Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8781 Skrevet 10. november 2009 Nå er ikke den tunfisken jeg spiser fisket i Japan, da, ei heller er det snakk om "bluefin tuna", som er utrydningstruet, så jeg ser ingen grunn til å boikotte tunfisk på generelt grunnlag.
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8782 Skrevet 10. november 2009 Plan for ettermiddagen: - Dra fra jobb. - Trene. - Spise "røkelakscarbonara". - KG-kakle.
Aricia Skrevet 10. november 2009 #8783 Skrevet 10. november 2009 Bra plan! Jeg skal fortsette å lese på det jeg leser.
Gjest Elastica Skrevet 10. november 2009 #8784 Skrevet 10. november 2009 Nå er ikke den tunfisken jeg spiser fisket i Japan, da, ei heller er det snakk om "bluefin tuna", som er utrydningstruet, så jeg ser ingen grunn til å boikotte tunfisk på generelt grunnlag. Jeg må være så ærlig å innrømme at jeg ikke har så veldig peiling på dette, og er muligens på tynn is, men jeg har hørt/lest at fangstmetoden ødelegger mye av livet i havet. Tunfisken er det visst ikke noe problem med, bare måten de fanger den på. (Dynamitt) Men som sagt, dette er jeg ingen racer på.
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8785 Skrevet 10. november 2009 Det stemmer at fiskemetoden har mye å si for hvor bærekraftig fisket etter tunfisk er, såvidt jeg vet anbefales line- eller stangfangst (og det brukes f.eks. av Ortiz som jeg nevnte), så det bør man sjekke at tunfisken man kjøper er. Og som sagt, enkelte typer er utrydningstruet. Jeg ser ikke bort i fra at det er en sammenheng mellom pris og etikk her også, jfr. kyllingeksemplet, det spørs vel om de billigste typene er "håndfanget". Men det er altså ingen grunn til å boikotte all tunfisk, med bittelitt research kan man spise tunfisk med god samvittighet.
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8786 Skrevet 10. november 2009 Første restaurantbestilling til London-turen er unnagjort! Vi skal på L'Autre Pied, søsterrestauranten til Pied à Terre som vi var på for noen år siden. Det var et fantastisk sted, så jeg har store forhåpninger til denne også. Jeg tror Tasting Menu ligger temmelig tynt an.
Gjest Elastica Skrevet 10. november 2009 #8787 Skrevet 10. november 2009 Bra! Tunfisk smaker nydelig, men jeg må innrømme at jeg foretrekker den ferske varianten.
Nilma Skrevet 10. november 2009 Forfatter #8788 Skrevet 10. november 2009 Jeg ser ikke på hermetisk tunfisk som et alternativ til fersk, de to utgavene har jo helt forskjellige bruksområder. Hermetisk tunfisk er grei til hverdagskrisepasta og denslags, mens fersk tunfisk er rene gourmetmaten. Dessverre svært vanskelig å få tak i her.
Fresi Skrevet 10. november 2009 #8789 Skrevet 10. november 2009 Jeg spiser sjelden tunfisk jeg også, jeg tror aldri jeg har kjøpt det for å tilberede hjemme? :klø: Kanskje en gang. Men jeg spiser jo sushi iblant (dog ikke så ofte med tunfisk), og carpaccio eller skikkelig tunfiskbiff på restaurant, men det er ikke så ofte som én gan i året en gang. Det er nydelig! Jeg satser i min uvitenhet på at de har godkjente råvarer på de stedene jeg spiser. :blånn: Kattematvarianten styrer jeg som sagt unna etter en fæl opplevelse på ungdomsskolen. Fysj.
Gjest Elastica Skrevet 10. november 2009 #8790 Skrevet 10. november 2009 Jeg har også forspist meg på den hermetiske varianten i de tider hvor Grethe Roede var min eneste kostholdsinspirasjon.
-Englefjes- Skrevet 11. november 2009 #8791 Skrevet 11. november 2009 Mornings Nilma! Jeg ser ikke på hermetisk tunfisk som et alternativ til fersk, de to utgavene har jo helt forskjellige bruksområder. Hermetisk tunfisk er grei til hverdagskrisepasta og denslags, mens fersk tunfisk er rene gourmetmaten. Dessverre svært vanskelig å få tak i her. Helt enig.
-Englefjes- Skrevet 11. november 2009 #8792 Skrevet 11. november 2009 Jeg har også forspist meg på den hermetiske varianten i de tider hvor Grethe Roede var min eneste kostholdsinspirasjon. Det tror jeg det er mange som har gjort.
Aricia Skrevet 11. november 2009 #8793 Skrevet 11. november 2009 Første restaurantbestilling til London-turen er unnagjort! Vi skal på L'Autre Pied, søsterrestauranten til Pied à Terre som vi var på for noen år siden. Det var et fantastisk sted, så jeg har store forhåpninger til denne også. Jeg tror Tasting Menu ligger temmelig tynt an. Heldiggrisen! Jeg ser ikke på hermetisk tunfisk som et alternativ til fersk, de to utgavene har jo helt forskjellige bruksområder. Hermetisk tunfisk er grei til hverdagskrisepasta og denslags, mens fersk tunfisk er rene gourmetmaten. Dessverre svært vanskelig å få tak i her. Hrm. Må jeg få minne om: 1. Salade niçoise. 2. Vitello tonnato.
-Englefjes- Skrevet 11. november 2009 #8794 Skrevet 11. november 2009 Hrm. Må jeg få minne om: 1. Salade niçoise. 2. Vitello tonnato. Godt poeng!
Gjest Elastica Skrevet 11. november 2009 #8795 Skrevet 11. november 2009 Vitello tonnato hadde jeg glemt. Og det er lenge siden jeg spiste det.
Nilma Skrevet 11. november 2009 Forfatter #8796 Skrevet 11. november 2009 Heldiggrisen! Jeg gleeeeder meg! Hrm. Må jeg få minne om: 1. Salade niçoise. 2. Vitello tonnato. Men da må det være Ortiz altså, kan ikke bruke kattemat til sånt. *tunfisksnobb*
Nilma Skrevet 11. november 2009 Forfatter #8797 Skrevet 11. november 2009 Apropos restaurantbestillingen: I går forsøkte mannen å bestikke meg med middag på Le Gavroche mot en ekstra fotballkamp på Londonturen. Dessverre har de stengt på søndager, ellers er det godt mulig at jeg har latt meg bestikke. Det foregår knallharde forhandlinger i heimen for tiden, som dere skjønner.
Nilma Skrevet 12. november 2009 Forfatter #8798 Skrevet 12. november 2009 I går hadde vi egentlig planer om å spise litt ute, for så å gå på kino, men det endte med at vi spiste uten å gå på kino. Jeg oppdaget helt tilfeldig at en av restaurantene i byen har begynt med et nytt konsept - "Pan Asian Fusion med inspirasjon fra India, Vietnam og Japan" - så det måtte prøves ut. Nå synes jo som regel jeg fusionmat er Satans verk, men muligheten for indisk mat fikk meg til å blåse i alle prinsipper. De hadde noen små (innkjørings-?) problemer, som at de kun hadde én dessert klar, og nanbrødet var for tykt og deigete, men de skal absolutt få flere sjanser. Jeg spiste vietnamesisk vårrull og lam masala, og begge deler var riktig gode, selv om sausen til lammet smakte vel mye av "rå" hermetisk tomat. Kjøttet var imidlertid store fine skiver av rosastekt lammefilet, og krydringen fin, så jeg var fornøyd. Mannen hadde kylling både til for- og hovedrett, hhv. små spyd med peanøttsaus og kyllingtempura, begge deler gode. Nå er det altså mulig å få servert indisk mat her i byen, så selv om det ikke var perfekt er jeg veldig glad.
Dark Star Skrevet 12. november 2009 #8799 Skrevet 12. november 2009 Jeg er så dårlig på å lage indisk mat og det eneste stedet her i byen som serveres har et virkelig dårlig rykte. Jeg drømmer ennå om det indiske måltdiet jeg spiste da jeg var i hovedstaden i mars, det var nydelig
Nilma Skrevet 12. november 2009 Forfatter #8800 Skrevet 12. november 2009 Dark Star! Så hyggelig å se deg! Indisk mat er så godt! Jeg synes det er morsomt å lage selv, men av og til er det jo deilig å bli servert.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå