Gå til innhold

Nevrotiske notater


Nilma

Anbefalte innlegg

Gjest Badiane
Hehe, to sjeler én tanke igjen - linser er det eneste jeg også har tenkt på som alternativ. :fnise:

Denne gangen er det tre sjeler. :ler: Jeg tenkte nemlig også på linser - nærmere bestemt på en linse-"cassoulet" som jeg har lest om i Leiths Cookery Bible, men aldri laget, dessverre.

Man steker løk i tynne skiver på svak varme, tilsetter hvitløk og steker litt til. Deretter har man oppi brune linser, hermetiske tomater, vann, rødvin et par nellikspiker, og herbes de provence. Kokes til linsene er møre. I følge oppskriften skal pølsene deles opp i passende biter og koke med de siste ti minuttene. Men man kan jo selvfølgelig også steke eller koke dem for seg og servere linsene ved siden av.

*imponert over egen hukommelse*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Badiane
Noe sånt, for eksempel? Eller en linsesalat, med enten cherrytomater eller bakte rødbeter?

Akkurat sånn pleier vi ofte å tilberede Puy-linser bortsett fra at vi finhakker baconet og alle grønnsakene slik at de blir omtrent like store som linsene, og at vi ikke pleier å røre inn fløte til slutt. Dessuten bruker vi tørkede, og ikke hermetiske linser. Vi bruker dessuten rødvin noen ganger. Jeg kan love at det er godt! :tommelsmil:

Grønnsakene fungerer dermed som smakstilsetning til linsene, og ikke som "grønnsaker".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike

*tilsvarende imponert over Badianes hukommelse*

Pølsene er veldig korte og tykke, og ser litt italienske ut, så de passer sikkert å ha hele i en sånn rett. :)

Så spørs det om den andre middagsspiseren i huset vil gå med på dette her med linser til pølsene, da. For det er jo slett ikke sikkert, selv om vi tre her inne er aldri så samstemte. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Linser og pølser er en uslåelig kombinasjon. Må innrømme at det her går i røde linser (niks bløtlegging), siden jeg er så dårlig til å langtidsplanlegge i disse tider. Men kan jo prøve hermetiske Puy, det var en idé.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så spørs det om den andre middagsspiseren i huset vil gå med på dette her med linser til pølsene, da. For det er jo slett ikke sikkert, selv om vi tre her inne er aldri så samstemte. :fnise:
Pøh, si at han er nedstemt, 3-1! :fnise:

Tørkede Puy-linser trenger ikke bløtlegging de heller, og koketiden er bare ca. 20 min (ofte litt kortere).
:jepp: Også er de mye bedre. Jeg har prøvd hermetiske Puy-linser bare en gang, men jeg synes de var i bløteste laget. Vanligvis lager jeg Puy-linser omtrent som Badiane beskriver, det er så godt at man nesten ikke trenger noe annet. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse


Tørkede Puy-linser trenger ikke bløtlegging de heller, og koketiden er bare ca. 20 min (ofte litt kortere).

Aha. Det var nyttig å vite! Er ikke så dreven på linser. Har ikke lest på Puy-pakken min engeng, bare antok at det var slik at de måtte bløtlegges. Der har man igjen for å være dum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snart helg. Den blir dessverre aldeles KG-fri, for hverken jeg eller mannen husket å fornye avtalen med internettleverandøren, selv om vi visste at abonnementet vi hadde gjennom borettslaget snart gikk ut. :murvegg:

Jeg regner med det blir hektisk nok likevel, mannens bror kom i formiddag med sin 8-årige sønn, så det blir neppe så mye tid til å kjede seg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Onde, Nilma. Fiskeslo i godtposen! Makan. :fnise:

Jeg er ond, du er oppmerksomhetssyk. Noen bedre? :sjarmor:

Og det var jo ikke slo engang, det var kokt fisk.

Du oppsumerte det fint der - dårlig menneske.

Jeg har nettopp lest den aktuelle tråden, og jeg er glad jeg var alene i rommet, for å si det sånn.

:rulle:

Snart helg. Den blir dessverre aldeles KG-fri, for hverken jeg eller mannen husket å fornye avtalen med internettleverandøren, selv om vi visste at abonnementet vi hadde gjennom borettslaget snart gikk ut. :murvegg:

:sjokk:

Da får du ha en så god helg som det er mulig å ha - uten oss. :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Oi, en dagbok med bare matprat..... hvordan i alle dager har jeg unngått å oppdage denne før? :flau:

Det er griseprat her også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
Det er griseprat her også.

Virkelig? Dette blir jo bare bedre og bedre. :ler:

Jeg vil føye til at grisepraten foregår vel så mye i Badianes bok. :lur:

Der er det forøvrig også mye matsnakk. Med andre ord et sted absolutt verdt jevnlige besøk, i likhet med Nilmas herværende utmerkede nevrotiske notater. :)

Nilma: Jeg har bakt gjærbakst hele helgen! :sjokk:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Jeg vil føye til at grisepraten foregår vel så mye i Badianes bok. :lur:

Nilma: Jeg har bakt gjærbakst hele helgen! :sjokk:

*holder meg unna griseperaten*

.. men fortell mer om gjærbaksten. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eurydike
*holder meg unna griseperaten*

.. men fortell mer om gjærbaksten. :)

Jeg bakte eple- og havrebrød i går - ble ganske bra, men smakte mindre eple enn jeg hadde håpet. Neste gang forsøker jeg litt Hardanger eplejuice som en del av deigvæsken.

Og i dag har jeg bakt et diiigert olivenbrød (oppskriften fra Åpent bakeri ;) ), med marinerte oliven, friske cherrytomater, Maldon-salt og extra virgin olivenolje. Surdeigsaktig konsistens, meget sprø skorpe og namnam. Ikke minst med vin til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er av interesse så fant jeg faktisk en oppskrift på kastanjebrød i helgas innkjøp av matmagasiner. De så gode ut, tror nesten jeg må prøve de selv en dag. Burde bake oftere, men har ikke skikkelig fryser og klarer ikke bare bake litt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...