Gå til innhold

Nevrotiske notater


Anbefalte innlegg

Skrevet

For en fantastisk middag! :hoppe:

Rick Stein har kamskjell med sauce vierge i Seafood-boken sin, og den har stått på planen min lenge. Og hovedretten høres god ut! Jeg har ikke forsøkt solbærsaus til and, men bjørnebærsaus, med potetbåter og aspargesbønner - nydelig.

Ang. jordskokk: Jordskokkpuré passer også ypperlig til andebryst og stekte poteter, men da ville jeg kanskje hatt feks rødløkskompott i tillegg? Og med en av bønne + kastanjerettene til hadde det sikkert blitt nydelig - jordskokk og kastanjer må jo passe sammen, akkurat som jordskokk og nøtter. Ellers husker du kanskje også jordskokksausen jeg fikk til and på restaurant for et par år siden? :lur:

Ah! :spise:

Beklager at jeg tar litt av. :rulle:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ta gjerne av! :tommelsmil:

Enig i alle betraktninger, men jeg føler jeg må velge mellom jordskokkpuré (som også var min første tanke) og solbærsaus; jeg ser for meg at lilla saus som flyter inn i beige puré ikke blir spesielt lekkert. :fnise: Og da tror jeg altså jeg går for sausen, for den har jeg hatt i tankene lenge nå, så jeg bare klør etter å prøve den.

Skrevet

Forresten er jeg veldig intrisert om noen har tips til litt spenstig sjokoladefondant-tilbehør. :)

Skrevet

Helt enig i at jordskokkpuré og solbærsaus høres litt rart ut sammen, også smaksmessig, kanksje? :klø:

Vi fikk forresten forleden elgbiff med jordkokkpuré og sjysaus med hasselnøtter og tyttebær i på restaurant, men det blir jo ikke akkurat helt det samme.

Skrevet
Forresten er jeg veldig intrisert om noen har tips til litt spenstig sjokoladefondant-tilbehør. :)

Granateplesorbet. :sjarmor:

Skrevet
Helt enig i at jordskokkpuré og solbærsaus høres litt rart ut sammen, også smaksmessig, kanksje? :klø:

Vi fikk forresten forleden elgbiff med jordkokkpuré og sjysaus med hasselnøtter og tyttebær i på restaurant, men det blir jo ikke akkurat helt det samme.

Ja, det tror jeg, det er noe med den kombinasjonen som skurrer litt.

Oooh! Det så superlekkert ut!

*må sjekke om det er plass i fryseren* :fnise:

Skrevet

Ja, det bildet av den sorbeten ser så lekkert ut! :sikle: Jeg har ikke forsøkt å lage det, altså, men har hatt lyst lenge.

Men jeg ser for meg at det må mange granatepler til for å få en ok porsjon? Uansett tenker jeg at det må være knall til brownies eller sjokoladefondant - fin vinterdessert.

Skrevet

Du har nok rett i at det behøves noen stykker, ja. Hmm...

Skrevet
Ja, det bildet av den sorbeten ser så lekkert ut! :sikle: Jeg har ikke forsøkt å lage det, altså, men har hatt lyst lenge.

Men jeg ser for meg at det må mange granatepler til for å få en ok porsjon? Uansett tenker jeg at det må være knall til brownies eller sjokoladefondant - fin vinterdessert.

Såvidt jeg kunne se skulle det 8 stk til den posjonen. Sist jeg kjøpte granateple kostet det kr. 32,- pr stk :sjokk:

Skrevet
Såvidt jeg kunne se skulle det 8 stk til den posjonen. Sist jeg kjøpte granateple kostet det kr. 32,- pr stk :sjokk:
Såpass, ja! Jeg tror jeg har betalt 25,- eller noe sånt, heftig nok. Men jeg mener at jeg så flere kasser med granatepler på en av de internasjonale butikkene her i går, kanskje det er billigere der? Vet ikke om jeg får sjekket det før helgen , så jeg tror jeg må ha en plan B, og heller ha sorbeten i bakhodet om jeg skulle snuble over et granatepletilbud senere. :)
Skrevet

Jeg kan ellers melde at jeg var så trøtt da jeg våknet i dag at jeg bestemt trodde at jeg måtte være død. :sprettoy: Relativt ulurt å legge seg i 2-tiden to netter på rad. :sprettoy:

Skrevet
Såpass, ja! Jeg tror jeg har betalt 25,- eller noe sånt, heftig nok. Men jeg mener at jeg så flere kasser med granatepler på en av de internasjonale butikkene her i går, kanskje det er billigere der? Vet ikke om jeg får sjekket det før helgen , så jeg tror jeg må ha en plan B, og heller ha sorbeten i bakhodet om jeg skulle snuble over et granatepletilbud senere. :)

Jeg pleier å lage en sorbet av rips og bringebær som jeg serverer både til sjokoladefondant og creme bruleè. Veldig syrlig og frisk.

Noen ganger har jeg litt kanel eller anis i, alt etter hva den skal brukes til.

Hvis man har kanel i kunne det jo passe å lage tuilles med kanel også til?

Skrevet
Jeg kan ellers melde at jeg var så trøtt da jeg våknet i dag at jeg bestemt trodde at jeg måtte være død. :sprettoy: Relativt ulurt å legge seg i 2-tiden to netter på rad. :sprettoy:

Nesjda, du er ikke død :hoppe:

Jeg har forbausende nok sovet 6 timer i natt :sjokk:

Er litt frossen og har hodepine om dagen, så jeg håper virkelig ikke at det er svineriet som er på tur.

Skrevet
Jeg pleier å lage en sorbet av rips og bringebær som jeg serverer både til sjokoladefondant og creme bruleè. Veldig syrlig og frisk.

Noen ganger har jeg litt kanel eller anis i, alt etter hva den skal brukes til.

Hvis man har kanel i kunne det jo passe å lage tuilles med kanel også til?

Hm, her om dagen tenkte jeg faktisk på å spørre deg om du hadde en god oppskrift på tuiles, men hva i all verden var det jeg skulle med dem, da? :klø: I hvert fall er jeg interessert om du har noe sånt. :)

(Jeg har tulleskrevet intrisert så mange ganger at jeg måtte ta meg på tak for å skrive interessert riktig. :fnise:)

Skrevet
(Jeg har tulleskrevet intrisert så mange ganger at jeg måtte ta meg på tak for å skrive interessert riktig. :fnise:)

:rulle:

Skrevet

Ellers kan det se ut som om det muligens blir en bitteliten Cornwall-tur i mars. :nigo: Hvis vi får ferie og flybillettgudene er vennlig innstilt har vi en plan. :nigo:

Skrevet
Nå noe mer appetittlig: Da jeg lette etter Madhurs Jaffreys rogan josh-oppskrift på nett i går kom jeg over denne. :ler: Veldig festlig, særlig om man har fulgt noen av Madhurs svært presise oppskrifter.

Og uttrykket "curry bitch" var unektelig litt morsomt. :fnise:

:ler:

Og så må jeg jo bruke kastanjene jeg kjøpte i dag! Kanskje denne eller denne?

Den første oppskriften så god ut. :)

Ellers kan det se ut som om det muligens blir en bitteliten Cornwall-tur i mars. :nigo: Hvis vi får ferie og flybillettgudene er vennlig innstilt har vi en plan. :nigo:

:hoppe: Så moro! Har du vært der før?

Skrevet
:ler:

Den første oppskriften så god ut. :)

Jeg snublet over savoykål i dag (:hoppe:), så det er mulig jeg finner på noe med det; jeg mener jeg har sett noe med savoykål og kastanjer som så godt ut.

:hoppe: Så moro! Har du vært der før?
Ja. I fjor. :sjenert:

Jeg og mannen har sittet i hele kveld og søkt på ymse reiseruter, så nå er jeg fullstendig forvirret. :ler: Jeg håper vi får det til, Cornwall er så fiiiint. I så fall vurderer vi å bo her. :hjerter:

Skrevet

Jeg trodde for øvrig at noe av poenget med å få a-mennesket hjem var at han skulle få lagt meg til rimelig tid, men neida. :snurt:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...