Gjest Badiane Skrevet 2. november 2007 #1181 Del Skrevet 2. november 2007 Hehe, to sjeler én tanke igjen - linser er det eneste jeg også har tenkt på som alternativ. Denne gangen er det tre sjeler. Jeg tenkte nemlig også på linser - nærmere bestemt på en linse-"cassoulet" som jeg har lest om i Leiths Cookery Bible, men aldri laget, dessverre. Man steker løk i tynne skiver på svak varme, tilsetter hvitløk og steker litt til. Deretter har man oppi brune linser, hermetiske tomater, vann, rødvin et par nellikspiker, og herbes de provence. Kokes til linsene er møre. I følge oppskriften skal pølsene deles opp i passende biter og koke med de siste ti minuttene. Men man kan jo selvfølgelig også steke eller koke dem for seg og servere linsene ved siden av. *imponert over egen hukommelse* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Badiane Skrevet 2. november 2007 #1182 Del Skrevet 2. november 2007 Noe sånt, for eksempel? Eller en linsesalat, med enten cherrytomater eller bakte rødbeter? Akkurat sånn pleier vi ofte å tilberede Puy-linser bortsett fra at vi finhakker baconet og alle grønnsakene slik at de blir omtrent like store som linsene, og at vi ikke pleier å røre inn fløte til slutt. Dessuten bruker vi tørkede, og ikke hermetiske linser. Vi bruker dessuten rødvin noen ganger. Jeg kan love at det er godt! Grønnsakene fungerer dermed som smakstilsetning til linsene, og ikke som "grønnsaker". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. november 2007 #1183 Del Skrevet 2. november 2007 *tilsvarende imponert over Badianes hukommelse* Pølsene er veldig korte og tykke, og ser litt italienske ut, så de passer sikkert å ha hele i en sånn rett. Så spørs det om den andre middagsspiseren i huset vil gå med på dette her med linser til pølsene, da. For det er jo slett ikke sikkert, selv om vi tre her inne er aldri så samstemte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 2. november 2007 #1184 Del Skrevet 2. november 2007 Linser og pølser er en uslåelig kombinasjon. Må innrømme at det her går i røde linser (niks bløtlegging), siden jeg er så dårlig til å langtidsplanlegge i disse tider. Men kan jo prøve hermetiske Puy, det var en idé. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. november 2007 #1185 Del Skrevet 2. november 2007 Tørkede Puy-linser trenger ikke bløtlegging de heller, og koketiden er bare ca. 20 min (ofte litt kortere). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. november 2007 Forfatter #1186 Del Skrevet 2. november 2007 Så spørs det om den andre middagsspiseren i huset vil gå med på dette her med linser til pølsene, da. For det er jo slett ikke sikkert, selv om vi tre her inne er aldri så samstemte. Pøh, si at han er nedstemt, 3-1! Tørkede Puy-linser trenger ikke bløtlegging de heller, og koketiden er bare ca. 20 min (ofte litt kortere). Også er de mye bedre. Jeg har prøvd hermetiske Puy-linser bare en gang, men jeg synes de var i bløteste laget. Vanligvis lager jeg Puy-linser omtrent som Badiane beskriver, det er så godt at man nesten ikke trenger noe annet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 2. november 2007 #1187 Del Skrevet 2. november 2007 Onde, Nilma. Fiskeslo i godtposen! Makan. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. november 2007 Forfatter #1188 Del Skrevet 2. november 2007 Jeg er ond, du er oppmerksomhetssyk. Noen bedre? Og det var jo ikke slo engang, det var kokt fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Helen Parr Skrevet 2. november 2007 #1189 Del Skrevet 2. november 2007 Du oppsumerte det fint der - dårlig menneske. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 2. november 2007 #1190 Del Skrevet 2. november 2007 Tørkede Puy-linser trenger ikke bløtlegging de heller, og koketiden er bare ca. 20 min (ofte litt kortere). Aha. Det var nyttig å vite! Er ikke så dreven på linser. Har ikke lest på Puy-pakken min engeng, bare antok at det var slik at de måtte bløtlegges. Der har man igjen for å være dum. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. november 2007 Forfatter #1191 Del Skrevet 2. november 2007 Snart helg. Den blir dessverre aldeles KG-fri, for hverken jeg eller mannen husket å fornye avtalen med internettleverandøren, selv om vi visste at abonnementet vi hadde gjennom borettslaget snart gikk ut. Jeg regner med det blir hektisk nok likevel, mannens bror kom i formiddag med sin 8-årige sønn, så det blir neppe så mye tid til å kjede seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. november 2007 #1192 Del Skrevet 2. november 2007 Onde, Nilma. Fiskeslo i godtposen! Makan. Jeg er ond, du er oppmerksomhetssyk. Noen bedre? Og det var jo ikke slo engang, det var kokt fisk. Du oppsumerte det fint der - dårlig menneske. Jeg har nettopp lest den aktuelle tråden, og jeg er glad jeg var alene i rommet, for å si det sånn. Snart helg. Den blir dessverre aldeles KG-fri, for hverken jeg eller mannen husket å fornye avtalen med internettleverandøren, selv om vi visste at abonnementet vi hadde gjennom borettslaget snart gikk ut. Da får du ha en så god helg som det er mulig å ha - uten oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 3. november 2007 #1193 Del Skrevet 3. november 2007 Oi, en dagbok med bare matprat..... hvordan i alle dager har jeg unngått å oppdage denne før? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 3. november 2007 #1194 Del Skrevet 3. november 2007 Oi, en dagbok med bare matprat..... hvordan i alle dager har jeg unngått å oppdage denne før? Det er griseprat her også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 3. november 2007 #1195 Del Skrevet 3. november 2007 Det er griseprat her også. Virkelig? Dette blir jo bare bedre og bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 3. november 2007 #1196 Del Skrevet 3. november 2007 Det er griseprat her også. Virkelig? Dette blir jo bare bedre og bedre. Jeg vil føye til at grisepraten foregår vel så mye i Badianes bok. Der er det forøvrig også mye matsnakk. Med andre ord et sted absolutt verdt jevnlige besøk, i likhet med Nilmas herværende utmerkede nevrotiske notater. Nilma: Jeg har bakt gjærbakst hele helgen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 3. november 2007 #1197 Del Skrevet 3. november 2007 Det kan aldri bli for mye matsnakk, eller griseprat så jeg får snuse litt rundt i dagbøkene nå da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Toro Skrevet 3. november 2007 #1198 Del Skrevet 3. november 2007 Jeg vil føye til at grisepraten foregår vel så mye i Badianes bok. Nilma: Jeg har bakt gjærbakst hele helgen! *holder meg unna griseperaten* .. men fortell mer om gjærbaksten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 3. november 2007 #1199 Del Skrevet 3. november 2007 *holder meg unna griseperaten* .. men fortell mer om gjærbaksten. Jeg bakte eple- og havrebrød i går - ble ganske bra, men smakte mindre eple enn jeg hadde håpet. Neste gang forsøker jeg litt Hardanger eplejuice som en del av deigvæsken. Og i dag har jeg bakt et diiigert olivenbrød (oppskriften fra Åpent bakeri ), med marinerte oliven, friske cherrytomater, Maldon-salt og extra virgin olivenolje. Surdeigsaktig konsistens, meget sprø skorpe og namnam. Ikke minst med vin til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 3. november 2007 #1200 Del Skrevet 3. november 2007 Hvis det er av interesse så fant jeg faktisk en oppskrift på kastanjebrød i helgas innkjøp av matmagasiner. De så gode ut, tror nesten jeg må prøve de selv en dag. Burde bake oftere, men har ikke skikkelig fryser og klarer ikke bare bake litt.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå