Skravla Skrevet 15. oktober 2009 #8602 Skrevet 15. oktober 2009 Jeg skal også sløve i kveld. Denne uken har vært hektisk og det fortsetter i samme tempo i morgen og lørdag også.
Nilma Skrevet 15. oktober 2009 Forfatter #8603 Skrevet 15. oktober 2009 (endret) Matretten fra helvete Den kokeboka tror jeg er populær heromkring. Har sett verre. Ja, jeg husker blant annet enskrekkhistorie med posekyllingsuppe, majones og potetgull. Men jeg synes jamen dagens rett ligger godt an også, med fløte, kokosmelk, søt soyasaus, ananas og gud-vet-hva... Jeg skal også sløve i kveld. Denne uken har vært hektisk og det fortsetter i samme tempo i morgen og lørdag også. Sløvedager er absolutt påkrevd innimellom! Endret 15. oktober 2009 av Nilma
Fresi Skrevet 15. oktober 2009 #8604 Skrevet 15. oktober 2009 Ja, jeg husker blant annet enskrekkhistorie med posekyllingsuppe, majones og potetgull. Men jeg synes jamen dagens rett ligger godt an også, med fløte, kokosmelk, søt soyasaus, ananas og gud-vet-hva... Nevnte skrekkhistorie var blant annet hva jeg tenkte på. Ananas og søt soyasaus kommer ikke i kontakt med hverandre på mitt kjøkken med det første, for øvrig. Da heller take-away-pizza, som i dag.
Nilma Skrevet 15. oktober 2009 Forfatter #8605 Skrevet 15. oktober 2009 Jeg tar gladelig takeaway-pizza foran ganske mye som har vært presentert på KG, for å si det sånn.
ashera Skrevet 15. oktober 2009 #8606 Skrevet 15. oktober 2009 Altså, bare navnet hindret meg i å åpne den oppskriften....
Gjest nextlife Skrevet 16. oktober 2009 #8607 Skrevet 16. oktober 2009 Så du Hellstrøm i går? Det var jo for en gangs skyld en episode med lærevilligige mennesker som tok kritikken og greide å snu på flisa. Men jøss, ferdigstekt bacon? Det fantes ikke i min tid på kjøkken. Riktignok fantes 1/2 meterlange "egg", men altså ikke ferdigstekt baon
Nilma Skrevet 16. oktober 2009 Forfatter #8608 Skrevet 16. oktober 2009 Sant, det var morsomt å se hvordan de tok til seg det han sa (men til og begynne med synes jeg det så ut som om kokken hadde lyst til å kaldkvele EH ). Og ferdigstekt bacon, ja, det var da også noe. Men hva i allverden er et halvmeterlangt egg? Omelett eller noe sånt?
Gjest nextlife Skrevet 16. oktober 2009 #8609 Skrevet 16. oktober 2009 Sant, det var morsomt å se hvordan de tok til seg det han sa (men til og begynne med synes jeg det så ut som om kokken hadde lyst til å kaldkvele EH ). Og ferdigstekt bacon, ja, det var da også noe. Men hva i allverden er et halvmeterlangt egg? Omelett eller noe sånt? Han var temmelig eplekjekk til å begynne med den kokken, men han landet heldigvis fort Halvmeterlange egg er rett og slett halvmeterlange ferdig kokt egg Tipper man skiller plommen og hviten, og på et eller annet mystisk vis får det fylt i en sylinder slik at plommemassen havner innerst og hviten ytterst før det kokes. Målet med disse eggene var at man 1.Skulle slippe å koke eggene selv 2.Skulle slippe å skrelle egg 3.Skulle unngå skalkene (ergo svinn) på vanlige egg. Dessuten smakte det dritt. I likehet med alt annet av eggeprodukter som industrien kom med, f. eks eggemasse, eggepulver, omelettmasse o.s.v.
Nilma Skrevet 16. oktober 2009 Forfatter #8610 Skrevet 16. oktober 2009 :dåne: Det høres rett og slett nifst ut! Og hjernen min flommer over med bilder av hvordan ting muligens foregår på eggefabrikken.
Gjest nextlife Skrevet 16. oktober 2009 #8611 Skrevet 16. oktober 2009 :dåne: Det høres rett og slett nifst ut! Og hjernen min flommer over med bilder av hvordan ting muligens foregår på eggefabrikken. Æsj, æsj, æsj Jeg så forresten et program med Jamie Oliver en god stund tilbake der han testet egenskapene til ferdig eggemasse, egg fra burhøns og økologiske egg i de samme rettene. En helt utrolig forskjell på farge, lukt, konsistens og heveegenskaper. Moralen var i alle fall at jo bedre hønemorene har det, jo bedre egenskaper får egget
Nilma Skrevet 16. oktober 2009 Forfatter #8612 Skrevet 16. oktober 2009 Og mens vi er inne på mat på tv: Så noen "Klokka åtte hos meg" her om dagen, da han svensken laget såkalt lammefilet? Bilde av skivene her, men de viste også hele fileten i programmet. For å si det sånn, jeg hadde ikke kødda med "lammet" den fileten kom fra. Ikke bare omtalte han selv og fortelleren det som lam, men ingen av gjestene så ut til å reagere da de fikk det servert som lam heller. :klø:
Nilma Skrevet 16. oktober 2009 Forfatter #8613 Skrevet 16. oktober 2009 Æsj, æsj, æsj Jeg så forresten et program med Jamie Oliver en god stund tilbake der han testet egenskapene til ferdig eggemasse, egg fra burhøns og økologiske egg i de samme rettene. En helt utrolig forskjell på farge, lukt, konsistens og heveegenskaper. Moralen var i alle fall at jo bedre hønemorene har det, jo bedre egenskaper får egget Jeg så ikke programmet, men jeg tror det så gjerne; jeg kjøper bare økologiske egg nå. Rick Stein gjorde forresten en liknende test på "Food Heroes" en gang, der kom også økologiske egg best ut.
Gjest nextlife Skrevet 16. oktober 2009 #8614 Skrevet 16. oktober 2009 Og mens vi er inne på mat på tv: Så noen "Klokka åtte hos meg" her om dagen, da han svensken laget såkalt lammefilet? Bilde av skivene her, men de viste også hele fileten i programmet. For å si det sånn, jeg hadde ikke kødda med "lammet" den fileten kom fra. Ikke bare omtalte han selv og fortelleren det som lam, men ingen av gjestene så ut til å reagere da de fikk det servert som lam heller. :klø: Jeg så ikke det programmet, men for noen filetskiver. De er jo som på en indrefilet av okse, jo
Nilma Skrevet 16. oktober 2009 Forfatter #8615 Skrevet 16. oktober 2009 Jeg så ikke det programmet, men for noen filetskiver. De er jo som på en indrefilet av okse, jo Nettopp! Her er episoden på web-tv, han er hos slakteren ca. 6,5 min. ute i programmet. Og kjøper lammefilet.
-Englefjes- Skrevet 16. oktober 2009 #8616 Skrevet 16. oktober 2009 Æsj, æsj, æsj Jeg så forresten et program med Jamie Oliver en god stund tilbake der han testet egenskapene til ferdig eggemasse, egg fra burhøns og økologiske egg i de samme rettene. En helt utrolig forskjell på farge, lukt, konsistens og heveegenskaper. Moralen var i alle fall at jo bedre hønemorene har det, jo bedre egenskaper får egget Jeg så også det! Det programmet varmet hjertet mitt. Mannen har dansk familie på den ene siden, og den ene av tantene hans klaget sin nød over at hun ikke kunne lage skikkelig hjemmelaget is lenger pga. salmonellafaren i rå egg i Danmark. Hun hadde prøvd å lage med eggemasse fra kartong, men det hadde blitt med det ene forsøket. Jeg så ikke det programmet, men for noen filetskiver. De er jo som på en indrefilet av okse, jo Hjelpes!
-Englefjes- Skrevet 16. oktober 2009 #8617 Skrevet 16. oktober 2009 Litt bidrag til deilig-mat-diskusjonen.
Skravla Skrevet 16. oktober 2009 #8619 Skrevet 16. oktober 2009 Litt bidrag til deilig-mat-diskusjonen. OMG....
Nilma Skrevet 17. oktober 2009 Forfatter #8620 Skrevet 17. oktober 2009 Skrekk og gru! *grøsse* Som en motvekt: Jeg fant artisjokker på Prix (!) i går, så her blir det artisjokker og sitronsmør til forrett og Jamie Olivers brokkolipasta (med orecchiette medbrakt fra Italia ) til hovedrett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå