Toro Skrevet 18. desember 2007 #1621 Del Skrevet 18. desember 2007 Den jordskokksausen har gått meg hus forbi .. link anyone. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. desember 2007 Forfatter #1622 Del Skrevet 19. desember 2007 Så nå blir det jordskokksaus til andebrystet på første juledag. Dessuten blir det portvin og stilton i romjula. *Glede seg*Høres veldig bra ut! Den jordskokksausen har gått meg hus forbi .. link anyone. PM sendt. I tillegg til sausen hadde jeg hasselbackpoteter, sopp- og spinatblanding og gulrotterninger "glasert" med ripsgelé som tilbehør sist jeg hadde and - veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. desember 2007 Forfatter #1623 Del Skrevet 19. desember 2007 Hm, jeg har faktisk vært på jobb i over en time allerede -> føler meg meget effektiv. Mannen er sendt trygt avsted på juleferie, så jeg har tre dager i fred og ro til å forberede meg på en ukes sosialt liv. I kveld skal ta en liten runde for å dele ut julegaver til noen venner, det er alltid så koselig. I morgen har jeg tenkt å ta en siste butikkrunde før jul. Julegavene er ferdig innkjøpt, så jeg har egentlig bare tenkt å rusle rundt og ta inn stemningen (og more meg over alle som stresser ), dessuten kjøpe inn litt godsaker for å ta med på juleferie. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 19. desember 2007 #1624 Del Skrevet 19. desember 2007 Vet du hva, Nilma? Jeg er også ferdig med julegavene! Tadaaaa! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 19. desember 2007 #1625 Del Skrevet 19. desember 2007 PM sendt. I tillegg til sausen hadde jeg hasselbackpoteter, sopp- og spinatblanding og gulrotterninger "glasert" med ripsgelé som tilbehør sist jeg hadde and - veldig godt. Tusen takk for PM. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. desember 2007 Forfatter #1626 Del Skrevet 19. desember 2007 Vet du hva, Nilma? Jeg er også ferdig med julegavene! Tadaaaa! :dåne: Du har jo vært imponerende effektiv, tatt i betraktning at du begynte sent (i hvert fall sent i min verden - men det sier kanskje mest om mine julenevroser ). Deilig å ha det unnagjort, sånn at det er bare å kose seg de siste dagene før jul. Tusen takk for PM. Bare hyggelig! Så får vi håpe at Eurydike tilgir at jeg deler ut oppskriften hennes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. desember 2007 Forfatter #1627 Del Skrevet 19. desember 2007 Effekten av den tidlige starten på arbeidsdagen ble plutselig utjevnet av en veldig lang lunsjpause. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 19. desember 2007 #1628 Del Skrevet 19. desember 2007 Bare hyggelig! Så får vi håpe at Eurydike tilgir at jeg deler ut oppskriften hennes. Selvsagt! Den er dessuten ikke min - jeg har tigget den til meg fra en restaurantkokk. Men den ble liksom ikke like god da jeg laget den selv, så kanskje vedkommende beholdt litt av hemmeligheten selv likevel? Jeg har vært effektiv, ja, om jeg så skal si det selv. Alle gaver ble i prinsippet handlet i løpet av forrige uke. Men det hadde ikke gått uten noen dagers intens og nitidig planlegging på forhånd, så helt ulike er vi nok ikke der heller. Fint at det jevner seg ut mht jobbing, Nilma. Ingen vits i å overdrive heller! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 19. desember 2007 #1629 Del Skrevet 19. desember 2007 Jeg håper også at jeg er ferdig med julegavene. Jeg burde kanskje ha hatt et par reservegaver liggende, det hender jo at man får uforutsette gaver, men i grunnen orker jeg ikke tanken på en butikkrunde nå før jul. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 19. desember 2007 #1630 Del Skrevet 19. desember 2007 Gratulerer med avsluttet julegavehandel til både Nilma og Eurydike! Vi gjorde unna de siste julegavene i går, og det er definitivt en god følelse! Det enste som står igjen på handlelista før jul er litt melk og noen grønnsaker som vi handler på lille julaften for å få noe som varer lengst mulig. Og om jeg gidder skal jeg kjøpe noen røde puter og et pledd til sofaen, men det er definitivt ikke noe must, så jeg stresser ikke med det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. desember 2007 Forfatter #1631 Del Skrevet 19. desember 2007 Jeg håper også at jeg er ferdig med julegavene. Jeg burde kanskje ha hatt et par reservegaver liggende, det hender jo at man får uforutsette gaver, men i grunnen orker jeg ikke tanken på en butikkrunde nå før jul.Når jeg er ferdig med det jeg må handle synes jeg i grunnen det bare er koselig med en liten butikkrunde. Og om jeg gidder skal jeg kjøpe noen røde puter og et pledd til sofaen, men det er definitivt ikke noe must, så jeg stresser ikke med det.Dét er sånn koselig julehandel jeg mener - det lille ekstra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 19. desember 2007 #1632 Del Skrevet 19. desember 2007 Når jeg er ferdig med det jeg må handle synes jeg i grunnen det bare er koselig med en liten butikkrunde. Dét er sånn koselig julehandel jeg mener - det lille ekstra. Ja, kanskje jeg tar meg en tur på lørdag. Da er det ferie og jeg kan senke skuldrene så mye at jeg ikke lar meg stresse av kaoset rundt meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 19. desember 2007 Forfatter #1633 Del Skrevet 19. desember 2007 Nettopp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 20. desember 2007 #1634 Del Skrevet 20. desember 2007 God formiddag Er det i dag du tar juleferie, eller jobber du i morgen også? Jeg jobber ut uka, men det blir nok kort dag i morgen tror jeg. Frem til lunsj kanskje? Er jo litt koselig å være på jobb de siste dagene før jul, selv om jeg må innrømme at jeg savner en felles avslutning ala siste dag på skolen før juleferie. Barnslig, jeg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 20. desember 2007 Forfatter #1635 Del Skrevet 20. desember 2007 Hei Fakse! Jeg jobber nok i morgen også, men til gjengjeld får jeg hele to "juleavslutninger". I ettermiddag er det julekaffe for hele bedriften, og i morgen tidlig er det julefrokost for vår avdeling, det tror jeg blir koselig. For øvrig skal det mye til før jeg synes noe som helst slags juleentusiasme er barnslig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 21. desember 2007 Forfatter #1636 Del Skrevet 21. desember 2007 Felles julefrokost vel overstått, veldig koselig. I går tok jeg en siste julehandlerunde i byen, bare for å få tak i de siste ekstrasmåtingene; portvin, Stilton, julekaffe og iranske dadler (som jeg godt skjønner Eurydikes entusiasme for!). Dessuten en liten ting til svigermor bare fra meg, en ting til mannens julestrømpe og en skjorte og småpene sko til meg selv. Særdeles fornøyd med utbyttet! På kvelden pakket jeg det meste jeg skal ha med meg, sånn at jeg kan slappe mest mulig av i dag. Siste sjanse til å være alene på over en uke, så jeg må ta godt vare på den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 21. desember 2007 #1637 Del Skrevet 21. desember 2007 Hvor fant du iranske dadler? Når dere er så begeistret så frister det jo å prøve selv om jeg orginalt ikke er så veldig begeistret for dadler i det hele og store... Dessuten lurer jeg litt på hva man gjør med Stilton, ja sånn etter at man har kjøpt den altså . Jeg impulskjøpte nemlig en krukke sist jeg var i byen, men dette er nytt for meg, så jeg vet ikke helt hva jeg egentlig skal med den. Men jeg har altså portvin i hus i det minste, og det har jeg forstått er essensielt Høres forresten veldig koselig ut med felles julefrokost. Kanskje det er noe jeg skal foreslå til neste år for de få som stiller opp på jobb siste arbeidsdag før juleferien. Er ikke mange her, så jeg skjønner vi er i mindretall... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 21. desember 2007 Forfatter #1638 Del Skrevet 21. desember 2007 Hvor fant du iranske dadler? Når dere er så begeistret så frister det jo å prøve selv om jeg orginalt ikke er så veldig begeistret for dadler i det hele og store...Jeg husker ikke hva den heter, men på butikken som ligger der Feedback var. Jeg har heller ikke vært noe glad i dadler, men disse var noe helt annet enn de søte, klissete greiene man får i butikken. (De var jo søte da, men på en helt annen måte.) Ikke minst smakte de utmerket sammen med portvin. Dessuten lurer jeg litt på hva man gjør med Stilton, ja sånn etter at man har kjøpt den altså . Jeg impulskjøpte nemlig en krukke sist jeg var i byen, men dette er nytt for meg, så jeg vet ikke helt hva jeg egentlig skal med den. Men jeg har altså portvin i hus i det minste, og det har jeg forstått er essensielt Jeg har rett og slett tenkte å spise den med portvin til, gjerne sammen med fiken/dadler/nøtter. Dessuten har jeg noen engelske kjeks, beregnet på ost som jeg lurer på om kan passe. Tanken på å lage litt originalt "julegodteri" slo meg også; i stedet for å fylle dadler med marsipan (noe jeg synes er perverst søtt), går det kanskje an å fylle dem med Stilton? Felles julefrokost kan absolutt anbefales! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 21. desember 2007 #1639 Del Skrevet 21. desember 2007 Dadler! :juhu: Hørtes meget interessant ut å fylle dem med Stilton, ja, selv om jeg ikke er noen kjenner (har smakt Stilton én gang, tror jeg). Valnøtter med lønnesirup på fikk jeg nylig servert til blåskimmelost nylig (på dansk julefrokost ) - det var også veldig godt. De dadlene gir en forøvrig veldig lyst til å kokkelere (og ganske riktig til å drikke portvin!). De skal egne seg veldig godt til bacondadler til tapas (ta ut steinen, fyll evt med chèvre e.l., rull bacon rundt og stek). De er gode i fruktkake. Og jeg laget i går marsipankonfektene mine, med mandler (selvsagt) og litt valnøtter, iranske dadler, myke, usvovlede aprikoser og økologiske Agen-svisker. Samt en god skvett armagnac XO. Trekk av mørk Lindt-sjokolade, og noen med hvit sjokolade, og pyntet med tranebær og grovhakkede pistasjnøtter. De ser fine ut, men jeg har ikke smakt - det venter jeg med til julaften. Riktig god jul, Nilma (og Fakse!) hvis jeg ikke "ser" deg mer! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 21. desember 2007 Forfatter #1640 Del Skrevet 21. desember 2007 De skal egne seg veldig godt til bacondadler til tapas (ta ut steinen, fyll evt med chèvre e.l., rull bacon rundt og stek). De er gode i fruktkake. Og jeg laget i går marsipankonfektene mine, med mandler (selvsagt) og litt valnøtter, iranske dadler, myke, usvovlede aprikoser og økologiske Agen-svisker. Samt en god skvett armagnac XO. Trekk av mørk Lindt-sjokolade, og noen med hvit sjokolade, og pyntet med tranebær og grovhakkede pistasjnøtter. De ser fine ut, men jeg har ikke smakt - det venter jeg med til julaften. Jeg er ikke så begeistret for marsipan, men de marsipankonfektene der kunne jeg nok fått ned en eller to av. Bacondadler ja, der sier du noe. God jul til deg også, Eurydike! (Jeg kommer neppe til å være mye på nett i jula, nei. Svigers har ikke slike nymotens oppfinnelser som PC. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå