdt som oss mennesker, og da må vi spise mennesker også, og aldri i mitt liv ville jeg gnagd på nabo kjellrunn sin ankel! Da er det bedre å gjøre det omvendt. ← hvorfor er plantene mindre verdt enn dyra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solskinnsbolla Skrevet 29. januar 2007 #22 Del Skrevet 29. januar 2007 da jeg ikke spiste fisk, kjøtt, men egg etc.. var jeg den eneste i mils omkrets... jeg holdt ut, mer eller mindre i 5 år, før jeg ga opp. det var et himla styr hver eneste gang jeg skulle på besøk til noen, en himla mange folk kverulerte meg ihjel og jeg fikk generelt liten forståelse! nå vil jeg helst holde meg unna gris, men det er så mange man sårer når man ikke spiser maten de har laget! jeg har aldri møtt så mye stormende motstand som da jeg ikke ville spise kjøtt- hadde jeg vært konservativ muslim hadde jeg fått fred i forhold! og under slike omstendigheter var det ikke lett å være konsekvent... egentlig så klarer jeg meg forbaska godt uten de daue dyra! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kristin_ Skrevet 29. januar 2007 #23 Del Skrevet 29. januar 2007 Jeg spiste en god stund nesten ikke kjøtt, og bare fisk, men for min del ble det for tungvint etter hvert. Spesielt siden jeg bodde hjemme der jeg (naturlig nok) ikke fikk spesialmiddag hver dag men det bare ble en amputert versjon av middagen i stedet, ga jeg opp til slutt. Jeg vet ikke hva som utløste det egentlig, men samtidig får jo gjerne femtenåringer fikse ideer uten noen spesiell grunn ganske ofte Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vidvandre Skrevet 29. januar 2007 #24 Del Skrevet 29. januar 2007 det er så mange man sårer når man ikke spiser maten de har laget! Ja, desverre. Og da får vi som ikker tåler smaken/konsistensen et lite dilemma; enten tvinge maten i seg og brekke seg, eller være "uhøflige" og ikke spise. Har fått en del sure kommentarer når jeg sier neitakk til middag og heller gomler på en tørr brødskive.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 29. januar 2007 #25 Del Skrevet 29. januar 2007 Jeg synes det er litt rart å la seg såre av at en gjest ikke liker/spiser/tåler maten man lager, jeg. har opplevd det flere ganger at venner av meg ikke har kunnet spise deler av maten jeg har lagd (jeg er selv omtrent altetende), og det faller meg ikke inn å bli såret av den grunn. Om jeg skulle ønsket meg noe måtte det bare vært at de sier fra på forhånd om hva de ikke kan spise, så det er lettere for meg å lage noe de vil ha. Så lenge de ikke sier fra, regner jeg med at det ikke er så farlig for dem at måltidet kanskje blir litt amputert. Men man må vel lage problemer av alt mulig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 29. januar 2007 #26 Del Skrevet 29. januar 2007 hvorfor er plantene mindre verdt enn dyra ← Spør du meg, spør jeg deg. SVAR! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vidvandre Skrevet 29. januar 2007 #27 Del Skrevet 29. januar 2007 Om jeg skulle ønsket meg noe måtte det bare vært at de sier fra på forhånd om hva de ikke kan spise, så det er lettere for meg å lage noe de vil ha. Så lenge de ikke sier fra, regner jeg med at det ikke er så farlig for dem at måltidet kanskje blir litt amputert. Jeg er unormalt sær i matveien (liker ikke typisk middagsmat overhodet), så jeg sier ikke i fra på forhånd når jeg skal vi folk som ikke vet om det fra før, fordi jeg ikke vil være til bry. De som kjenner meg vet at jeg ikke vil ha noe styr, og skal jeg spise middag hos en venninne avtaler vi at jeg spiser noe annet som er enkelt og ikke krever noe tilberedelse i det hele tatt (tørre brødskiver er helt fint det, liksom). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colargol Skrevet 29. januar 2007 #28 Del Skrevet 29. januar 2007 Men da er de jo heller ikke vegetarianere, så da ser jeg ikke behovet for å kalle seg det, når det bare fører til forvirring. ← Det er jo ingen av de alternativene du har nevnt her som har kylling på menyen! ← Og det var litt av poenget mitt også selv om det ikke kom klart fram. Å være en vegetarianer som spiser fisk og kylling er ikke riktig i følge noen definisjoner, men likevel så kjenner jeg mange som kaller seg veggiser med fisk og kylling på menyen,-derfor så forstod godt jeg hvorfor dama i den kantina sa "vi har jo kylling". Ikke så lett å være "riktig" i definisjonene når man får høre så mye forskjellig om hva som er rett!" Kjøttdeig av god kvalitet er da ganske så reint (endel fett, men ikke noe annet, nødvendigvis), og burgere av karbonadedeig er også reine hvis du ikke har problemer med at man blander inn egg, mel og krydder. ← Altså, på de fleste pakker med kjøttdeig, familiedeig ol. så ser man svart på hvitt at det er flere typer kjøtt blandet sammen, ofte ku og gris. I tillegg så kjenner jeg flere som har jobbet hos Gilde og forklaringene om hvordan ting blir gjort der kunne jeg godt vært foruten gitt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 29. januar 2007 #29 Del Skrevet 29. januar 2007 hvorfor er plantene mindre verdt enn dyra ← Jeg må bare quote deg igjen her. Hvorfor er alltid folk ute å "eie" andre i diskusjoner som dette? Mitt kosthold er da en personlig ting, og det gjør ikke noe forskjell for deg om jeg spiser dagros eller ikke, gjør det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #30 Del Skrevet 29. januar 2007 Og det var litt av poenget mitt også selv om det ikke kom klart fram. Å være en vegetarianer som spiser fisk og kylling er ikke riktig i følge noen definisjoner, men likevel så kjenner jeg mange som kaller seg veggiser med fisk og kylling på menyen,-derfor så forstod godt jeg hvorfor dama i den kantina sa "vi har jo kylling". Ikke så lett å være "riktig" i definisjonene når man får høre så mye forskjellig om hva som er rett!" Altså, på de fleste pakker med kjøttdeig, familiedeig ol. så ser man svart på hvitt at det er flere typer kjøtt blandet sammen, ofte ku og gris. I tillegg så kjenner jeg flere som har jobbet hos Gilde og forklaringene om hvordan ting blir gjort der kunne jeg godt vært foruten gitt! ← Karbonadedeig lages av 100% storfekjøtt, og hvis jeg ikke er helt ute å sykler, så er også kjøttet fra gilde halal-slaktet. Inneholder typisk 5% fett og vann er jeg usikker på mengden. Farse av svin er også 100% svinekjøtt, inneholder lite fett det også. Farse av kylling er 100% kylling. osv. Kjøttdeig, familiedeig o.l. er blandingsfarse. Grunnen til at jeg startet emnet var at jeg hadde lyst å se om flesteparten av de som svarte var vegeterianer av overbevisning (som i at de hadde klart å spise kjøtt, de bare var i mot det) eller om flesteparten rett og slett aldri hadde likt det. Personlig spiser jeg kjøtt, ikke fordi jeg støtter en ondskapsfull kjøttindustri, men fordi jeg ikke har funnet en god grunn til å la være å spise noe som er så godt. Økologisk eller krav mat har jeg egentlig aldri skjønt så veldig mye av. Det er jo ikke beviselig sunnere å spise mat som er dyrket på denne måten. Men igjen langtidsvirkningene er ikke veldig forsket på enda. Kom til å tenke på en siste ting. Til de av dere som ikke spiser kjøtt pga matvaresituasjon i verden, hvordan de behandler dyrene o.l. Jeg regner med dere ikke drikke brus eller noe annet tilsatt sukker da mange sukkerplantasjer i sør-amerika har forferdelige arbeidsforhold for menneskene. Dessuten er det en kjent sak at coca-cola tar drikkevannet fra folk i India for å lage mer brus. (ja jeg prøver å provosere, for det er mye fælt som skjer ute i verden) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 29. januar 2007 #31 Del Skrevet 29. januar 2007 Cola er noe svineri uansett. Hva skal vi med det rælet når vi har vann? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #32 Del Skrevet 29. januar 2007 Cola er noe svineri uansett. Hva skal vi med det rælet når vi har vann? ← Hehe.. helsemessig er jeg enig. Men jeg er syndig, derfor liker jeg å drikke cola i helgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 29. januar 2007 #33 Del Skrevet 29. januar 2007 speedbird: Jeg ventet egentlig på en slik kommentar, og jeg må innrømme at jeg personlig er rimelig lei dem. Det virker litt som om de som spiser kjøtt føler de må "ta" oss som ikke gjør det. Siden vi ikke spiser kjøtt av prinsipp, så skal vi tas for at vi ikke redder hele verden. Må ærlig innrømme at den holdningen provoserer meg, ja. Spesielt hvis den kommer fra de som sitter i sofaen og gjør ingenting og som klager på at de som gjør noe ikke gjør nok eller gjør det på rett måte (uten at jeg kan si om du er en av dem). Slik jeg ser det: Det aller meste i et vestlig samfunn kan spores tilbake til noe som er uetisk på en eller annen måte, og så lenge vi har valgt å leve her vi lever så vil våre handlinger direkte eller indirekte gå ut over noen eller noe annet. Dette ser jeg likevel ikke som en grunn god nok til å ta på seg skylapper og ikke gjøre noe. Jeg mener det er veldig viktig å være en bevisst forbruker, så får hver og en tenke gjennom og finne ut for seg selv hvor ens etiske grenser går for hva man vil støtte og ikke. Ingen enkeltpersoner kan redde hele verden, men alle kan gjøre noe. Det bør selvsagt alltid være et mål å stå for de verdier man har, men det er uansett bedre å gjøre noe enn å gjøre ingenting. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #34 Del Skrevet 29. januar 2007 speedbird: Jeg ventet egentlig på en slik kommentar, og jeg må innrømme at jeg personlig er rimelig lei dem. Det virker litt som om de som spiser kjøtt føler de må "ta" oss som ikke gjør det. Siden vi ikke spiser kjøtt av prinsipp, så skal vi tas for at vi ikke redder hele verden. Må ærlig innrømme at den holdningen provoserer meg, ja. Spesielt hvis den kommer fra de som sitter i sofaen og gjør ingenting og som klager på at de som gjør noe ikke gjør nok eller gjør det på rett måte (uten at jeg kan si om du er en av dem). Slik jeg ser det: Det aller meste i et vestlig samfunn kan spores tilbake til noe som er uetisk på en eller annen måte, og så lenge vi har valgt å leve her vi lever så vil våre handlinger direkte eller indirekte gå ut over noen eller noe annet. Dette ser jeg likevel ikke som en grunn god nok til å ta på seg skylapper og ikke gjøre noe. Jeg mener det er veldig viktig å være en bevisst forbruker, så får hver og en tenke gjennom og finne ut for seg selv hvor ens etiske grenser går for hva man vil støtte og ikke. Ingen enkeltpersoner kan redde hele verden, men alle kan gjøre noe. Det bør selvsagt alltid være et mål å stå for de verdier man har, men det er uansett bedre å gjøre noe enn å gjøre ingenting. ← Regner med at det er de siste setningene du tenkte på. Og de ble sagt for å provosere, for jeg vet det er en typisk holdning mot vegeterianere. Jeg er enig med deg, det er viktig å være en bevisst forbruker. Felleskapets vaner gir ringvirkninger. Desverre kan ikke noen få redde verden alene, det gjelder på alle punkter. Men jeg spiser som sagt kjøtt fordi jeg er litt egoistisk i min forbrukerbevissthet, jeg kjøper det som er best for meg. dvs jeg prøver. Når det gjelder økologisk mat og vegeterianere, så synes jeg sverige er mye flinkere enn norge. I sverige finnes det økologiske alternativer til så og si alt. Til og med ferdigpizza. Ikke bare finnes det økologiske tilbud, men alle restauranter o.l. har vegetariske menyer, selv om det bare er en liten kebabsjappe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colargol Skrevet 29. januar 2007 #35 Del Skrevet 29. januar 2007 Karbonadedeig lages av 100% storfekjøtt, og hvis jeg ikke er helt ute å sykler, så er også kjøttet fra gilde halal-slaktet. Inneholder typisk 5% fett og vann er jeg usikker på mengden. Farse av svin er også 100% svinekjøtt, inneholder lite fett det også. Farse av kylling er 100% kylling. osv. Kjøttdeig, familiedeig o.l. er blandingsfarse. ← Jeg er fullstendig klar over det du sier her, dvs. det av det som er riktig! Men nå er litt av poenget mitt at jeg ikke spiser blandet kjøtt, og når da pølser og kjøttdeig (vet det ikke er alle!!) er blandinger av forskjellige dyr (ku og gris), ja da spiser jeg ikke det. Og dette med at pølser og kjøttdeig er søppel: de bruker overskuddet/restene fra rent kjøtt (mørbrad, indrefilet osv.) til å lage disse matvarene, altså alt som ikke er bra nok til å selges som/sammen med rent kjøtt og så blander de i rent kjøtt i tillegg! Ja, det er f.eks 100% storfe, men det betyr altså ikke at det er rent kjøtt fordi!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 29. januar 2007 #36 Del Skrevet 29. januar 2007 (endret) Regner med at det er de siste setningene du tenkte på. Og de ble sagt for å provosere, for jeg vet det er en typisk holdning mot vegeterianere. Jeg er enig med deg, det er viktig å være en bevisst forbruker. Felleskapets vaner gir ringvirkninger. Desverre kan ikke noen få redde verden alene, det gjelder på alle punkter. Men jeg spiser som sagt kjøtt fordi jeg er litt egoistisk i min forbrukerbevissthet, jeg kjøper det som er best for meg. dvs jeg prøver. Når det gjelder økologisk mat og vegeterianere, så synes jeg sverige er mye flinkere enn norge. I sverige finnes det økologiske alternativer til så og si alt. Til og med ferdigpizza. Ikke bare finnes det økologiske tilbud, men alle restauranter o.l. har vegetariske menyer, selv om det bare er en liten kebabsjappe. ← Ang. tilbud på økologiske og vegetariske varer - det er som det meste annet, det styres av tilbud og etterspørsel. Så jo flere nordmenn som kjøper økologisk og vegetar, jo større tilbud vil det bli. Det har allerede øket ganske kraftig de siste årene. Så igjen vil jeg si at en del av ansvaret ligger på oss forbrukere. Hva vil vi støtte med våre penger? Ang. det du skrev i innlegget ovenfor om at du ikke ser vitsen med økologiske varer - om de ikke er sunnere for oss (noe jeg er overbevist om at de er) så er det sunnere for miljøet. I tillegg vil økologiske egg, melk og kjøtt komme fra dyr som lever under bedre forhold enn ikke-økologiske tilsvarende varer. Det finnes mer enn bare hva som er umiddelbart bra og tilfredsstillende for oss selv å tenke på, etter min mening. Endret 29. januar 2007 av Tabris Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 29. januar 2007 #37 Del Skrevet 29. januar 2007 Altså, på de fleste pakker med kjøttdeig, familiedeig ol. så ser man svart på hvitt at det er flere typer kjøtt blandet sammen, ofte ku og gris. I tillegg så kjenner jeg flere som har jobbet hos Gilde og forklaringene om hvordan ting blir gjort der kunne jeg godt vært foruten gitt! ← Ja, der det står, så. Men vi kjøper kjøttdeig hvor det står at det bare er storfekjøtt. Jeg regner med innholdsfortegnelsen er riktig. At man kverner kjøttet er ikke bare for å lure folk til å spise rester, en annen måte å se det på er at man utnytter en større del av dyret. Selv om det er fordi det er mer sener og bindevev i kjøttdeig/karbonadedeig enn i biff er det også en god del kjøtt (muskler) jeg synes det er lite forsvarlig å kaste så lenge en altså slakter og spiser dyret. Men det blir jo litt smak og behag. Jeg har også vært på slakteri, og skal innrømme at verken rent eller kvernet kjøtt fristet i lang tid etterpå, men jeg er vel velsignet med en selektiv hukommelse. At man velger å la være å spise kjøtt blir selvsagt en annen diskusjon, og jeg synes _ikke_ vegetarianere eller folk som spiser lite kjøtt er mer inkonsekvente enn andre. Fint å være bevisst på ting, og å ta konsekvensene av dem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spire Skrevet 30. januar 2007 #38 Del Skrevet 30. januar 2007 Ang. tilbud på økologiske og vegetariske varer - det er som det meste annet, det styres av tilbud og etterspørsel. Så jo flere nordmenn som kjøper økologisk og vegetar, jo større tilbud vil det bli. Det har allerede øket ganske kraftig de siste årene. Så igjen vil jeg si at en del av ansvaret ligger på oss forbrukere. Hva vil vi støtte med våre penger? Ang. det du skrev i innlegget ovenfor om at du ikke ser vitsen med økologiske varer - om de ikke er sunnere for oss (noe jeg er overbevist om at de er) så er det sunnere for miljøet. I tillegg vil økologiske egg, melk og kjøtt komme fra dyr som lever under bedre forhold enn ikke-økologiske tilsvarende varer. Det finnes mer enn bare hva som er umiddelbart bra og tilfredsstillende for oss selv å tenke på, etter min mening. ← Hear, hear! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 30. januar 2007 #39 Del Skrevet 30. januar 2007 Og dette med at pølser og kjøttdeig er søppel: de bruker overskuddet/restene fra rent kjøtt (mørbrad, indrefilet osv.) til å lage disse matvarene, altså alt som ikke er bra nok til å selges som/sammen med rent kjøtt og så blander de i rent kjøtt i tillegg! Ja, det er f.eks 100% storfe, men det betyr altså ikke at det er rent kjøtt fordi!! Men noe annet ville jo egentlig være en skandale. Da måtte man jo kaste denne maten. Slike matvarer eksiterer i det hele tatt for å unytte resursen på en best mulig måte. Dette er ikke noe nytt. Det har mennesket gjort så lenge det har spist kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colargol Skrevet 30. januar 2007 #40 Del Skrevet 30. januar 2007 Men noe annet ville jo egentlig være en skandale. Da måtte man jo kaste denne maten. Slike matvarer eksiterer i det hele tatt for å unytte resursen på en best mulig måte. Dette er ikke noe nytt. Det har mennesket gjort så lenge det har spist kjøtt. ← Og jeg sier ingenting på at det ikke er bra å utnytte restene, men skal jeg spise kjøtt så har jeg da valgt å ikke spise den søpla, da spiser jeg heller rent kjøtt! Det handler for meg om å ta vare på min egen kropp og helse! Hva andre gjør det blander jeg meg da ikke borti! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå