Arwen Skrevet 27. desember 2006 #21 Skrevet 27. desember 2006 Jeg laget en oppskrift og vi var seks. Hadde igjen 1/4 ca. Skal lage til åtte i morgen pg lager kun en porsjon da også, hvis alle ti er voksne tror jeg en kanskje kan bli litt knapt.
Gjest Mayamor Skrevet 27. desember 2006 #22 Skrevet 27. desember 2006 En regner ca 2 dl dessert pr menneske. Jeg ville heller hatt fem dl for mye en en for lite...
Colargol Skrevet 27. desember 2006 #23 Skrevet 27. desember 2006 Jeg laget en oppskrift og vi var seks. Hadde igjen 1/4 ca. Skal lage til åtte i morgen pg lager kun en porsjon da også, hvis alle ti er voksne tror jeg en kanskje kan bli litt knapt. ← Takk Mor høres veldig optimistisk ut nå, så vi får håpe puddingen blir bra! Jeg liker jo egentlig hverken sjokolade eller karamellpudding, men kanskje denne kan omvende meg? Så noen hadde fått bestefar (?) til å slikke tallerkenen her!
Colargol Skrevet 27. desember 2006 #26 Skrevet 27. desember 2006 Hehe, sviger far, bestefar -er det no forskjell? Men et spm. til... Er vikingmelk vanlig å bruke? Tror det er første gang jeg har sett en sånn oppskrift med vikingmelk i?
Arwen Skrevet 27. desember 2006 #27 Skrevet 27. desember 2006 Jeg bruker vikingmelk. Brukte vanlig melk ett år og da ble den ikke like god faktisk.
Colargol Skrevet 27. desember 2006 #28 Skrevet 27. desember 2006 Vel, vi prøver iallefall opskriften nå så da får jeg heller hoppe innom i morra og skryte (eller klage.. ) over hvor godt det smakte! Tusen takk for svar og tips iallefall!
Gjest Gjesta Skrevet 27. desember 2006 #29 Skrevet 27. desember 2006 jeg pleier å bruke fløte istedet for vikingmelk jeg
Arwen Skrevet 27. desember 2006 #30 Skrevet 27. desember 2006 jeg pleier å bruke fløte istedet for vikingmelk jeg ← Så da bruker du bare fløte? Den eneste gangen jeg har laget den hvor den ikke ble helt perfekt var da jeg byttet ut vikingmelka, så nå tør jeg ikke bruke noe annet
Gjest Gjesta Skrevet 27. desember 2006 #31 Skrevet 27. desember 2006 nei jeg pleier egentlig å bruke halvt om halvt
Arwen Skrevet 27. desember 2006 #32 Skrevet 27. desember 2006 Halvt av hva da? For jeg bruker fløte og vikingmelk, så hvis jeg hadde byttet ut vikingmelken med fløte hadde det blitt bare fløte. (vikingmelk er forresten skikkelig dyrt! )
Colargol Skrevet 27. desember 2006 #33 Skrevet 27. desember 2006 Oppps, der brente vi karamellsausen... Og så er det på'n igjen!
Gjest Gjesta Skrevet 27. desember 2006 #34 Skrevet 27. desember 2006 Halvt av hva da? For jeg bruker fløte og vikingmelk, så hvis jeg hadde byttet ut vikingmelken med fløte hadde det blitt bare fløte. (vikingmelk er forresten skikkelig dyrt! ) ← fløte og vanlig melk Og jeg bruker ikke vann i den karamellsausen man skal smøre formen med. Hmm tror jammen jeg må lage karamellpudding på nyttårsaften................
Arwen Skrevet 27. desember 2006 #35 Skrevet 27. desember 2006 Det er knallgodt Jeg følger oppskriften slavisk jeg da
Gjest Gjesta Skrevet 27. desember 2006 #36 Skrevet 27. desember 2006 Vi har spist den til middag med foreldrene våre nå, og den ble tatt veldig godt i mot! Spesielt av fedrene våre De skrøt spesielt av sausen! Konsistensen var veldig kompakt og kremet, kanskje litt smøraktig? Men det kan være fordi den har stått i 4 dager. Men dere som bruker vann, da må jo alt vannet fordampe først og så sukkeret smelte på nytt? Mitt sukker ble iallefall ikke brunt før alt vannet var fordamet, sukker tilbake i sukkerform og smeltes på nytt.
Arwen Skrevet 27. desember 2006 #37 Skrevet 27. desember 2006 Jeg blander sukker og vann og har i panna, det koker og blir sakte men sikkert brunt. Vet ikke hvordan det er uten vann, bruker vann sammen med sukkeret når jeg lager brente mandler også.
Gjest Gjesta Skrevet 27. desember 2006 #38 Skrevet 27. desember 2006 Så rart, for jeg fulgte oppskriften slavisk, og sukker og vannblandingen ble aldri brun :klø: Sukkeret ble helt tørt og så smeltet det igjen.... Men det ble faktisk tykkere konsistens da det smeltet for andre gang, enn når man smelter bare sukker til knekk. (eller lim til pepperkakehus)
Arwen Skrevet 27. desember 2006 #39 Skrevet 27. desember 2006 Jøss.. så rart. Jeg har plata på fullt hele tiden og rører litt i sukkeret innimellom. Tar kanskje 20 minutter å få det brunt.
Gjest Gjesta Skrevet 27. desember 2006 #40 Skrevet 27. desember 2006 Ja det var det jeg og gjorde, men blandingen var like blank... Vannet bare fordampet.
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå