Gå til innhold

Nevrotiske notater


Anbefalte innlegg

Skrevet

*lurer på om Fresi har besvimt nå*

Videoannonse
Annonse
Skrevet
*lurer på om Fresi har besvimt nå*

Hun ble veldig veldig stille. :fnise:

Jeg var med når lammene ble laget også..... :sjarmor: Så jeg hele livssyklusen på et lam... helt frem til steken.

Skrevet

Blodpudding!!! :sikle:

Og jeg lærte også tidlig hvor kjøttet kom fra. Det var ikke noe som ble kjøpt i butikken nei. Men jeg må innrømme at barndommens kunnskap gjør at jeg den dag i dag sliter med å spise høns...

Skrevet
Presis! (Vel, jeg fikk det vel forklart i litt penere termer, men jeg var jo der når lammene kom ut, så noe storkevas hadde jeg ikke gått på. :fnise:)

Pyse. :filer: Jeg kan anbefale "Sannheten om karbonadedeig"-tråden for litt folkeopplysning. :opplyser:

Jeg har lest den før. :fnise: Jeg har ikke noen problemer med karbonadedeig og spiser gjerne en blodig biff. Det er mer konseptet blod-uten-kjøtt jeg stiller meg skeptisk til.

:fnise:

*lurer på om Fresi har besvimt nå*

:ler:

Skrevet

Fresi og andre som har hørt mer om blod enn noen kunne ønske det siste døgnet, vennligst se bort. :nigo:

Blodpudding.

1 l blod

1 l melk

1 kopp ris (kokes først i litt vann i 10 min.)

200 g (grov) kavring

100 g sukker

100 g rosiner (jeg bruker mer)

0,5 ts allehånde

0,5 ts ingefær

1 ts nellik

1 ts salt

litt smeltet smør

Kok grøt av den forkokte risen og melken. Avkjøl. Knus kavringen og bland alt sammen. La svelle en stund. Ha i smurt form og stek 1 time på 160 grader.

Jeg laget bare halv porsjon, siden blodet selges i halvlitersbokser, og det ble likevel ganske mye, vi spiste bare halvparten. Siden jeg lagde mindre porsjon reduserte jeg steketiden til 45-50 minutter. I tillegg til nesten dobbelt så mye rosiner brukte jeg litt mer krydder, jeg synes det gjør seg med god kryddersmak.

Skrevet

Forresten, Ludovie: Plokeding? :klø:

Skrevet
Forresten, Ludovie: Plokeding? :klø:

Barnespråk for blodpudding?

Skrevet

Tanken slo meg, evt. at det var snakk om såkalt fylleposting, tidspunktet tatt i betraktning. :fnise:

Skrevet

Etter å ha lest oppskriften din (jeg ble bare bittlitt blek og uvel) skjønner jeg ta ekssvigersene og barna deres ikke psiste blodpudding på brødskiven, men noe annet, med samme hovedingrediens. Blodpannekaker kanskje? Finnes det noe sånt? Blodpølse? Jeg tror i alle fall de stekte det i stekepanne. :klø:

Skrevet
Etter å ha lest oppskriften din (jeg ble bare bittlitt blek og uvel) skjønner jeg ta ekssvigersene og barna deres ikke psiste blodpudding på brødskiven, men noe annet, med samme hovedingrediens. Blodpannekaker kanskje? Finnes det noe sånt? Blodpølse? Jeg tror i alle fall de stekte det i stekepanne. :klø:
:ler: Jeg sa jo du måtte se vekk!

Blodpølse, kanskje? Det er i hvert fall det man får kjøpt ferdig, om det ikke var noe de laget selv, og det høres en anelse mer sannsynlig ut som pålegg enn blodpannekaker.

Skrevet (endret)

Ja, pannekake på brød høres unektelig helt vilt ut uansett hva den er laget av. :fnise:

Endret av Fresi
Skrevet

I grunnen høres blodmat i enhver form på brød litt tvilsomt ut, spør du meg. :ler:

Skrevet
I grunnen høres blodmat i enhver form på brød litt tvilsomt ut, spør du meg. :ler:

Ja, ikke vet jeg, for meg er det jo som du har skjønt en ganske vill ting i seg selv. :fnise:

Skrevet (endret)

bare av ren nysgjerrighet, Nilma; hvor kjøper du blod egentlig?! slakter?

Endret av putit
Skrevet

Jeg vil tro at slakteren har blod, men jeg kjøper det på vanlig matbutikk, nå sist på Prix. :)

Skrevet
Ja, ikke vet jeg, for meg er det jo som du har skjønt en ganske vill ting i seg selv. :fnise:
Det ante meg, ja. :tunge1:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...