Gå til innhold

Nevrotiske notater


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det nå jeg skal innrømme at jeg aldri har spist indisk mat? :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

:sjokk:

Da har du virkelig gått glipp av noe, det finnes så utrolig mye godt. :sikle:

Skrevet

Hører jo så mye bra om idisk mat, så jeg har planer om å prøve det. Må bare finne rette anledningen, og rette restauranten. :jepp:

Skrevet

For øvrig er det ikke noe vanskelig å lage indisk mat hjemme, om du skulle få ånden over deg. :)

Skrevet

Matlagingsånden er ikke så veldig raus med meg for tiden gitt... :sjenert:

Skrevet

Sauen.... vi får ta en tur neste gang du kommer til meg. :spise:

Skrevet

Da gleder jeg meg til indisk mat-rapport når dere har gjennomført planen. :nigo:

Skrevet

Jeg er overbevist om at fredager er noen timer lengre enn andre arbeidsdager. :sprettoy:

Skrevet

Det har du nok rett i.

Håper helgen din blir fin! :vinke:

Skrevet
Jeg er overbevist om at fredager er noen timer lengre enn andre arbeidsdager. :sprettoy:

Nesjda, ikke mine fredager :fnise:

Mandager derimot, de varer cirka evig :sukk:

God helg :)

Skrevet

God helg til dere også, ashera og DS!

Fredagen har tatt seg betraktelig opp etter litt trening, bolognese og et par episoder Doc Martin. Den er jo filmet i Port Isaac :hjerte:, som vi besøkte i fjor da vi var i Cornwall, så vi sitter og roper og peker: "Se!", "Husker du da vi gikk der?", "Der er puben vi spiste på!" osv. :fnise: Jaja, vi får jo med oss litt av handlingen også. :fnise:

Skrevet

Akkurat sånn er jeg også når jeg ser film eller tv-serier fra steder jeg har vært. :fnise:

Skrevet

Må bare innom og avsløre min uvitenhet (kunne sikkert googlet, men enklere å spørre her). Torsdag var jeg og en kg-venninne ute og spiste på Egon. Hvis ikke jeg husker helt feil så spiste vi honning og wasabiglasert kylling. Hva er egentlig wasabi (eller hvordan det nå staves)? Godt var det ihvertfall. :jepp:

Skrevet
Akkurat sånn er jeg også når jeg ser film eller tv-serier fra steder jeg har vært. :fnise:
Det er kjempemorsomt! :nigo:

Må bare innom og avsløre min uvitenhet (kunne sikkert googlet, men enklere å spørre her). Torsdag var jeg og en kg-venninne ute og spiste på Egon. Hvis ikke jeg husker helt feil så spiste vi honning og wasabiglasert kylling. Hva er egentlig wasabi (eller hvordan det nå staves)? Godt var det ihvertfall. :jepp:
Wasabi er en slags pepperrot, mye brukt i Japan, for eksempel til sushi. Knallsterkt, men kjempegodt i små doser. Kan godt tenke meg at det var godt sammen med honning, siden søtt og sterkt ofte funker veldig bra sammen. :)
Skrevet (endret)
Må bare innom og avsløre min uvitenhet (kunne sikkert googlet, men enklere å spørre her). Torsdag var jeg og en kg-venninne ute og spiste på Egon. Hvis ikke jeg husker helt feil så spiste vi honning og wasabiglasert kylling. Hva er egentlig wasabi (eller hvordan det nå staves)? Godt var det ihvertfall. :jepp:

Kan jeg få svare? :hoppe:

Wasabi er en rot som tradisjonelt vokser vilt i Japan. På grunn av større og større bruk dyrkes den nå selvfølgelig i åkre. Man mener at den kommersielt fremdyrkede roten ikke har samme sterke smak og gode kvalitet som den viltvoksende. Den "ville" er veldig dyr, men de drevne har en overkommelig pris.

Den har sterk smak, sterkere enn for eksempel pepperrot, og brukes veldig mye som pepperrot, i dressinger, sauser, marinader, revet.

Siden den visstnok har bakteriedrepende effekt er den tradisjonelt servert sammen med rå fisk (sushi) for å ta knekken på eventuelle ulumskheter, i tillegg til at den sterke smaken passer god sammen med sushi (jeg har aldri spis annen rå fisk enn tunfisk og laks, så dette er bare noe jeg har hørt :ler: ).

Sist jeg hadde Wasabi (krem på tube) mener jeg at jeg lagde en slags masse med det og solsikkekjerner som jeg griljerte et kalkunbryst med.

Endret av Dark Star
Skrevet

:fnise:

Jeg skrev mitt svar mens Nilma postet.

Skrevet

Takk skal dere ha! Nå er jeg godt opplyst om wasabi. Og den kyllingen var veldig god. Tror jeg har fått en ny favoritt på Egon. :sikle:

Skrevet
:fnise:

Jeg skrev mitt svar mens Nilma postet.

Veldig lett å se forskjell på amatører og proffer her, må jeg si. :fnise:

Nå er jeg litt for mett på breiflabb med sellerimos og kompott av løk, rosiner og chorizo. Rosiner til fisk høres aldeles perverst ut, men den miksen der funker som bare det, altså! Når middagen har sunket litt blir det kaffe og testing av fjorårets mørlefse som jeg fant siste rest av i fryseren. Jeg er litt spent på den, men noen sjanser må man jo ta. :nigo:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...