Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1241 Del Skrevet 6. november 2007 Kyllingkraft er greit, det har jeg som oftest tilgjengelig - men skikkelig mørk kjøttkraft à la demi-glace lager jeg sjelden.Sånn er det her også, men jeg har store ambisjoner om å gå på jakt etter kraftbein og gjøre et forsøk på seriøs oksekraft snart. Som regel er det kylling, lam eller grønnsaker jeg koker kraft på, og fisk en sjelden gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1242 Del Skrevet 6. november 2007 Jepp, det er en av mine yndlingskokebøker. Er det noen oppskrifter du har prøvd og vært spesielt fornøyd med? Jeg har egentlig lyst til å prøve de fleste. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 6. november 2007 #1243 Del Skrevet 6. november 2007 Jeg er heller ikke særlig god på saus, selv om jeg er kraftkokingsmisjonær. Kyllingkraft er greit, det har jeg som oftest tilgjengelig - men skikkelig mørk kjøttkraft à la demi-glace lager jeg sjelden. Dermed blir det heller ikke til at jeg lager rødvinssaus til div. biff/fileter av feks kalv, storfe eller vilt. Jeg er en smule misunnelig på min bror som har en butikk i rimelig nærhet, som selger kraft av god kvalitet. At sausene blir bra med den "kjøpe-kraften" kan jeg garantere. Jepp, det er en av mine yndlingskokebøker. Jeg lar meg overtale. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 6. november 2007 #1244 Del Skrevet 6. november 2007 Sånn er det her også, men jeg har store ambisjoner om å gå på jakt etter kraftbein og gjøre et forsøk på seriøs oksekraft snart. Som regel er det kylling, lam eller grønnsaker jeg koker kraft på, og fisk en sjelden gang. Spør hos en slakter om de har kraftbein til deg, ellers gjør oksehaler også en fin jobb. Kyllingskrog koker jeg også kraft på, eller i det minste lar de koke med i retten jeg lager om det går an. Før brukte jeg å samle skrogene i fryseren til jeg hadde nok til å koke en stor gryte. Hm, jeg burde kanskje bare ønske meg fryser til jul? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. november 2007 #1245 Del Skrevet 6. november 2007 (endret) Fant en (for meg) ny oppskrift på naan-brød. Noe for Kenwooden? På den annen side: 150 g margarin høres ikke helt lovende ut i mine ører. Endret 6. november 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 6. november 2007 #1246 Del Skrevet 6. november 2007 Spør hos en slakter om de har kraftbein til deg, ellers gjør oksehaler også en fin jobb. Synes det er så mye fett på oksehaler som man kjøper frosen i poser, skummer du bare bort alt fettet eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 6. november 2007 #1247 Del Skrevet 6. november 2007 Synes det er så mye fett på oksehaler som man kjøper frosen i poser, skummer du bare bort alt fettet eller? Det som kan skjæres bort før det havner i gryta, det skjærer jeg bort. Så skummer jeg godt, og om det skulle være mye så lar jeg kraften avkjøle, fjerner fettet og koker så inn mer om det er nødvendig. Det blir jo litt tidkrevende, men når jeg finner ut at jeg skal koke kraft, så har jeg som regel nok av tid. Det hender jeg blander kraftbein og oksehaler også, kommer litt an på hva jeg har fått tak i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 6. november 2007 #1248 Del Skrevet 6. november 2007 Jeg ser dere diskuterer kraft her inne. Selvom jeg ikke tror jeg kan bidra med noe særlig på matfronten i denne dagboken, hiver jeg meg utpå. Jeg tror ofte kraft er noe uoverkommelig for mange, muligens på grunn av mangel på ben. Siden jeg er gift med en jeger er det aldri mangel på det her i huset, men jeg regner med at det er lett å få kjøpt også? Hos vår slakter er det alltid kraftben til salgs. Hver gang vi har reker lager jeg kraft på skallet som jeg fryser ned. Veldig praktisk og kjempe godt. Jeg steker først skallet i wokpanne med hvitløk, og koker det deretter en stund, siler og så reduserer. Særlig reker med rogn setter god smak på kraft. Hver gang vi lager vilt, lager vi også kraft som base for saus. Steke ben i gryte, koke med krydder, løk og gulrøtter. Sile og redusere. Men dette var sikkert overføldig informasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1249 Del Skrevet 6. november 2007 Spør hos en slakter om de har kraftbein til deg, ellers gjør oksehaler også en fin jobb.Ja, jeg tror jeg må komme meg til en slakter. Jeg har faktisk lett etter frosne oksehaler, men uten hell. Fryser høres ut som et utmerket juleønske. Fant en (for meg) ny oppskrift på naan-brød. Noe for Kenwooden? På den annen side: 150 g margarin høres ikke helt lovende ut i mine ører.Høres interessant ut, vi har snart spist opp forrige porsjon. Dessuten likte jeg idéen med å kombinere grill og varmluft, metoden med varme plater er så tungvint. Margarin er Satans verk! Men jeg regner med at smør gjør samme nytten. Synes det er så mye fett på oksehaler som man kjøper frosen i poser, skummer du bare bort alt fettet eller?Har du sett det noe sted i det siste? Jeg vet at jeg har kjøpt det før (i hvert fall på Obs), men jeg kan ikke finne det noe sted nå. Jeg tror ofte kraft er noe uoverkommelig for mange, muligens på grunn av mangel på ben.Du er nok inne på noe der, men jeg ser ikke bort fra at generell latskap også spiller en rolle. Den rekekraften hørtes kjempegod ut! Jeg tåler dessverre ikke reker (og det irriterer meg noe grenseløst, men heldigvis går andre typer skalldyr bra). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 6. november 2007 #1250 Del Skrevet 6. november 2007 Har du sett det noe sted i det siste? Jeg vet at jeg har kjøpt det før (i hvert fall på Obs), men jeg kan ikke finne det noe sted nå. Jeg inbiller meg at jeg har kjøpt oksehaler både på Rema og Prix før, men har ikke sett etter det i det siste, så jeg har ingen gode tips. På den annen side vil jeg vel egentlig si at gode kraftbein er å foretrekke, så kanskje jeg også må ta en tur til slakteren snart. Men først skal jeg bli kvitt elg-beina som tar opp halve fryseren Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1251 Del Skrevet 6. november 2007 Blir nok nødt til å komme meg til slakteren snart. Men først skal jeg bli kvitt elg-beina som tar opp halve fryseren Jeg for min del må nok spise litt ut av fryseren før jeg begir meg ut på et større kraftkokingsprosjekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. november 2007 #1252 Del Skrevet 6. november 2007 Margarin er Satans verk! Men jeg regner med at smør gjør samme nytten. Du får som vanlig sagt det! Jeg tenker at det vel må være ghee som er det mest autentiske alternativet her? Jeg for min del må nok spise litt ut av fryseren før jeg begir meg ut på et større kraftkokingsprosjekt. Jeg også - etter lammekjøtthamstring og gjærbakstbonanza er skuffene stappfulle og nesten fastfrosne. På den annen side: Skikkelig innkokt demi-glace kan fryses i isterningsposer - og det klarer vi vel alltids å skvise inn et sted. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 6. november 2007 #1253 Del Skrevet 6. november 2007 Du får som vanlig sagt det! Jeg tenker at det vel må være ghee som er det mest autentiske alternativet her? Det får du kjøpt her på østlandet ihvertfall, eller du kan lage det selv ved å la smør stå å putre en evighet, la det kjølne og sile fra bunnfallet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1254 Del Skrevet 6. november 2007 Du får som vanlig sagt det! Jeg tenker at det vel må være ghee som er det mest autentiske alternativet her?Det tror jeg nok, men jeg ser for meg at det ikke kan spille så stor rolle om man bare smelter smøret eller klarer det også når det er snakk om bakst. Eller? :klø: På den annen side: Skikkelig innkokt demi-glace kan fryses i isterningsposer - og det klarer vi vel alltids å skvise inn et sted. Sant nok! Det får du kjøpt her på østlandet ihvertfall, eller du kan lage det selv ved å la smør stå å putre en evighet, la det kjølne og sile fra bunnfallet.Jeg har veldig lyst til å prøve en gang jeg skal lage indisk mat, men jeg tror jeg er for lat til å ta meg bryet for å bruke det til baking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. november 2007 #1255 Del Skrevet 6. november 2007 Det tror jeg nok, men jeg ser for meg at det ikke kan spille så stor rolle om man bare smelter smøret eller klarer det også når det er snakk om bakst. Eller? :klø: Strengt tatt har jeg ingen aning! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1256 Del Skrevet 6. november 2007 I ettermiddag skal vi på bilshopping. Jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg, skulle egentlig ønske at jeg var av typen kvinne som er fornøyd med å si: "Kjøp hva du vil, kjære, så lenge den er rød". Men det er liksom ikke heeelt meg, jeg vil gjerne ha et ord med i laget, for ikke å snakke om vetorett. Heldigvis er ikke mannen av typen som ser bilen som et slags avansert potensmiddel (les: alle disse harry firehjulstrekkerne som suser rundt på veien for tiden), så vi ender nok opp med noe middels stort og fornuftig. Jeg har mest lyst på en Corolla eller noe tilsvarende. Men noen større entusiasme for bilprosjektet greier jeg ikke å fremvise, jeg skal bare være glad til når doningen står trygt parkert i garasjen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 6. november 2007 Forfatter #1257 Del Skrevet 6. november 2007 Strengt tatt har jeg ingen aning! Ikke jeg heller, men det høres logisk ut, synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badiane Skrevet 6. november 2007 #1258 Del Skrevet 6. november 2007 Er det noen oppskrifter du har prøvd og vært spesielt fornøyd med? Jeg har egentlig lyst til å prøve de fleste. Jeg kan ikke si det. Jeg har prøvd mange, og er fornøyd med den alle. Det jeg liker aller best med boken er for øvrig at den inneholder så mange klassiske sauser - sauser med navn (gribiche, thermidor, américaine, bagnarotte, mornay, osv, osv.) Jeg liker veldig godt å bare lese i den og la meg bli opplyst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 6. november 2007 #1259 Del Skrevet 6. november 2007 (endret) Lykke til med bilshopping - huffameg! Dvs jeg stresser meg faktisk opp over denslags, og liker ikke at ting forandrer seg, og at bilen det var så mye styr med å finne og kjøpe sist ikke bare kan fortsette med å være perfekt, men må byttes før eller siden (les: snart). Jeg kaller den stadig "den nye bilen" - men det er visst 10 år siden det var tilfellet. Samtidig er det uaktuelt å overlate det hele til mannen - for jeg vil selvsagt bestemme så mye som mulig. Endret 6. november 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 6. november 2007 #1260 Del Skrevet 6. november 2007 Strengt tatt har jeg ingen aning! Tror kanskje det har litt å si for smaken. Ghee har en litt mer nøtteaktig, søtlig smak. Smøret som brukes til ghee er også vanligvis usaltet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå